Inspirationslister og guides Fiktion Lydbøger

20 nye lydbøger og e-bøger du kan streame på Mofibo, Saxo Premium og Bookmate

Leder du efter en ny e-bog eller lydbog du kan kaste dig over? Her er 20 nye lydbøger og e-bøger der er tilgængelige på streamingtjenester som Mofibo, Saxo Premium, Chapter og Bookmate.

Alle bøger på listen kan selvfølgelig også købes i fysisk form.

Se de nye lydbøger og e-bøger du kan streame her:

nye lydbøger og e-bøger du kan streame


Anne-Cathrine Riebnitzsky: Vindens port

Anne-Cathrine Riebnitzsky har i snart ti år forkælet os med store romaner med fantastiske menneskeportrætter. Den seneste, Vindens port, er ingen undtagelse. Riebnitzsky kan skrive, så læseren føler man er der. Og i denne roman drager vi til 1300-tallets Andalusien hvor vi er vidne til religiøse konflikter og kommer helt tæt på den kloge og nådige borgherre Ibrahim Banu Said.

Du kan læse, hvad andre læsere synes om Vindens port her.

Tilgængelig som e-bog og lydbog på streamingtjenesterne fra 25.12.21

Oplæser: Morten Hemmingsen

vindens port, anne-cathrine riebnitzsky

Ibrahim Banu Saids liv ændrer sig for altid efter to pilgrimsrejser, hvor han rammes af en stor personlig sorg.

Han forsøger samtidig at være en nådig og klog borgherre for befolkningen i fæstningen Al Salat i Andalusien, og en god mand for sine tre hustruer.

I begyndelsen af 1300-tallet var den muslimske verden førende inden for matematik, filosofi, astronomi og lægevidenskab. Handlen mellem kristne, jøder og muslimer blomstrede i Al Salat, men da en kristen invasion nærmer sig fra nord, bliver borgens ry som uindtagelig sat på prøve. Kan Ibrahim Banu Said redde sit folk?

Du kan købe Vindens Port online eller i din nærmeste boghandel.
Sonja Oppenhagen: Mit liv, min linedans

Mit liv, min linedans fortæller Sonja Oppenhagen om et liv præget af mange opgør. Blandt andet opgøret med en svigtende far, der tvang skuespilleren til at blive voksen før tid.

Læs også: “Vil du virkelig hellere være sammen med den kvinde og aldrig se os mere?” Sonja Oppenhagen om sin far i Mit liv, min linedans

Tilgængelig som e-bog og lydbog på streamingtjenesterne fra 25.12.21

Oplæser: Sonja Oppenhagen

mit liv min linedans, sonja oppenhagen

I den rigt illustrerede Mit liv, min linedans fortæller Sonja Oppenhagen selv om sit livs op- og nedture, og om hvordan hun til sidst finder sig selv og lander som mor til to.

Hendes liv har båret præg af mange opgør; det professionelle opgør med lillepigerollen, et opgør med barndommen og dens tryghed og opgøret med den svigtende far.

Sonja Oppenhagens historie er en fortælling om en evig søgen efter kreativitet og troen på frihed og kunstnerisk integritet. Det er samtidig fortællingen om hendes store roller i blandt andet Matador og Badehotellet, som gjorde hende til en folkekær skuespillerinde.

Køb Mit liv, min linedans online, eller i din nærmeste boghandel.
Hella Joof: Hjemmehjælperen Ramona og andre englelige væsener og væsentlige engle

Hella Joofs ny bog Hjemmehjælperen Ramona og andre englelige væsener og væsentlige engle handler om englene iblandt os – de personer, der gør en forskel i nødens stund. Bogen er smukt illustreret af Anna Jacobina Jacobsen.

Læs også: Hella Joof: Ingen vågner om morgenen og tænker, at i dag vil jeg være et kæmpe røvhul

Tilgængelig som e-bog og lydbog på streamingtjenesterne

Oplæser: Hella Joof

hjemmehjælperen Ramona, hella joof

I sit liv har Hella Joof mødt mange mennesker, som er kærlige, generøse, storsindede og uselviske – ofte på trods af egen modgang. Hjemmehjælperen Ramona er en samling af livskloge historier om forskellige mennesker, som alle har gjort englelige ting. Eller er der i virkeligheden tale om engle, der gør menneskelige ting?

