Aktuelt Blandede bøger Fagbøger Historie Historiske romaner

Historiske dage 2024 – se her hvilke forfattere du kan møde

Historiske dage

Historiske dage nærmer sig med hastige skridt, og hvis du gerne vil have indblik i, hvad der sker, hvornår det sker, og hvem fra Lindhardt og Ringhof der kommer, så skal du læse med her.


I Øksnehallen i København fra 9-10 marts vil Historiske Dage finde sted. Historiske Dage er Danmarks største historiske festival, der har 150 forskellige programpunkter fordelt på forskellige scener. Historiske Dage fokuserer ikke blot på én tidsperiode, men adskillige, så alle vil have mulighed for at finde noget, de er interesserede i.

LÆS OGSÅ: 25 historiske romaner til din læsning

Du kan finde Lindhardt og Ringhof ved den ene lounge. På Historiske Dage har du også mulighed for at opleve nogle af vores fantastiske forfattere.

Vil du se programmet for Historiske Dage? Så tjek her! Ellers gennemgår vi her, hvad du kan opleve på Historiske Dage med Lindhardt og Ringhofs forfattere.




Thomas Hee interviewes af Niels Krause-Kjær

9. marts klokken 11 på Råhus-scenen.

På Historiske dage kan du opleve både Niels Krause-Kjær og Thomas Hee. Krause-Kjær skal interviewe Hee om tiden, hvor København var centrum for rød terror. Dette foregår den 9. marts klokken 11 på Råhus-scenen.

Thomas Hee er aktuel med Bomber for Stalin, der belyser perioden op til Anden Verdenskrig, hvor København blev centrum for et international netværk af kommunister. Med hjælp fra arkivmateriale fra Politiets efterretningstjeneste ser bogen på danske hovedpersoner og deres aktioner. Krause-Kjær er selv aktuel med romanen Jagttegn.




Thomas Hee: Bomber for Stalin

Historiske dage 2024 - se her hvilke forfattere du kan møde

I tiden op til Anden Verdenskrig blev København centrum for et internationalt netværk af radikaliserede kommunister, der angreb civile skibe med hjemmelavede bomber. Gruppens mål var fragt- og passagerskibe, som sejlede for Adolf Hitlers Tyskland og dets allierede. Dynamitten til bomberne stjal kommunisterne langt mod nord i de svenske malmminer. 

Kommunisternes ødelæggelser frustrerede Gestapo og fyldte så meget for nazisterne, at navngivne medlemmer af den danske celle blev fremhævet i krigserklæringen, da Nazityskland i 1941 angreb Sovjetunionen.

Ved hjælp af arkivmateriale fra Politiets Efterretningstjeneste kaster bogen nyt lys over de danske hovedpersoner og deres aktioner. Den fortæller historien om, hvordan København i en periode var et af Sovjetunionens mest centrale forbindelsespunkter for det undergravende arbejde, der udgik fra Kreml under generalsekretær Josef Stalin. 

Du kan købe Bomber for Stalin online fx Bog&idé eller i din nærmeste boghandel.



Niels Krause-Kjær: Jagttegn

Historiske dage 2024 - se her hvilke forfattere du kan møde

❤️❤️❤️❤️❤️ til “Niels Krause-Kjærs veloplagte, velskrevne nye politiske thriller” – Politiken

En folketingspolitiker findes død efter en kongejagt på et gods i Jylland. Han er skudt gennem hovedet, og alle går ud fra, at der er tale om selvmord. Samme dag forsvinder hans unge niece, der har gjort overraskende opdagelser i forbindelse med en eksamensopgave på journalisthøjskolen i Aarhus, hvor Ulrik Torp er lektor-vikar. Umiddelbart efter indledes en kampagne mod landets forsvarsminister. 

Ulrik Torp trækkes ind i sagen, der viser sig at handle om militær oprustning, lobbyisme for milliarder, udenlandske interesser og skjult støtte til politikere. Til at hjælpe sig har Torp kun sine studerende og Emma, en tidligere praktikant fra hans gamle arbejdsplads, Dagbladet. Sammen finder de ud af, hvordan tingene hænger sammen, men det viser sig undervejs, at Torp selv er fanget i et net, som han har svært at vikle sig ud af. For hvem er det, der trækker i trådene? 

