Svenske krimier Svenske krimiforfattere

Dukkeliv. Samfundets skyggesider bliver belyst i ny krimi i serien Grå Melankoli

erik axl sund, dukkeliv, glaslegemener, grå melankoli

Dukkeliv beskriver de mørke sider af det svenske samfund, som de fleste hellere vil lade som om, ikke findes. Forfatterduoen Erik Axl Sund er aktuel med anden selvstændige roman i trilogien Grå Melankoli.


16-årige Nova og Mercy flygter i en stjålet bil fra anlægget, hvor en anden ung kvinde er forsvundet. De to bliver jagtet, og måske har de altid været det?

Kriminalbetjent Kevin Jonsson har fået en ny sag om online sexhandel, hvor han skal finde dukkemesteren – en person, der bruger falske identiteter til at skaffe film og billeder af unge piger.  Efterforskningen fører Jonsson til Nova og Mercy, men tvinger ham også til at konfrontere hemmeligheder fra sin egen fortid.

LÆS OGSÅ: Dukkeliv. Intens krimi om menneskehandel og misbrug. Smuglæs her

Dukkeliv er andet selvstændige bind i serien Grå Melankoli, der begge beskriver de mørke sider af det svenske samfund. Både i Glaslegemer (2016) og i Dukkeliv (2022) finder en grufuld udnyttelse af unge mennesker sted i en samtid, man helst vil lukke øjnene for.

grå melankoli, erik axl sund, dukkeliv, galslegemer
Erik Axl Sund-duoen Håkan Axlander Sundquist (f. 1965) og Jerker Eriksson (f. 1974). Foto: Sandy Haggart

Forfatterne ønsker med hver roman i serien at fortælle de udsattes historie, børnene, de unge, kvinderne, dem, der altid taber i systemet.

“Vi skriver om det, vi synes er vigtigt, og beskæftiger os ofte med aktuelle fænomener, som stiller spørgsmål til, hvorfor folk gør, som de gør”, siger forfatterduoen.

LÆS OGSÅ: Krimiverdenens rockstjerner. Erik Axl Sund skriver mørke bøger om Sveriges skyggesider

Hvor konstitueret kriminalkommissær Jens Hurtig i seriens første bog efterforsker en række brutale selvmord begået af unge, der har lyttet til den samme lydoptagelse, har politimanden Kevin Jonsson i Dukkeliv travlt med at finde to teenagepiger, der er stukket af fra et behandlingshjem. Med god grund.

Bag kunstnernavnet Erik Axl Sund er svenskerne Jerker Eriksson og Håkan Axlander Sundquist, der har arbejdet sammen i mange år om musik, film og kunst.

Deres første trilogi er solgt til udgivelse i 35 lande.


Udkommet i serien Grå Melankoli

Dukkeliv (2)

Dukkeliv. Samfundets skyggesider bliver belyst i ny krimi i serien Grå Melankoli

Dukkeliv er er en krimi om den side af samfundet, som vi helst ignorerer og nærmest aldrig hører om. Forfatterduoen Erik Axl Sund dykker med deres roman ned i et nådesløst Sverige, hvor menneskehandel og sexindustrien skjuler sig.

Kriminalbetjent Kevin Jonsson har fået en sag om online sexhandel. Han skal finde dukkemesteren – en person, der bruger falske identiteter til at skaffe film og billeder af unge piger. Efterforskningen tvinger Jonsson til at konfrontere hemmeligheder fra sin egen fortid, men fører ham også til Nova og Mercy.

Nova og Mercy er to 16-årige piger, der er flygtet i en stjålet bil fra et anlæg, hvor en anden ung kvinde er forsvundet. De to bliver jagtet, og har måske altid været det.

Du kan købe Dukkeliv online hos Bog & Idé eller i din lokale boghandel.Glaslegemer (1)

Dukkeliv. Samfundets skyggesider bliver belyst i ny krimi i serien Grå Melankoli

Der skyller en selvmordbølge blandt unge ind over Sverige, og følles for de døde er, at de unge har lyttet til gamle kassettebånd med optagelser af hård undergrundsmusik i dødsøjeblikket.

På et ukendt sted opholder enmandsbandet Hunger sig, og komponerer de unges dødsmusik på bestilling. Vanja er føler sig ensom, misforstået og er træt af livet, og hun skær i sig selv. Hun har også bestilt et bånd fra Hunger.

Konstitueret kriminalkommissær Jens Hurtig skal efterforske de usædvanlige og brutale selvmord, og finde frem til Hunger. Samtidig bliver en række velrespekterede ældre mænd dræbt, og dødsfaldene viser sig at have en sammenhæng med selvmordene. Jens Hurtig begiver sig ind i et ukendt, mørkt ungdomsmiljø, men er pludselig lidt for tæt på begivenhederne…

Du kan købe Glaslegemer online, fx. på Saxo.dk, eller i din nærmeste boghandel.


Pressen skrev om første bog i serien Glaslegemer
“Rystende uhyggelig og veldrejet”
Femina

Det skal ikke være svært at finde gode krimier! Se vores liste med hæsblæsende krimier her.