De englelige væsener gemmer sig mange steder. Det kan være i hjemmeplejen, på biblioteket, i folkeskolen eller på din egen vej, og ofte er det dem, der har fået flest knubs på livets landevej.

I fortællingen møder man bl.a. hjemmehjælperen Ramona, som ikke alene er englelig i sit arbejde, men faktisk også har en lille vinge på anklen. Man møder også Pejse-Carsten, der engang reddede sin mor ud af et brændende hus. Det er tydeligt, at de englelige væsener findes overalt, og Hella Joof introducerer læseren for en bred vifte af særlige engle.

Køb Hjemmehjælperen Ramona online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmest boghandel.
Knud Romer: Pigen i violinen

Knud Romer står bag de to store romansuccesser Den som blinker er bange for døden og Kort over Paradis, som er blevet tildelt en lang række litterære priser, blandt andet De Gyldne Laurbær og Weekendavisens Litteraturpris. Nu er han aktuel med en roman om en ung piges smertefulde kamp for at udtrykke sig og finde sin plads i et ubarmhjertigt elitært miljø – og nå det perfekte.

Læs også: Knud Romer: Jeg har drømt om Pigen i violinen, siden jeg var barn

Tilgængelig som e-bog og lydbog på streamingtjenesterne fra 25.12.21

Oplæsere: Nanna Ask og Knud Romer

pigen i violinen, knud romer

Begyndelsen på en livslang rejse starter, da en far forærer sin datter en violin. Instrumentet følger hende fra barn til voksen, mens metronomen slår hurtigere og hurtigere, og professorerne bliver strengere og strengere.

I denne skæbnefortælling kæmper en ung pige en smertefuld kamp for at finde sin plads i et ubarmhjertigt elitært miljø.

Men i takt med at pigen bliver bedre til at spille, bliver violinens toner koldere. Alt i hendes liv handler om disciplin, og kærlighed har ingen plads i skemaet. Violinen bliver til sidst et fængsel, som hun umuligt at kan bryde ud af.

Bogen er en eventyrlig og urovækkende roman om at balancere sygelig disciplin og friheden til at skabe.

Du kan købe Pigen i violinen online, fx. hos Bog&idé eller i din nærmeste boghandel.
Ulf Pilgaard: Hellere halvgammel end helt død

Hvordan er det at bevæge sig ind i livets efterår, hvor familie og vennerne falder fra, og kroppen og hovedet begynder at drille? Og hvilke tanker gør man sig om det liv, der er levet, og om døden, der uomtvisteligt kommer tættere og tættere på? Det fortæller Ulf Pilgaard om i biografien Hellere halvgammel end helt død.

Læs også: Ulf Pilgaard: Det er inspirerende at tage fat i nuet. Hvordan det egentlig er at blive gammel

Tilgængelig som e-bog på streamingtjenesterne fra 25.12.21

Ulf Pilgaard er for sidste gang gået af Cirkusrevyens scene som 81-årig.

I den anledning har Ulf Pilgaard skrevet om det at blive gammel, at vennerne og familien stille begynder at svinde ind og når kroppen begynder at drille.

I sin vante humoristiske og ærlige jargon fortæller Ulf Pilgaard om sin nyforelskelse, sorg, sex, tro, succeser, fortrydelser og sit begivenhedsrige liv.

En biografi der er en optimistisk fortælling om livet!

Du kan købe Hellere halvgammel end helt død online, eller i din nærmeste boghandel.
Jeffrey Archer: Det blinde øje

Jeffrey Archer har taget danskerne med storm med hans fantastiske slægtsromaner som Clifton-krøniken, Kane og Abel serien og Warwick-serien, hvor Det blinder øje, er tredje bind.

Læs også: Få overblik over bøger og serier af Jeffrey Archer

Tilgængelig som e-bog og lydbog på streamingtjenesterne.

Oplæser: Jesper Bøllehuus.

det blinde øje, jeffrey archer

Det blinde øje er tredje bind i Warwick-serien.

Politikommisær William Warwick er en sympatisk og dynamisk mand. Han er gået undercover og skal undersøge om sin arbejdsplads Metropolitain Politi er præget af korruption.