JAGTTEGN er femte uafhængige bog i Niels Krause-Kjærs politiske spændingsserie, der lægger sig i grænselandet mellem medier og politik og beskriver magtspillet i kulissen.

Du kan købe Jagttegn online, f.eks. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.




Henrik Bering interviewes af Rasmus Dahlberg

9. Marts klokken 12.10 på Onkel Danny-Scenen.

Klokken 12.10, lørdag d. 9 kan du se Rasmus Dahlberg interviewe Henrik Bering om, hvad krigshistorien kan lære os omkring ledelse. Det forgår på Onkel Danny-scenen. Henrik Bering har skrevet Den perfekte officer, hvor han dykker ned i krigshistorien og sætter et spotlight på nogle af de officerer, der er blevet kendte igennem historien. Rasmus Dahlberg har også udgivet Præsidenter – Fra Washington til Biden i samarbejde med Philip Christian Ulrich.




Henrik Bering: Den perfekte officer

Historiske dage 2024 - se her hvilke forfattere du kan møde

Den perfekte officer følger en række prominente officerer fra Napoleonskrigene og op til vores egen tid. Den fortæller om deres karrierer, hvad de gjorde rigtigt, hvad de gjorde forkert, og hvad de lærte af deres oplevelser. 

Bogens gennemgående tema er fantasiens betydning, og den viser, at disse mænd konstant blev inspireret af hinanden og lånte hinandens ideer.

Mange af deres erfaringer kan overføres til det civile liv – dog med én bemærkelsesværdig forskel: Hvis en virksomhedsleder begår en fejl, kan vedkommende miste sin stilling eller sin investering.

En officer risikerer at miste både livet og de mænd, der er betroet hans kommando.

Du kan købe Den perfekte officer online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.



Rasmus Dahlberg & Philip Christian Ulrich: Præsidenter – Fra Washington til Trump

Præsidenter, amerikanske præsidenter, Rasmus Dahlberg, Philip Chr. Ulrich,

Den person, som sætter sig i stolen som USA’s præsident, har verdens vigtigste embede – og en utrolig magt. At varetage dette erhverv kræver derfor en stærk overbevisning og en urokkelig selvtillid, og særligt Donald Trumps tid som USA’s leder har understreget vigtigheden af en præsidents personlighed.

I bogen Præsidenter – fra Washington til Trump giver historikerne Rasmus Dahlberg og Philip Chr. Ulrich et dybdegående indblik i amerikansk politik og historie ved at stille skarpt på de første 44 mænd i Det Hvide Hus.

Du kan købe Præsidenter – fra Washington til Trump online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.




Agnete Madelaine Kirck Wismer og Kristine Biltoft-Knudsen

9. marts klokken 12.40 på Blå scene

Agnete Wismer og Kristine Biltoft-Knudsen vil på Blå scene klokken 12.40 om lørdagen stille skarpt på kvinder i det hvide hus. Samtalen bliver modereret af Lilian Gjerulf Kretz. I deres bog, Førstedamer, fortæller de om ti førstedamer, der har sat et særligt aftryk. Blandt andet fokuserer bogen på Nancy Reagan, Hillary Clinton, Michelle Obama og Melania Trump. Bogen er fortællingen om kvinderne i det hvide hus, der ofte har stået i skyggen af deres præsidentvalgte mænd. Bogen undersøger, hvad disse kvinder selv har udrettet, og hvad kvinderne har betydet for USA.




Agnete Madelaine Kirck Wismer og Kristine Biltoft-Knudsen: Førstedamer

Historiske dage 2024 - se her hvilke forfattere du kan møde

En fascinerende fortælling om kvinderne i Det Hvide Hus. De har fulgt amerikanske præsidenter gennem opsving, omvæltninger, krige, kriser og beslutninger, der har skabt forandringer kloden rundt. Men hvad ville lederne af den frie verden egentlig være uden deres bedre halvdel?

