Krimi Islandske krimiforfattere Skønlitteratur Yrsa Sigurðardóttir

Fabelagtig krimiserie af den islandske krimidronning Yrsa Sigurðardóttir

Den islandske krimidronning Yrsa Sigurðardóttir skriver med indlevelse i serien om det umage makkerpar efterforskeren Huldar og børnepsykologen Freyja. Tavshed, der er sjette bog i serien, er ude nu.

 

Huldar og Freyja-serien af Yrsa Sigurðardóttir: Spændingsfyldt islandsk krimi

Efterforskeren Huldar og børnepsykologen Freyja bliver sat til at opklare sager om drab og forsvundne personer i Reykjavik. Begge karakterer er gode og troværdige personer, men samtidigt har de også deres fejl, hvilket er med til at gøre dem menneskelige. Med det islandske landskab som baggrund leverer Yrsa Sigurðardóttir dermed et pragteksemplar af en krimiserie. Serien holder læseren fanget fra start til slut med sin isnende ondskab og koldblodede monstre, der gemmer sig i skyggerne.

LÆS OGSÅ: Sigurðardóttir: Mord er modbydeligt, men jeg skriver jo ikke en turistguide

Nedenfor kan du læse mere om de enkelte bøger i Huldar og Freyja serien. Du kan også købe alle bøgerne i Huldar og Freyja-serien her.


 1. DNA

En ung kvinde bliver myrdet i sit hjem i Reykjavik. Det eneste vidne er hendes syvårige datter.

Da endnu en kvinde kort efter også bliver myrdet, mistænker politiet, at samme gerningsmand står bag begge mord.

Kort efter modtager en radioamatør en besynderlig og skræmmende melding, som knytter ham til begge ofre, og nysgerrigt begynder han at efterforske sagen på egen hånd.

Lederen af efterforskningen, Huldar, står uden konkrete spor. Det skaber frustration og konflikter internt i politiet, og sagen kompliceres yderligere af, at han er kommet skævt fra start med børnepsykologen Freyja, som bistår det syvårige øjenvidne i sagen.

Du kan købe DNA online, fx på f.eks. Saxo.com, eller hos din nærmeste boghandler.


2. Hævn

En otteårig pige forsvinder en efterårsdag og efterlyses af politiet.

En teenagers mærkelige spådom dukker op i en tidskapsel, der blev forseglet og gravet ned ti år tidligere, og to makabre mord finder sted i Reykjavik. Politiet står på bar bund.

Efterforskeren Huldar og børnepsykologen Freyja trækkes længere og længere ind i sagen og ind i morderens verden – men det viser sig, at intet er, som de tror.

Hævn er andet selvstændige bind i den spændingsfyldte serie om Huldar og Freyja.

Du kan købe Hævn online, fx på Saxo.com, eller hos din nærmeste boghandler.


3. Tilgivelse

En teenagepige bliver myrdet i en biograf, hvorefter hendes lig bliver slæbt ud i natten af en maskeret morder. Forinden har pigens skolekammerater modtaget en række gruopvækkende videoer fra pigens Snapchat, hvori hun beder om tilgivelse.

Da pigens krop bliver fundet, er den markeret med tallet “2”. Kort efter gentager det grufulde scenarie sig, da en teenagedreng bliver myrdet, hvis lig bliver markeret med tallet “3”.

Endnu en gang må efterforsker Huldar og børnepsykolog Freyja opklare intet mindre end to mord, samtidigt med at de må spørge sig selv, om der ligeledes findes et offer mærket med tallet “1”.

Du kan købe Tilgivelse online, fx på Saxo.com, eller hos din nærmeste boghandler.


4. Vold

Ved det gamle henrettelsessted Galgeklippen finder man liget af en ung, rig investor. Han har tilsyneladende hængt sig.

Da hans lig bliver taget ned, står det klart, at der ikke er tale om selvmord.
Politiet finder resterne af en besked, der er blevet sømmet fast til hans brystkasse med en sømpistol.
Efterforskeren Huldar bliver sendt ud til den døde mands lejlighed, hvor han finder børnepsykologen Freyja. Hun er sammen med en ansat fra Reykjavik Kommune og en lille dreng på fire år, som ikke kan redegøre for, hvorfor han opholder sig i lejligheden.

LÆS OGSÅ: Brutale krimier fra den islandske kulde. Smuglæs i Yrsa  Sigurdardóttirs Vold

Da man ikke kan etablere en forbindelse mellem drengen og den myrdede mand, og der heller ingen spor er efter barnets forældre, må Freyja og Huldar ved fælles hjælp forsøge at trænge til bunds i, hvad der egentlig er sket. Og det haster med at finde drengens forældre i live, da han meddeler, at hans mor er højgravid.

Du kan købe Vold online, fx på Saxo.com, eller hos din nærmeste boghandler.


5. Dukken

Dukken, Yrsa Sigurdardottir, Yrsa Sigurðardóttir, islandsk krimi

En fiskekutter fanger en dukke i sit net, og en kvinde ombord tager den med hjem til sin datter. Fem år senere finder man et lig i det iskolde hav – et skelet, der har ligget så længe på havets bund, at det næsten er umuligt at identificere.

Sideløbende med sagen om det mystiske lig prøver efterforskeren Huldar at udrede en sag om mordet på en hjemløs narkoman, mens børnepsykologen Freyja efterforsker en sag om børnemishandling på et børnehjem.

Fælles for alle tre sager er et vidne, der desværre er forsvundet: Den lille pige med dukken …

LÆS OGSÅ: Yrsa Sigurðardóttir er en islandsk plotmester. Smuglæs i Dukken

Dukken er femte selvstændige bog i krimiserien om Huldar og Freyja.

Du kan købe Dukken online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


6. Tavshed

En lille pige, født af en islandsk surrogatmor, forsvinder en kold dag fra sin barnevogn i Reykjavík.

Elleve år senere dør en pige af mæslinger, og faren ønsker at lægge sag an mod den person, som smittede datteren. Samtidig findes en kvinde død i en forladt bil.

Yrsa Sigurðardóttir er en af Islands bedste og mest populære krimiforfattere, som har modtaget adskillige priser for sit forfatterskab. Tavshed er sjette selvstændige bog i krimiserien om efterforskeren Huldar og børnepsykologen Freya.

Du kan købe Tavshed online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.