Sammen med to kollegaer får han til opgave at følge inspektør Jerry Summers, en ung politimand, hvis overdrevne privatforbrug langt fra står mål med hans beskedne politiløn.

På samme tid krydses Williams og den berygtede narkobaron Assem Rashidis veje igen under retssagen mod Rashidi – hvor Williams far og søster står som anklagere. 

Du kan købe Det blinde øje online, eller i din nærmeste boghandel.
Hallgrimur Helgason: Tres kilo solskin

Prisvindende Tres kilo solskin udspiller sig i Islands vilde natur, hvor fjorde, sne og en uendelig himmel danner ramme for Hallgrímur Helgasons historiske skæbneroman.

Læs også: Tres kilo solskin – en gribende skæbneroman om Islands rige historie. Tyvstart din læsning af bogen her

Tilgængelig som e-bog på streamingtjenesterne.

tres kilo solskin, hallgrimur helgason

Vinder af Den islandske litteraturpris 2018

Ny fantastisk bog fra den islandske forfatter Hallgrímur Helgason.

Tres kilo solskin udspiller sig i det fattigste, koldeste og mørkeste land i Europa i starten af det 20. århundrede, nemlig Island.

Historien om den unge forældreløse dreng Gestur fortælles parallelt med skildringen af en nations tilblivelse; med afsæt i Islands fjorde, sne og himmel får vi historien om det islandske folk og udviklingen af deres land.

Du kan købe Tres kilo solskin online, fx. på Saxo.dk, eller i din nærmeste boghandel.
Bernard Cornwell: Krigsherre

Vikingernes historie ER bare god underholdning – og Bernard Cornwells vikinge-serie er et must read for alle, der bingede HBOs Vikings. Krigsherre er den episke afslutning på serien.

Få styr på hele rækkefølgen i serien her.

Tilgængelig som e-bog og lydbog på streamingtjenesterne.

Oplæser: Jesper Bøllehuus.

Krigsherren (SAKS 13), Bernard Cornwell

Den episke afslutning til serien om Uthred, sakserne og Englands historie er her endelig. Uhtred fra Bebbanburg er vendt tilbage til Northumbrien efter at kæmpet for at genvinde sit retmæssige hjem i årevis.

Med sine loyale krigere og en ny kvinde ved sin side har han sikret sig sin fæstning – men Uhtred er langt fra sikker.

Faren truer fra alle sider. Mod syd har kong Æthelstan samlet de tre kongeriger og har nu fået større ambitioner. Mod nord søger kong Constantine også at udvide sine grænser og sit herredømme.

Uthred er i splittet – skal han holde sig ude af stridighederne og risikere sin frihed, eller skal han gå ind i den omfattende og grusomme kamp?

Du kan købe Krigsherren (SAKS 13) online, eller i din nærmeste boghandel.
Petra Nagel: Ting jeg har lært, da det var for sent

I sin bog Ting, jeg har lært, da det var for sent kigger Petra Nagel ærligt og skægt tilbage på sig selv som ung.

Læs også: Petra Nagel: Jeg synes, mine børn skal læse min bog, men håber ikke, de bliver inspirerede som sådan

Tilgængelig som e-bog på streamingtjenesterne.

ting jeg har lært da det var for sent, petra nagel

Petra Nagel har braget igennem på tv-skærmen i flere år, med programserier som “Petra dater hele verden”, “Petra får en baby” og “Petra elsker sig selv.” Programmerne er humoristiske, udleverende og ærlige med et personligt udgangspunkt.

Stilen fortsætter i Ting, jeg har lært, da det var for sent, som er en inspirerende, åbenhjertig og lattervækkende fortælling om alle de ting, som Petra gerne ville have vidst, da hun var 20 år gammel.

Bogen fyldes med historier om grimt tøj, lavt selvværd, kærester og venskab. Mange ting ville have været gode at vide 20 år tidligere, og Ting, jeg har lært, da det var for sent er en indsigtsfuld beretningen om den kaotiske overgang fra ung til voksen.