Bogen giver et interessant indblik i rollen som præsidentfrue, der har eksisteret siden USAs første nationale valg i 1789. Førstedamerne har altid været nødvendige, når mænd kæmpede for at vinde og beholde magten i Guds eget land. Med tiden har titlen som førstedame fået en langt større betydning i det politiske spil omkring præsidenten og ikke mindst for popularitetsmålingerne. 

Efter et spændende historisk overblik kommer man i dybden med 10 udvalgte førstedamer, der på hver deres måde har været fremtrædende eller opsigtsvækkende.

Du kan købe Førstedamer online fx hos Bog & idé eller i din nærmeste boghandel.




Jesper Clemmensen

9. Marts klokken 13.40 på Onkel Danny-scenen.

Jesper Clemmensen vil lørdag klokken 13.40 indtage Onkel Danny-scenen. Her vil snakken om Østersøen blive modereret af Lykke Friis. Jesper Clemmensen har skrevet Flugtrute Østersøen, hvor læseren bliver bragt helt tæt på en række skæbner, der satte deres egne liv på spil for en bedre tilværelse. Bogen omhandler tiden under Den Kolde Krig og frem til Murens fald, hvor tusindsvis af borgerne forsøgte at undslippe det diktatur, de var underlagt i DDR, via Østersøen.

Flugterute Østersøen udkom i 2012, hvor han vandt året historiske bog. Nu er han aktuel med en opdateret udgave, der indeholder nye oplysninger, beretninger og perspektiver.




Jesper Clemmensen: Flugtrute Østersøen

Historiske dage 2024 - se her hvilke forfattere du kan møde

Under Den Kolde Krig og frem til Murens fald forsøgte tusindvis af borgere at undslippe diktaturet i DDR via Østersøen. Mange forsøgte på dramatisk vis at krydse åbent hav for at nå friheden. Langt de fleste blev dog afsløret af Stasi og endte i fængsel, og op mod 200 personer mistede livet. Næsten 1000 mennesker klarede den farefulde færd, og for mange af dem blev danske kyster og danske søfolk deres redning. Flugten over Østersøen i perioden 1949 til 1989 er et stykke verdenshistorie med Danmark i en central rolle.

Flugtrute Østersøen bringer læseren tæt på en række skæbner, der satte deres liv på spil for en bedre tilværelse. Det er dramatiske fortællinger med forskellige udfald – fra de lykkelige til de tragiske. 

Historien blev første gang fortalt i 2012, og bogen blev belønnet med prisen som Årets Historiske Bog. Den udkommer nu i en opdateret og gennemskrevet udgave, fordi nye oplysninger, nye personlige beretninger og nye perspektiver gør det relevant med en markant opdatering og udvidelse af denne bemærkelsesværdige historiske dokumentar.

Du kan købe Flugtrute Østersøen online fx Bog&idé eller i nærmeste boghandel.




Stine Grønbæk Jensen og Sarah Smed

9. Marts klokken 15.20 på Grøn scene

Lørdag klokken 15.20 på Grøn Scene vil Stine Grønbæk Jensen og Sarah Smed indgå i en samtale med moderator Cecilie Nielsen om Pigerne fra Sprogø. Grønbæk Jensen er antropolog med en ph.d. i historie, og Smed er historiker og leder af Danmarks Forsogsmuseum.

Deres bog, Pigerne fra Sprogø, følger en række kvinder, der blev anbragt på en anstalt på Sprogø, der særligt var for “ustyrlige” kvinder. Bogen dykker ned i, hvem kvinder, der blev anbragt på Kvindehjemmet var og deres oplevelser på øen. Derudover undersøges spørgsmålet om, hvordan ideen om at isolere nogle bestemte kvinder på en øde ø overhovedet kunne opstå. I perioden 1923-1961 blev omkring 500 kvinder anbragt på Sprogø for at være løsagtige og moralsk defekte. I dag er historien stadig af stor offentlig interesse og genstand for stor forargelse.




Sarah Smed & Stine Grønbæk Jensen: Pigerne fra Sprogø

Hvem var de kvinder, der blev anbragt på Kvindehjemmet på Sprogø? Hvordan var deres hverdag på øen, hvor de blev holdt isoleret fra det omgivende samfund og deres familie? Hvordan opstod ideen om at isolere bestemte kvinder på en øde ø? Og hvorfor blev denne ide blev betragtet som en del af det, der gjorde den danske åndssvageforsorg til ”verdens bedste”?

