Biografier Fagbøger Samfund og debat

Hard-Kåre. Biografi af den tidligere topchef Kåre Schultz

hard-kåre

Hard-Kåre fortæller en af landets mest succesrige topchefer for første gang om sin bemærkelsesværdige karriere i danske og internationale virksomheder som Novo Nordisk, Lundbeck og israelske Teva.

Han har indtil nu holdt sig fra at give personlige interviews, fordi han ville fortælle hele sin historie én gang uden at være forpligtet af sit arbejde.

Og nu er tiden inde.

Hard-Kåre giver et interessant indblik i skabelsen af en stålsat kapitalist og liberalist, der under jakkesættet rummer stor nysgerrighed og flere nuancer. Kåre Schultz fortæller her åbent om rejsen fra opvasker på en lokal kro til ledelseskontorer i globale medicinalvirksomheder.

LÆS OGSÅ: Efterårets favoritter. 10 bøger du skal læse i september

Han sætter i biografien ord på afgørende øjeblikke i karrieren og intense møder med statsoverhoveder – alt sammen begivenheder, der har haft stor mediedækning, men som Kåre Schultz endnu ikke selv har kommenteret på.

“Der er masser af ordentlige mennesker, der ikke får tingene gjort. At være Hard-Kåre handler om at sige tingene, som de er, og handle på dem.” 

– Citat, Kåre Schultz

Bogen indeholder også de regler og råd, der har formet ham og givet ham succes som erhvervsleder. Et af de dogmer, han selv har fulgt gennem alle årene i toppen af erhvervslivet er, at få tingene gjort. For som han udtrykker det i bogen:

“Hvis du hele tiden har fem ting i hovedet, som du godt ved, du bør gøre, men ikke får gjort, bliver de ret hurtigt til 10, og så har du balladen. Får du omvendt ryddet opgaver eller nødvendige samtaler ad vejen straks, er du frisk til næste udfordring.”

Bogen er skrevet i samarbejde med journalist og forfatter Ole Sønnichsen og foto er taget af Thomas Howalt Andersen.

LÆS OGSÅ: Ikoniske Formel 1-baner. Interview med Kevin Magnussen og Peter Nygaard


Kåre Schultz: Hard-Kåre

Hard-Kåre. Biografi af den tidligere topchef Kåre Schultz

Kåre Schultz – en af landets mest succesrige topchefer fortæller for første gang om sin karriere i det danske og internationale erhvervsliv.

Tilnavnet “Hard-Kåre” har Kåre Schultz fået for sin indstilling til at møde udfordringer, løse problemer og skabe vækst. Som han selv siger: “Der er masser af ordentlige mennesker, der ikke får tingene gjort. At være Hard-Kåre handler om at sige tingene, som de er, og handle på dem.” Han er derfor blevet kendt som en konsekvent problemknuser, der har skabt opsigtsvækkende resultater hos medicinalgiganterne Novo Nordisk, Lundbeck og senest israelske Teva. 

Biografien giver et interessant og åbent indblik i skabelsen af en stålsat kapitalist og liberalist, der under jakkesættet rummer stor nysgerrighed og flere nuancer. Det er en fascinerende historie om rejsen fra en lokal kro til direktionsgangen i globale virksomheder. Kåre Schultz fortæller blandt andet om afgørende øjeblikke i sin karriere, markante beslutninger som leder og intense møder med statsoverhoveder. 

Bogen indeholder også de regler og råd, der har formet ham og givet ham succes som erhvervsleder.

Hard-Kåre kan købes online fx. Bog&idé eller i nærmeste boghandel.