Carlsen Indefra

“Carlsen er altid på jagt efter det nye, overraskende og originale”

Romankonkurrence

Forlaget Carlsen har udskrevet en romankonkurrence, hvor du kan vinde 50.000 kr., få en forlagskontrakt og få din roman udgivet på Danmarks største børnebogsforlag. Her fortæller Kaya og Jesper fra Carlsen lidt om tankerne bag konkurrencen.

Hvorfor udskriver Carlsen en romankonkurrence?

“Fordi vi trænger til at grine,” siger Jesper Roos Jacobsen, redaktør på Carlsen og jurymedlem i konkurrencen:

“Hvis man ser på, hvad der er sket af vanvittige, skræmmende, fantastiske og overrumplende ting i den store verden, er der rykket rundt på tingene, så vi nærmest lever i en ny tid i dag. Det har været vildt at være menneske de sidste par år, og tænk at være barn i sådan en verden. Børn har brug for historier om alle de måder, man kan være menneske på i dag, så de bliver klogere på sig selv, hinanden og den her skøre verden.”   

“Derudover er vi på Carlsen altid på jagt efter det originale; det, vi ikke har set utallige gange før,” siger Kaya Hoff, redaktionschef på Carlsen:

“Det kan både være i form af nye karakterer, nye verdener og nye temaer, men også nye forfatterstemmer. Mon ikke der er stemmer derude, som vi normalt ikke hører fra på forlagene? Dem håber vi også at kunne skubbe lidt til ved at udskrive en romankonkurrence.”

Grin er uden genre

Hvad håber I hver især på at finde blandt forslagene?

“Helt grundlæggende håber jeg på at komme til at grine. Ikke på den der tøhø, klask på låret-grine-måde, men det der grin, som ofte har sit udspring i noget, der gør ondt. Og sådan et grin er ikke genrebestemt. Det kommer tit, når en forfatter har gjort et godt stykke arbejde med at skabe en spændende hovedperson, som man gerne vil tilbringe tid sammen med,” siger Jesper Roos Jacobsen.

“Børn og voksne elsker at læse sjove bøger. Men de bedste grin er dem, der vokser ud af en alvorlig bund. De grin, der følges med en lille tåre i øjenkrogen og en varme i brystet. Det er de grin, der får læseren til at vokse en smule, fordi man bliver berørt og lever sig helt ind i en romans hovedperson. Vi håber først og fremmest at finde en roman og en forfatterstemme, som kan netop det: berøre sine læsere og få os til at grine og græde,” siger Kaya Hoff.

Efter planen udkommer romanen på Bogforum i november 2022.

Læs mere her