I perioden 1923-1961 blev ca. 500 kvinder, som blev anset for at være ”løsagtige” og ”moralsk defekte”, anbragt på Sprogø. Kvindehjemmet var i samtiden et prestigeprojekt inden for åndssvageforsorgen, og anstalten blev af læger, politikere og i pressen fremhævet i rosende vendinger som et billede på fremskridt. I dag er historien om kvindehjemmet stadig omdrejningspunkt for stor offentlig interesse, men nu som genstand for forargelse og som eksempel på velfærdsstatens skyggeside.

Du kan købe Pigerne fra Sprogø fx hos Saxo.com eller i nærmeste boghandel.




Mich Vraa

9. Marts klokken 16.40 på Rød scene

På Historiske Dage kan du også møde Mich Vraa. I en samtale med litterær direktør Sune de Souza Schmidt-Madsen vil han fortælle om sin roman Under en anden himmel, der centrerer sig om den mand, der blev til prins Henrik. Det kommer til at forgå den 9. marts klokken 16.40 på Rød scene. Under en anden himmel følger Ritou, der som gammel mand fortæller sin historie til en kvindelig ung kok, han møder i Sydfrankrig. I sin ungdom fik Ritou en dyster spådom, der først giver mening mange år senere. Vraas roman har fået ros og anerkendelse fra flere publikationer, og på Historiske Dage kan du høre mere om værket.




Historiske dage 2024 - se her hvilke forfattere du kan møde

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ – “Resultatet er noget så sjældent som helstøbt” – Fyens Stiftstidende

“Mick Vraa er tydeligt i sit es” – Weekendavisen

“Mich Vraa skriver som altid i et fremragende og sanseligt sprog” – Litteratursiden

I et skur bag en havnekaj i Hongkong får den unge Ritou en dyster spådom: Du skal forsvinde fra verden uden at dø. Først mange år senere giver den kinesiske shamans ord mening.

Som gammel mand fortæller han sin historie til en ung kvindelig kok som han møder mens han samler trøfler på et bjerg i Sydfrankrig. I Ritous sidste sommer opstår et umage venskab.

Du kan købe Under en anden himmel online, hos fx. Bog&Idé eller i din nærmeste boghandel.




Anne-Marie Vedsø Olesen

9. Marts klokken 17.00 på Rød scene

I samtale med Sune de Souza Schmidt-Madsen kan du se Anne-Marie Vedsø Olesen på Rød scene klokken 17 lørdag den 9 marts. Her vil du blive inviteret ind i mytologiens univers, hvor de to vil diskutere spændet mellem fiktion, historie og fantasy.

I Anne-Marie Vedsø Olesens serie, Vølvens vej, er læseren hevet ind i den nordiske mytologi. Serien udspiller sig i jernalderen i Danmark, og den er en fængende fortælling om kvinder, skæbner og gudernes gunst. I Snehild -Vølvens Vej (1) møder vi Snehild, der er opvokset i Himlinge. Byens ypperstepræstinde Ragnfrid får dog en mistanke om, at Snehild har evner, som overgår ypperstepræstindens. Hun beslutter derfor, at Snehild skal skaffes af vejen.

I den seneste installation i serien, Ulvegabet, har Fenrisulven sprængt sin lænke og udrydder hele landsbyer i sit raseri. Vølven Snehild må drage til dværgernes underjordiske rige og bede om hjælp til at smede en ny kæde til Fenrisulven. Samtidig udvikles der en kamp om magten i kongebyen Himlinge.




