Camilla Grebe Fiktion Svenske krimier

Camilla Grebe har skrevet hårrejsende thriller med sønnen Carl-David Pärson

Camilla Grebe Låneren

Den prisvindende svenske krimiforfatter Camilla Grebe har skrevet urovækkende thriller sammen med sønnen Carl-David Pärson.


Det bliver i familien med svenske Camilla Grebe, der tidligere har skrevet krimier med søsteren Åsa Träff, og nu har teamet op med sønnen Carl-David Pärson. Sammen har de skrevet Låneren, der var nomineret til årets bedste krimi i 2023 i Sverige.

Camilla Grebe er anmelderrost og prisvindende krimiforfatter. Hun har modtaget prisen Årets svenske krimi i både 2017 og 2019 samt Glasnøglen i 2018 og 2020. Carl-David Pärson arbejder med film- og tv-produktion, og Låneren er hans romandebut.

LÆS OGSÅ: 7 nye krimier, du skal glæde dig til i starten af 2024

Samarbejdet opstod under epidemien, og da Carl-David bor i New York, og Camilla i Portugal foregik det over telefon- og videosamtaler.

“Det var egentlig meningen, at vi skulle skrive et filmmanuskript sammen, men vi indså hurtigt, at historien stod endnu stærkere som en roman. Her havde vi mulighed for at skildre flere hændelser og fortælle fra flere perspektiver,” siger Camilla Grebe (Göteborgs-Posten)

Låneren er en hårrejsende thriller, hvor et hus på mystisk vis påvirker alle, der flytter ind. Efter at have mistet et barn, flygter Marika og Leo til et idyllisk sommerhus på landet for at starte forfra. Men snart begynder virkeligheden og huset at slå sprækker: de plages af mareridt, og om natten ryster jorden under dem.

Da den unge politibetjent Alba begynder at efterforske en gammel forsvindingssag, flettes hendes og Marikas historier sammen.

Med et umiskendeligt psykologisk Camilla Grebe-præg tilsat uforklarlige hændelser, som kan vække minder om Stephen King, er Låneren både noget for læsere af Grebes psykologiske krimier og alle, der kan lide en hårrejsende pageturner.

De svenske medier skrev om Låneren

“Camilla Grebe og Carl-David Pärson har fundet en elegant fælles tone i Låneren, hvor de leder læseren ind i en historie, der overrasker med ‘twist and turns’ og rent ud sagt skræmmer livet af én.”
Sydsvenskan

“Spændingen bliver strakt til det yderste og fastholder læseren helt til slutningen. Med mindre end 100 sider tilbage er alt stadig i spil, før puslespillet begynder at samle sig, og tingene bliver klare. Det er en genial måde at lokke læserne til at binge-læse.”
-4/5 Stars, BTJ

“Velskrevet for at sige det mildt … En underholdende og spændende sommerlæsning, der roligt kan anbefales til næsten alle.”
–Kapprakt

7 X Grebe

Låneren

Camilla Grebe har skrevet hårrejsende thriller med sønnen Carl-David Pärson

Den unge politibetjent Alba er sikker på, at intet nogensinde sker i Sundby, som hun er blevet tvangsforflyttet til efter at have angrebet en kollega. Hun tager fejl.

Småbørnsfaren Leo tror, at flytningen til den idylliske gård udenfor Sundby skal hjælpe ham og hans familie med at komme over sorgen over et mistet barn. Han tager fejl.

Leos hustru Marika er overbevist om, at noget ikke er, som det skal være på gården, og at noget frygteligt snart vil ske. Hun får ret.

Låneren er en hårrejsende thriller om virkelighedens sprækker, om sorg, og om behovet for at genskabe det tabte. Den er skrevet af den prisbelønnede bestsellerforfatter Camilla Grebe og hendes søn Carl-David Pärson.

Du kan købe Låneren hos fx Bog & idé eller i nærmeste boghandel.


Velkommen til Evigheden

Camilla Grebe har skrevet hårrejsende thriller med sønnen Carl-David Pärson

Lykke Andersen er forlagsredaktør og gift med en kendt forfatter. De har sammen tvillingerne David og Harry, og udefra set er alt godt. Lykke er i sin omgangskreds beundret for sin integritet og kærlighed til sine sønner.

Så hvorfor står hun en dag pludselig anklaget for et brutalt mord?

Hvad skete der egentlig på den idylliske familiegård Evigheden? Har knivmordet noget at gøre med det mord, der blev begået på stedet otte år tidligere? Og hvorfor vil Lykke ikke forhøres af andre end kriminalinspektør Manfred Olsson?

Velkommen til evigheden er en isnende spændingsroman. Det er sjette bog i krimiserien Den mørke side (eller Malin-serien) af svenske Camilla Grebe.

Du kan købe Velkommen til evigheden online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.


Alle lyver

Camilla Grebe, Alle lyver, svensk krimi, krimi

En nat bliver Maria vækket til beskeden om, at hendes steddatter er forsvundet.