Du kan købe Ting, jeg har lært, da det var for sent online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.
Michael Katz Krefeld: Imperiet

Der er ingen tvivl om at Michael Katz Krefelds populære Ravn-serie hører til de bedste i bunken af vildt gode krimier. Det nyeste skud på stammen byder på kidnapninger, blodige magtkampe og enorme finansimperier.

Imperiet er Michael Katz Krefelds 7. selvstændige bog om privatdetektiven Ravn.

Se en oversigt over alle Ravn-krimierne her.

Tilgængelig som e-bog og lydbog på streamingtjenesterne.

Oplæser: Thomas Gulstad

imperiet, michael katz krefeld

Den skandaleombruste rigmandsdatter Christiane Saxenholm er blevet kidnappet, og advokat Miriam Østergaard kontakter Ravn for at hyre ham til den helt specielle sag.

Ravn skal overbringe løsesummen på 3 millioner kroner til Christianes kidnapper, men snart bliver Ravn og Miriam inddraget i en magtkamp over et finansimperium til en værdi af 3,5 milliarder kroner. Hvis kampen ikke vindes, vil Saxenholm-familien styrte i grus.

Imperiet er den syvende selvstændige bog om privatopdageren Thomas “Ravn” Ravnsholdt.

Du kan købe Imperiet online, fx. hos Bog&Idé, eller i din nærmeste boghandel.

Tilgængelig pt. som e-bog på streamingtjenesterne.

imperiet
Hernan Diaz: I det fjerne

Da Hernan Diaz i 2018 udgav sin debutroman I det fjerne, gik det ikke stille for sig. Romanen blev nomineret til en Pulitzer og sammenlignet med så forskellige mesterværker som Vejen af Cormac McCarthy, Butcher’s Crossing af John Williams og Mark Twains Huckleberry Finn.

Start læsningen på I det fjerne her.

Tilgængelig som e-bog og lydbog på streamingtjenesterne.

Oplæser: Paul Becker

I det fjerne, Hernan Diaz

★★★★★ “Et brag af en debutroman” – Jyllands-Posten

I det fjerne er den hjertegribende roman om en ung svensk immigrants rejse gennem Amerika i 1800-tallet. To unge brødre rejser sammen fra Sverige mod New York. Undervejs bliver brødrene væk fra hinanden, og Håkan ender med at befinde sig i Californien. Han sætter kursen tværs gennem Amerika med en ambition om at nå til New York og genfinde sin elskede storebror.

Hans rejse er ikke nem, og undervejs møder han kriminelle, religiøse fanatikere, svindlere, indianere og lovens håndhævere – og masser af immigranter på jagt efter lykken i det store land.

Du kan købe I det fjerne online, fx hos Bog & idé, eller i din nærmeste boghandel.
Danielle Steel: Beauchamp Hall

Danielle Steel har skrevet en sød roman om at starte forfra, når hele verden en dag falder sammen.

Læs også: Hvor mange Danielle Steel-romaner på denne liste har du læst?

Tilgængelig som e-bog og lydbog på streamingtjenesterne.

Oplæser: Kristine Brendstrup

Beauchamp hall, Danielle Steel

Winona Farmington lader alt det velkendte bag sig, og springer ud i et nyt liv i Danielle Steels nye roman Beauchamp Hall.

Winona Farmingtons liv er ikke gået som hun havde ønsket det. Hendes job er kedeligt og uden fremtidsudsigter, hendes forhold er utilfredstillende og hun bor i sin lille barndomsby.

Winona finder trøst i tv-serien om godset Beauchamp Hall i Norfolk, hvor verdenen mellem herskab og tjenestefolk og omgivelserne, er en helt anden end hun kender.

Da hendes kæreste og bedste veninde begår det ultimative svigt mod Winona, beslutter hun sig for at kaste alt fra sig, og flyve til England for at besøge byen hvor Beauchamp Hall ligger. Hun bliver taget godt i mod, og lige pludselig stifter hun bekendtskab med dem der ejer godset. Og hun finder ud af at bag kameraerne på tv-serien Beauchamp Hall går det ikke dramafrit for sig…

Du kan købe Beauchamp Hall online, eller i din nærmeste boghandel.
Peter Harmsen: Storm over Stillehavet

Få indsigt i tiden før angrebet Pearl Harbor i 1941. Vidste du, at der befandt sig et overraskende antal danskere i Asien i den periode? Eller at russerne klædte sig ud i japanske uniformer for at snøre japanerne?

