Fagbøger

Kom med bag kulisserne på den storpolitiske scene med Friis Arne Petersen og Kurt Strand i Den forandrede verden.

Friis - Den forandrede verden

Danmarks mest markante diplomat i nyere tid fortæller sin historie i Den forandrede verden og tager os med bag kulisserne på den storpolitiske verdensscene. 


Friis Arne Petersen var i fire årtier i verdensbegivenhedernes centrum. Nu giver han, i samarbejde med Kurt Strand, et ekslusivt indblik i hans år som diplomat i Den forandrede verden. Som én af arkitekterne bag Danmarks aktivistiske udenrigspolitik har han trykket hånd med præsidenten i Det Ovale Kontor, banet vej for EU’s øst-udvidelser og vist amerikanske politikere konsekvenserne af klimaforandringerne i Grønland.

I Den forandrede verden giver han læseren indblik i en verden, som få har adgang til. Sammen med journalist Kurt Strand åbner Friis Arne Petersen op for dørene til diplomatiets maskinrum. Friis Arne Petersen har haft en imponerende karriere, som han aldrig havde turde gøre sig forestillinger om i hans barndom i Skagen.

Han var en fiskersøn, der med flid og hårdt arbejde blev ministersekretær for både Uffe Ellemann-Jensen og Niels Helveg Petersen. Senere blev han direktør for Udenrigsministeriet, og i 15 år sad han på nogle af de tungeste Ambassadørposter i alt fra Washington, Beijing og Berlin. Hans flotte karriere kan du få indblik i i Den forandrede verden.

LÆS OGSÅ: Christiansborg Noir. Niels Krause-Kjær skriver intense politiske thrillere

Den forandrede verden er skrevet i samarbejde med Kurt Strand. Kurt Strand har over 40 års erfaring indenfor journalistik, hvor han blandt andet har undervist i journalistik og været ansat i DR i 25 år. Her har Kurt Strand været vært på P4 København, P3, DR1, DR2’s deadline og P1 dokumentar. I dag arbejder han som mediekommentator i Kristeligt Dagblad og er foredragsholder. Kurt Strand har derfor en imponerende karriere indenfor journalistik. Nu er han aktuel med Den forandrede verden.

I Den forandrede verden kan du læse om Friis Arne Petersens liv som diplomat. Han var en af de få diplomater, der har gjort tjeneste i Afrika, Amerika, Asien og Europa. Det kom dog også med en pris for dem, der ikke kunne leve op til hans forventninger. Ligeledes oplevede han, at hans beundringsværdige karriere gjorde, at der ikke altid var hul igennem til ham, når familien havde brug for det.

LÆS OGSÅ: 15 bøger der gør dig klogere

Petersen er ikke bange for at dele sine holdninger, når han gæster medier, deltager i debatter og holder fordrag. Hans foredrag består blandt andet af analyser af de forandringer af vores verdensorden, som Putins angreb på Ukraine medførte. På trods af krigen og ustabiliteten i Europa er Friis Arne Petersen dog en optimist, og han har tillid til den liberale internationale orden.

Han fremhæver dog, at der er brug for et stærkt EU, der tør tage vare på sine samlede interesser, og som vil kæmpe for at bredt internationalt samarbejde. I Den forandrede verden giver Petersen sit syn på Danmarks rolle i storpolitiske spørgsmål.

LÆS OGSÅ: 27 bøger der gør dig klogere på historien

Hvis du er nysgerrig på at høre mere om Friis Arne Petersens liv som diplomat, skal du have fat i Den forandrede verden. Du kan også høre Kurt Strand og Friis Arne Petersen indgå i en samtale om bogen på Historiske dage, hvilket du kan læse mere om her.

Det siger anmelderne om Den forandrede verden:

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ “What a life!” – Altinget

⭐️⭐️⭐️⭐️ “Velskrevet, begavet skildring af et dygtigt menneskes arbejde i Danmarks tjeneste … kan kun anbefales.” – Kristeligt dagblad

⭐️⭐️⭐️⭐️ “Må interessere enhver, der er optaget af ikke kun dansk udenrigspolitik, men politik i det hele taget.” – Berlingske

“Bogen giver et spændende indblik i dansk, udenrigspolitisk diplomati med fine facetter – takket være Kurt Strands begavede modspil.” – Kulturen.Nu

“Topdiplomat gør i fascinerende bog status over 40 års dansk udenrigspolitik og forsvarer vores indsats i Irak, Libyen og Afghanistan.” – Netavisen Pio
Kurt Strand: Den forandrede verden

kurt strand, den forandrede verden, friis arne petersen, fars dags gave

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ “What a life!” – Altinget

⭐️⭐️⭐️⭐️ “Velskrevet, begavet skildring af et dygtigt menneskes arbejde i Danmarks tjeneste … kan kun anbefales.” – Kristeligt dagblad

⭐️⭐️⭐️⭐️ “Må interessere enhver, der er optaget af ikke kun dansk udenrigspolitik, men politik i det hele taget.” – Berlingske

Friis Arne Petersen befandt sig gennem flere årtier i verdensbegivenhedernes centrum, for eksempel til møde med den amerikanske præsident i Det Ovale Kontor. I denne bog åbner han en dør til diplomatiets maskinrum på højeste niveau og sit interessante arbejdsliv.

Den tidligere topdiplomats syn på tilværelsen er præget af en opvækst som fiskersøn i Skagen, hvor intet var selvfølgeligt. Med flid og dygtighed fik han en karriere med blandt andet ministersekretær, direktør for Udenrigsministeriet og tunge ambassadørposter i Washington, Beijing og Berlin på visitkortet. Men succesen har også en bagside for nogle af dem, som ikke kunne leve op til hans nulfejlskultur. Og for familien, der ikke altid havde hul igennem, når der var brug for ham. 

Friis Arne Petersen har kant og holdning og sammen med den anerkendte journalist Kurt Strand giver han sit syn på Danmarks aktivistiske rolle i storpolitiske spørgsmål og verdens dramatiske udvikling – for eksempel Putins angrebskrig i Ukraine, der forandrer vores verdensbillede. 

Du kan købe Den forandrede verden online fx hos Bog&idé eller i din nærmeste boghandel.