Fiktion Amerikanske romaner Kærlighed Romantiske bøger

Colleen Hoover: Fra mormors kindle til læsernes foretrukne romance-forfatter

Hoover, Colleen Hover, Colleen, Romance, Romance-forfatter, Romance-bøger, kærlighed, kærlighedsroman,

Da Colleen Hoover uploadede sin roman på Amazon så hendes mormor kunne læse den på sin kindle, blev forfatterdrømmen hurtigt til en virkelighed. Før Hoover fik set sig om spredte rygtet om bogen sig og få måneder efter lå den som nummer 5 på New York Times bestsellerliste. I dag, 11 romaner senere har samtlige af hendes bøger været på den populære og fornemme New York Times bestsellerliste.

Læs Colleen Hoovers historie her.

Colleen Hoover er kendt for sine romance-bøger, der har vundet plads i mange kærlighedshungrende hjerter rundt omkring i verden. Men selvom Hoover allerede som 4 årig svor, at hun skulle leve af at skrive, blomstrede forfatterspiren først, da hun rundede 31 år.

”Jeg har haft lyst til at skrive en bog, siden før jeg overhovedet kunne skrive. Jeg kan huske, at jeg var jaloux på min ældre søster, da hun startede i børnehave, fordi hun kunne læse og skrive, og jeg ikke kunne. Da jeg var 4 år, sværgede jeg, at jeg ville lære at skrive og blive rigtig god til det. Da jeg var 5, lærte jeg at skrive, og jeg skrev min første historie, som jeg kaldte Mystiske Bob.”

Selvom planen allerede var klar før Hoover var startet i skole, skulle der gå mange år, før hun gav sig i kast med papir og pen. Da hun dimiterede fra high school, indskrev hun sig på college, blev gift, og da hun blev 20 år fik hun børn. Hurtigt blev det vigtigere at betale regninger og have et job, og så blev barnedrømmen gemt af vejen – men kun for en tid.

Slam poetry blev indgangen

For som 31 årig blev Hoover interesseret i slam poetry, som hun så på Youtube, når hendes mellemste barn var til øvetimer med det lokale teater.

Se 10 smukke citater fra Colleen Hoovers romancebøger lige her

”Jeg blev afhængig af slam poetry-videoer og så dem i flere dage. På et tidspunkt fik jeg lyst til at læse en roman, og fordi jeg konstant havde slam poetry på hjernen, forsøgte jeg at finde en, der netop handlede om det. Da jeg ikke kunne finde sådan en, begyndte jeg at skrive den selv.”

Fra mormors kindle til New York Times

Hoover gik i gang med bogen Slammed og blev besat af historien om Lake og Will, som var den første bog, hun udgav. Måden bogen kom ud i verden på, var dog noget anderledes.

”Jeg ville gerne have, at min bedstemor havde mulighed for at læse den på hendes nye kindle, så jeg undersøgte, hvordan jeg kunne få et word-dokument overført til sådan en. Jeg fandt Amazon’s selvudgiver platform. Jeg uploadede filen og en halv time senere kunne man købe historien på Amazon.”

Hoover startede selv med at udgive sin roman, men da folk begyndte at downloade bogen, spredte rygtet sig. På bare få måneder blev bogen nummer 5 i New York Times, og herefter tog forfatterkarrieren for alvor fat. Hoover fik en agent og snart også en masse tilbud fra forskellige forlag. I dag har hun samlet set udgivet over 10 romaner på under 10 år.

Det vigtigste råd

Men selvom karrieren har blomstret, er der en anden ting i hendes liv, som har haft en helt særlig betydning. Da hun var yngre, blev hun introduceret til det at bruge en dag på at gøre hemmelige, tilfældige, gode gerninger.

Læs hvorfor Colleen Hoover er læsernes foretrukne romance-forfatter

”Vi tog en pose med mønter og gik rundt og fyldte pakeringsmålere. Så tog vi i antikbutikker og gik rundt og lyttede. Når kunder snakkede om ting i butikken, som de ville ønske, de havde råd til, tog vi tingen, når de gik væk og betalte for det i hemmelighed, så kunden kunne få den med hjem.”

Fra den dag vidste Hoover, at hun, hvis hun en dag fik mange penge mellem hænderne, ville gøre præcis sådan nogle ting, samt lære hendes børn at gøre det.

”Jeg hører ofte mennesker sige, at gode gerninger bør gøres i hemmelighed. Fordi hvis de ikke er det, så er de selvopfyldende. Jeg lærte selv, at venlighed og generøsitet ikke behøver at blive skildret med eller ligefrem belønnet. Men det SKAL læres videre.”

Artiklen er lavet med udgangspunkt i forfatterens egen Q&A, som du kan finde lige her


I januar måned læser vi Det ender med os i læseklubben. Det foregår online på Facebook, det er gratis og du kan være med lige her.

Se Colleen Hoovers romaner:

Tilstå

En gribende og dramatisk fortælling om kærlighed og stærke følelser

Bogen følger Auburn Reed, som har planlagt sit liv ned i mindste detalje. Hun er ambitiøs og styrer målbevidst mod sine drømme, men da hun søger job i et atelier i Dallas, havde hun ikke forudset, at hun ville føle så stor tiltrækning til den karismatiske kunstner Owen Gentry.

For en gangs skyld tager Auburn en chance og lader sit hjerte tage kontrollen, men hun finder langsomt ud af, at Owen har store hemmeligheder. Så store, at de risikerer at ødelægge alt, der er vigtigt for Auburn. Det eneste, der kan redde deres forhold er ved at tilstå.