Læs også: Anden Verdenskrig i Asien. Hele historien fra Pearl Harbour til Iwo Jima og russere i japansk uniform

Tilgængelig som e-bog og lydbog på streamingtjenesterne.

Oplæser: Jesper Bøllehuus

storm over stillehavet - anden verdenskrig i asien, peter harmsen

Mange tror at startskuddet til Anden Verdenskrig i Asien var angrebet på Pearl Harbor i 1941 – men konflikterne går meget længere tilbage.

Et ældgammelt og destruktivt forhold mellem Japan og Kina førte til øgede spændinger og kampe i 1930’erne. Disse kampe kulminerede i udbredelsen af verdenskrigen til Asien.

Storm over Stillehavet stiller skarpt på et overset og vigtigt element i verdenskrigen – hvordan krigen så ud for både civile, militær og politikere. Peter Harmsen beskriver de subarktiske forhold i øgruppen Aleuterne; hungersnøden i Kina, Indokina og Indien og tager læseren fra Det Hvide Hus i Washington til marineinfanteristerne på tropeøen Peleliu.

Du kan købe Storm over Stillehavet – Anden Verdenskrig i Asien online eller i din nærmeste boghandel.
Anne Marie Vedsø Olesen: Vølvens vej – Snehild

Stærke kvinder, blodhævn og ofringer til guderne. Anne-Marie Vedsø Olesens Vølvens vej er første bind i en ny medrivende serie, der er inspireret af nordisk mytologi.

Læs også: Vølvens vej. Thor og Odin bliver overhalet af kvinderne

Tilgængelig som e-bog og lydbog på streamingtjenesterne.

Oplæser:  Line Jønsson

VINDER AF DR ROMANPRISEN 2022

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ – KRISTELIGT DAGBLAD

❤️❤️❤️❤️❤️ – “Man sluges ind i fortællingens kæmpegab” – POLITIKEN

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ – FYENS STIFTSTIDENDE

“Velskrevet, velresearchet, original – fundamentalt spændende” – WEEKENDAVISEN

“En nordisk udgave af Game of Thrones” – TROLDSPEJLET

Snehild kommer til verden midt under en blodig krig. Hendes mor flygter gennem skovene og videre til Himlinge, hvor Snehild vokser op. Da byens magtfulde ypperstepræstinde Ragnfrid får mistanke om, at Snehild har evner, der overgår hendes egne, beslutter hun, at Snehild må skaffes af vejen.

Anne-Marie Vedsø Olesens nye serie Vølvens vej er inspireret af nordisk mytologi og udspiller sig i jernalderen i Danmark. En medrivende fortælling om stærke kvinder, blodhævn, skæbne og gudernes gunst fra en tid, hvor lidenskab og ære bestemte slagets gang.

Køb Vølvens vej online, fx hos Bog&Ide, eller find den i din foretrukne boghandler.
David Baldacci: Farligt øjenvidne

Farligt øjenvidne af David Baldacci vil få dit hjerte til at ræse af spænding. Fortællingen udspiller sig i Washington D.C., og med det Hvide Hus som baggrund udfolder en medrivende mordhistorie sig. Læs et uddrag af bogen herunder.

Læs også: Farligt øjenvidne til et blodigt mord. Læs i David Baldaccis spændingsroman herunder

Tilgængelig som e-bog og lydbog på streamingtjenesterne fra 27. december 2021.

Oplæser:  Ulrik Aarhus

farligt øjenvidne, david baldacci

Da Luther Whitney bryder ind i en rigmands soveværelse, overværer han fra et skab et drabeligt overfald på millionærens unge kone. Overfaldsmanden er USA’s præsident.

Whitney flygter fra huset kun med en blodig brevåbner – det eneste bevis, der kan forbinde præsidenten med mordet. Og snart bliver han jaget vildt.

Jack Graham startede sin karriere som beskikket forsvarer, men er nu en succesrig advokat for finansverdenens top. Men han blandes ind i den lyssky affære, da Whitney kontakter ham. Og med kontakten til Whitney, følger et møde med hans datter, Jacks tidligere forlovede.