Efter flere samtaler med politiet, går det op for Maria, at hendes mand mistænkes for at have slået sin datter ihjel. Det nægter hun at tro, for hun kender sin blide, elskelige og omsorgsfulde mand.

Men alt begynder at smuldre omkring hende. Pludselig kommer hun i tvivl.

Kan han virkelig have begået en så grusom forbrydelse? Hvem kan hun stole på? Hvem taler sandt og hvem lyver?

Alle lyver er femte selvstændige bind i Camilla Grebes serie Den mørke side. Næste selvstændige bind er Velkommen til Evigheden.

Du kan købe Alle lyver online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


Skyggejægeren

Camilla Grebe
Skyggejægeren

Vinder af Skandinaviens største krimipris GLASNØGLEN 2020.

Skyggejægeren er en elegant, nervepirrende og velkonstrueret krimi, der samtidig er en skildring af kvindelige politibetjentes vilkår gennem tiden.

En kvinde findes brutalt myrdet – med et stort sår i baghovedet og hænderne naglet fast til gulvet med store søm – i Stockholm i 1944. Morderen bliver aldrig fundet.

Britt-Marie starter i 1970’erne som ung betjent i Stockholm, og snart bliver hun involveret i en uhyggelig mordsag, hvor enlige kvinder med små børn bliver myrdet og sømmet fast til gulvet. Et uhyggeligt sammentræf, for Britt-Maries egen mor blev slået ihjel på samme bizarre måde tredive år tidligere …

Skyggejægeren er fjerde selvstændige bind i Camilla Grebes serie Den mørke side.

Du kan købe Skyggejægeren online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


Dvale

Dvale, Camilla Grebe, krimi, krimier, svensk krimi, skandinavisk krimi

Attenårige Samuel frygter for sit liv. Han har en vred narkoboss i hælene, og hans kontrollerende og stærkt religiøse mor har smidt ham ud hjemmefra. Han svarer derfor på et jobopslag fra Rakel, en enlig ung kvinde som søger hjælp til at passe sin hjerneskadede teenagesøn. Men ingenting bliver, som Samuel havde forestillet sig, da han flytter ind hos den lille familie i det afsidesliggende hus ved skærgården.

Samtidig undersøger kriminalinspektør Manfred Olsson en drabssag, hvor ligene af to unge mænd er blevet fundet nedsænket i vand. Efterforskningen kompliceres yderligere, da en desperat mor melder sin søn savnet. Er der en sammenhæng mellem de to sager?

Dvale er en skræmmende og åndeløst spændende krimi om en samtid præget af selvoptagethed og grænseløshed på de sociale medier.

Dvale er tredje selvstændige bind i Camilla Grebes serie Den mørke side.

Du kan købe Dvale af Camilla Grebe online her eller i din lokale boghandel.


Husdyret

Husdyret, Camilla Grebe, krimi, krimier, svensk krimi, skandinavisk krimi, nordisk krimi, årets svenske krimi, glasnøglen, glasnøglen 2018

Vinder af Glasnøglen 2018 for årets bedste nordiske krimi og årets svenske krimi 2017.

Som teenager fandt Malin liget af en lille myrdet pige i skoven omkring Ormberg, hvor hun voksede op. Sagen blev aldrig opklaret.

Syv år senere arbejder Malin som kriminalassistent og bliver sendt tilbage til hjembyen Ormberg for sammen med nogle kolleger at grave i den gamle sag og finde nye spor. Men en aften forsvinder Malins ene kollega Peter, og Hanne, der er Peters kæreste og adfærdspsykolog fra Stockholm, bliver fundet forkommen i skoven uden nogen som helst erindring om, hvad der er sket. Jake, en ung fyr med en stor hemmelighed, finder en dagbog tabt i skovbunden. Og så sker endnu et mord …

Husdyret er en krimi med psykologisk dybde, der handler om løgne, falskhed, fordomme og det mørke, der gemmer sig i alle mennesker.

Husdyret er andet selvstændige bind i Camilla Grebes serie Den mørke side.

Du kan købe Husdyret af Camilla Grebe online her eller i din lokale boghandel.


Når isen brister

Camilla Grebe, Når isen brister

Emma har et forhold med sin chef Jesper, hvilket både er upraktisk men også er med til at gøre forholdet ekstra spændende.

En dag forsvinder Jesper dog sporløst, og snart efter findes en kvinde bestialsk myrdet i hans villa.

Efterforsker Peter Lindgren bliver sammen med adfærdspsykologen Hanne Lagerlind sat til at opklare mordet, som viser sig at være langt mere kompliceret, end de havde forestillet sig.


Du kan købe Når isen brister online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


Ser det som min fornemmeste opgave at sprede læseglæde og dele stærke læseoplevelser med andre læseheste. Det gør jeg som en del af presseteamet hos Lindhardt og Ringhof og i min fritid, hvor bogstakken på mit natbord er faretruende høj. Har en fortid som bogopsætter, journalist, kulturredaktør og kommunikations- og pressekonsulent og har altid valgt arbejdspladsen nøje efter, om jeg kunne dele min store kærlighed til bøger og kultur.