Du kan købe Tilstå online, på fx. Saxo.com eller hos din lokale boghandler.


En uforglemmelig og hjerteskærende historie om kærlighedens ultimative pris

Når den, du elsker mest, også er den, der sårer dig mest …

Da Lily falder for den flotte neurokirurg Ryle Kincaid, er det næsten for godt til at være sandt. Hun har ikke altid haft det let, men pludselig ser alting lyst ud. Ryle er påståelig, stædig og måske også en smule arrogant. Men han er også følsom, klog – og vild med Lily. Og det skader heller ikke, at han ser vanvittigt godt ud i hvid kittel. Lily kan ikke få ham ud af hovedet.

Men Ryle er imod faste forhold, og selv da han giver efter for sine principper, kan hun ikke lade være med at spekulere på, hvordan han er blevet, som han er. Og da Lilys første kæreste pludselig kontakter hende igen, trues alt, som Lily og Ryle har bygget op sammen …

Køb Det ender med os online her eller i din lokale boghandel


Colleen Hover, Hopeless, Uden håb, Hoover, romance, Young adult, YA, kærlighed, kærlighedsroman, kærlighedsbog, kærlighedshistorie, kærlighedsfortælling, kærlighed, love, lovebooks, Læs den dragende fortælling om Sky og Dean.

#1 New York Times bestseller og to år i træk har Colleen Hoover vundet Goodreads Choice Award for bedste kærlighedsroman.

I Uden håb følger vi Sky, som møder Dean, der har et blakket ry. Han vækker en masse følelser i hende, som hun ikke forstår. Han både skræmmer og fascinerer hende, og noget ved ham får hende til at tænke på sin meget smertelige fortid, som hun ellers har kæmpet hårdt for at lægge bag sig.

Læs de tre første kapitler af Uden Håb her

Sky ved, at hun ikke bør nærme sig Dean, men han er vedholdende, og langsomt lader Sky paraderne falde.
Forholdet udvikler sig, og langsomt finder Sky ud af, at Dean har hemmeligheder for hende. Da de slipper ud, påvirker de Sky, så hun er forandret for evigt.

Du kan købe Uden håb online, fx på Saxo.com, eller i din lokale boghandel.


Colleen Hover, Hopeless, Uden håb, Hoover, romance, Young adult, YA, kærlighed, kærlighedsroman, kærlighedsbog, kærlighedshistorie, kærlighedsfortælling, kærlighed, love, lovebooks, I opfølgeren til Colleen Hoovers #1 New York Times bestseller Uden håb (Hopeless 1) er det den charmerende fyr Dean Holder, der fortæller sin version af historien om Sky og deres forhold.

I Altid håb får man et indblik i Deans følelsesliv og alt det, han er formet af. Det viser sig, at Dean er traumatiseret af et minde om en lille pige, og at han hele sit liv har forsøgt at frigøre sig fra en overvældende skyldfølelse.

Han havde dog aldrig forudset, hvor hårdt det ville være endelig at møde den pige igen og finde den ro, han så desperat ønsker.

Du kan købe Altid håb online, fx på Saxo.com, eller i din lokale boghandel


Rørende, romantisk, sjov og gribende kærlighedshistorie, der vil ramme dig lige i hjertet

Aftenen inden hun flytter fra Los Angeles til New York, møder 18-årige Fallon den jævnaldrende Ben, som drømmer om at blive forfatter. De forelsker sig ved første blik og tilbringer timerne inden flyrejsen sammen. Men hvordan kan lykken vare ved, når de om lidt befinder sig i hver deres ende af landet?

I stedet for at indlede et langdistanceforhold med alle dets kompromiser og afsavn beslutter de sig for at mødes på samme dag i november i løbet af de næste fem år – uden at have nogen kontakt resten af året. Ved hvert møde vokser kærligheden mellem dem, og Fallons begivenhedsrige liv bliver hurtigt en inspirationskilde for Bens spirende forfatterdrømme. Men fem år er lang tid, og undervejs kommer hverdagen og livet imellem Fallon og Ben – på trods af de stærke følelser, der vokser mellem dem ved hvert eneste møde …

Køb 9. november online her eller i din lokale boghandel


En roman fyldt med søde øjeblikke, der vil få dig til at smile.

Måske en dag får Sydney en dag øje på nabodrengen overfor, Ridge.

Han sidder og spiller guitar i vindueskarmen, og hun kan ikke lade være med at synge med. Det bliver til et blomstrende venskab – og en uundgåelig tiltrækning.

Men Ridge allerede en kæreste. Det varer dog ikke længe, før Sidney og Ridge må kæmpe for at holde de spirende følelser tilbage, som vokser i dem imod alle odds …

Køb Måske en dag som paperback online her eller i din lokale boghandel.


En stærk fortælling om at lære at elske igen, når kærligheden synes allermest forbandet.

Da Tate møder den hemmelighedsfulde pilot Miles første gang, er det langt fra kærlighed ved første blik. Det er heller ikke ligefrem venskab. Det eneste, de to har til fælles, er en ubestridelig gensidig tiltrækning, og snart indleder de et uforpligtende forhold udelukkende baseret på sex.

Det burde være den perfekte ordning for dem begge, for Tate har ikke tid til at have en kæreste, og Miles er slet ikke ude efter kærlighed.

Spørgsmålet er nu blot, om Tate kan overholde de to simple regler, som Miles har opstillet som eneste betingelse for deres forhold: Spørg aldrig ind til fortiden. Forvent ikke en fremtid.

Køb Forbandede kærlighed som paperback online her eller i din lokale boghandel.