Jack må afsløre magtens korruption, før det er for sent for dem, der stoler på ham, og for ham selv.

Du kan købe Farligt øjenvidne online, fx. på Saxo.dk, eller i din nærmeste boghandel.

Joan Ørting: De 5 erotiske sprog

I bogen De 5 erotiske sprog fortæller sexolog Joan Ørting, hvordan du får bedre sex ved at lære dit personlige erotiske sprog at kende. 

Læs også: De 5 erotiske sprog. Kend dit sprog og vink farvel til kedelig sex

Tilgængelig pt. som e-bog på streamingtjenesterne.

Joan ørting, de 5 erotiske sprog, Lindhart og ringhof

Som par kan man ikke være nyforelskede for altid. Men hvad sker der med sexlivet, når hverdagen sætter ind?

Hvad gør man når gnisten mangler, sexlivet ikke er så lidenskabeligt som før, og man savner erotikken?

I De 5 erotiske sprog dykker sexologen Joan Ørting ned i, hvordan man finder ud af, hvad man tænder på, og hvordan man får delt med sin partner, hvad man har lyst til.

De 5 erotiske sprog giver dig konkrete værktøjer til at få det bedste ud af dit sexliv – hele livet, og du bliver klogere på dig selv, din egen seksualitet og dine lyster.

Du kan købe De 5 erotiske sprog online, eller i din nærmeste boghandel.
Matt Brolly: Tidevandet

Tidevandet er første bind i serien om efterforskeren Louise Blackwell, der er på jagt efter en seriemorder i en søvnig, engelsk kystby. 

Læs også: Louise Blackwell-serien af Matt Brolly er engelsk krimi, når det er bedst

Tilgængelig pt. som e-bog på streamingtjenesterne.

tidevandet, matt brolly

Da liget af en ældre kvinde en dag bliver fundet på stranden, vågner den lille søvnige kystby Weston-super-Mare op til et mareridt. Den erfarne efterforsker Louise Blackwell er netop blevet forflyttet til den lille by, og hun bliver sammen med det lokale politi kastet ud i en hæsblæsende efterforskning.

Da en præst senere bliver fundet dræbt i en kirke, bliver det tydeligt, at Louise Blackwell skal lede efter en morder med et religiøst hævnmotiv, og meget tyder på, at det ikke er personens sidste mord. Men byen har mange hemmeligheder, og efterforskeren skal nu vurdere, hvem hun overhovedet kan stole på.

✭✭✭✭ – Jyllands-Posten

Tidevandet er første bog i Matt Brollys Louise Blackwell-serie.

Du kan købe Tidevandet online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.
Anne Cathrine Bomann: Blå toner

Sorg, kærlighed og videnskab spindes sammen i den spændende og dragende videnskabsroman Blå toner, hvor et medicinalfirma har udviklet en pille mod sorg. 

Læs også: Psykolog og forfatter Anne Cathrine Bomann: Sorg er kærlighedens pris. Den er tung, men ikke meningsløs

Tilgængelig som e-bog og lydbog på streamingtjenesterne.

Oplæser: Camilla Lau

blå toner, anne cathrine bomann

Blå toner er en medrivende roman om kærlighed, sorg og videnskab. Og om det svære spørgsmål: Hvor langt skal vi gå, når der hele tiden findes nye diagnoser og behandlingsmuligheder?

På Aarhus Universitet er en forskningsgruppe ved at lægge sidste hånd på et studie, der blåstempler et nyt medikament udviklet af et dansk medicinalfirma. Det er en pille, der som den første i verden virker mod sorg. Men psykologiprofessor Thorsten Gjeldsted får mistanke om, at tallene er manipuleret for at skjule en skræmmende bivirkning.

Hverken kollegaerne eller medicinalfirmaet vil lytte, og Thorsten allierer sig derfor med to specialestuderende, Anna og Shadi. Anna har selv sorgen tæt på livet, og Shadi er så god til statistik, at hun ikke kan undværes, hvis Thorsten vil til bunds i sagen.

Køb Blå toner online, eller i din nærmeste boghandel.
Guillaume Musso: Pigen i labyrinten

Med mere end 32 millioner vildt gode krimier solgt på verdensplan er Guillaume Musso en af de mest læste franske forfattere. Nu er han aktuel endnu en hæsblæsende spændingsroman, nemlig Pigen i labyrinten.

Læs også: Interview med den franske bestsellerforfatter Guillaume Musso: Hver historie er et skrøbeligt mirakel

Tilgængelig pt. som e-bog på streamingtjenesterne.

pigen i labyrinten, guillaume musso

I 10 år i træk har Guillaume Musso været Frankrigs bedst sælgende forfatter, og han er nu aktuel med romanen Pigen i labyrinten. I romanen leger han med grænserne mellem fiktion og virkelighed, litteraturens betydning og forfatterens magt.

Historien starter, da den berømte forfatter Flora Conways treårige datter Carrie forsvinder, mens de leger skjul i hendes lejlighed i Brooklyn. Carries forsvinden kan ikke forklares. Bygningen viser ingen tegn på indbrud eller en forbrydelse, og hverken døre eller vinduer har været åbne. Ikke engang politiets efterforskning giver nogen klare svar.

En sønderknust forfatter på den anden side af Atlanterhavet skal vise sig at have nøglen til Carries forsvinden. Og ham må Flora finde.

Du kan købe Pigen i labyrinten online, eller i din nærmeste boghandel fra d. 5 oktober.
C.J. Tudor: De andre

C. J. Tudor er nu tilbage med endnu en overbevisende og neglebidende pageturner. 

Vi har spurgt et panel af læsere, hvad de synes om den nye bog. Læs reaktionerne her.

Tilgængelig som e-bog og lydbog på streamingtjenesterne.

Oplæser: Pernille Lyneborg

Selvstændig thriller af forfatteren til Kridtmanden.

Da Gabe er på vej hjem, ser han ansigtet af en lille pige, som han kender, i bagruden af bilen foran ham. Hun former ét ord med læberne: Far. Det er sidste gang, han ser sin femårige datter, Izzy. Politiet er overbevist om, at hun er død. Men tre år efter kører Gabe stadig rundt på vejene og leder efter den bil, der tog Izzy. Han vil aldrig opgive det håb, han bærer i sig.

Fran og hendes datter, Alice, leder ikke, men er på flugt. Altid et skridt foran dem, der vil gøre dem fortræd. For Fran kender til sandheden om Gabes datter – og hun ved, hvad de andre, dem, der jagter hende og Alice, vil gøre, hvis de nogensinde fanger dem …

“Overbevisende og dragende.” – Sunday Express

Du kan købe De andre online, fx hos Bog og Ide, eller i din foretrukne boghandler.
Thomas Korsgaard: Man skulle nok have været der

Thomas Korsgaards anmelderroste bøger om Tue byder på en stærk fortælling om en drengs opvækst i en familie i underskud. Trilogien startede med Hvis der skulle komme et menneske forbi og fortsatte med En dag vil vi grine af det. Den fuldendes nu med sidste bind Man skulle nok have været der.

Læs også: ”Jeg har bevæget mig op i den øvre underklasse!” Thomas Korsgaard om litteratur og klasse

Tilgængelig som e-bog og lydbog på streamingtjenesterne.

Oplæser: Thomas Korsgaard

Thomas Korsgaard, Man skulle nok have været der, En dag vil vi grine af det, Hvis der kommer et menneske forbi

Vinder af De Gyldne Laurbær.

Tue bor ikke længere hjemme – ja, faktisk bor han slet ingen steder, da han er blevet smidt ud af sin lejlighed på Frederiksberg.

Nu aner han ikke, hvor han skal tage, for han kan i hvert fald ikke tage hjem til Skive og sin voldelige far. I stedet flakker han rundt på gaden, indtil han en dag møder pigen Victoria, som lever et ganske andet liv end han selv.

Man skulle nok have været der er tredje bog om Tue, som vi mødte første gang i Hvis der skulle komme et menneske forbi. En rammende fortælling om at stå udenfor fællesskabet og drømme om at finde hjem.

Du kan købe Man skulle nok have været der online, fx hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.


Jeg er hende, der sammenfatter inspirationslister her på Bog.dk. Brug for en anbefaling af en god bog? Tag et kig på et af de +100 boglister, som jeg har skruet sammen her på sitet!