Anne-Marie Vedsø Olesen: Ulvegabet (Vølvens vej 3)

Historiske dage 2024 - se her hvilke forfattere du kan møde

❤️❤️❤️❤️❤️❤️ – Politiken

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ – “En vildt brændende nordisk mytefortælling … Det nye bind i Anne-Marie Vedsø Olesens mægtige fembindsserie ”Vølvens vej” er fænomenalt”  – KRISTELIGT DAGBLAD

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ – “Blændende … sprudler af påhitsomhed” – JYLLANDS-POSTEN

⭐️⭐️⭐️⭐️ – “Dramatisk og stærkt underholdende” – BERLINGSKE

“Som læser har jeg bare lyst til at klappe” – WEEKENDAVISEN

I Ulvegabet har Fenrisulven sprængt sin lænke og udrydder alt på sin vej. Vølven Snehild må drage til dværgenes underjordiske rige og få smedet en ny lænke. Her forelsker Snehild sig i den kraftfulde dværgekonge Fafner, men det viser sig at være en farlig kærlighed. I kongebyen Himlinge forsøger den nye hersker Roald at samle til kamp mod Fenris, men Snehilds ærkefjende, den magtfulde ypperstepræstinde Ragnfrid, er atter på spil.

Anne-Marie Vedsø Olesen lader i hver Vølvens vej-bog en af de mest betydningsfulde nordiske myter være omdrejningspunkt. I Ulvegabet er det myten om Fenrisulven.

Du kan købe Ulvegabet online hos fx Bog & Idé eller i din nærmeste boghandel.



Anne-Marie Vedsø-Olesen: Djævelens kvint – Gudestorm (1)

Historiske dage 2024 - se her hvilke forfattere du kan møde

Den urgamle egyptiske kaosgud Seth genfødes i nutidens København.

Med en grådighed hinsides godt og ondt kaster han sig ud i livet og trækker et spor af ødelæggelse efter sig. Samtidig sidder den unge musikstuderende Gabriel og analyserer en nyopdukket arie til Mozarts Tryllefløjten.  

Gradvist afsløres et forunderligt netværk af sammenhænge, fra Tryllefløjtens elskende par, over gudeparret Osiris og Isis, til Gabriel og barndomsveninden Héloise, der til sidst begge må sætte livet på spil i et forsøg på at mane Seths vilde kræfter i jorden.  

Du kan købe Gudestorm (1) – Djævelens kvint online hos fx Bog&Idé eller i din nærmeste boghandel.




Andreas Kraul

10. marts klokken 10.40 på Råhus-scenen

Hvis du gerne vil med bag om kulissen på nogle af de mest berømte og ikoniske fodbold-stadioner, så skal du forbi Råhus-scenen klokken 10.40, søndag d. 10 marts. Her vil Andreas Kraul, i en samtale med Thomas Loft, fortælle om verdens mest ikoniske fodboldsstadioner. Andreas Kraul er selv fodboldfan, ekspert og har været kommentator for DR. Han har været på flere fodboldstadioner end de fleste.

I sin bog 100 ikoniske fodboldstadioner fortæller Kraul om de arenaer, som har huseret nogle af de største fodboldskampe eller mindre lokalopgør. Gennem bogen får læseren mulighed for at få tips til området omkring stadionet, og bogen er også fyldt med sjove historier.




Andreas Kraul: 100 ikoniske fodboldstadioner

Historiske dage 2024 - se her hvilke forfattere du kan møde

Andreas Kraul folder sin kærlighed ud til 100 ikoniske arenaer, som har lagt græstæppe til de største fodboldkampe eller de mindste lokalopgør.

Han tager os med bag kulisserne og fortæller sjove anekdoter, ligesom han kommer med tips til området omkring stadionerne, hvis man får lyst til selv at besøge dem. Han tager os fra Eidi Stadium på Færøerne, der kan rumme omkring 500 tilskuere, til Rungrado 1st of May Stadium i Nordkoreas hovedstad Pyongyang med hele 114.000 sæder. 

Du kan købe 100 ikoniske fodboldstadioner online fx hos Bog&idé eller i din nærmeste boghandel.




Steffen Jacobsen interviewes af Jan Hedegaard

10. marts klokken 14.40 på Rød scene

Hvis du er nysgerrig på at høre fra Steffen Jacobsen om hans historiske roman Karthago, så foregår det på Rød scene. Søndag den 10 marts klokken 14.40 indtager Jacobsen scenen med journalist og forfatter Jan Hedegaard som moderator. De vil tale om den periode, som ligger baggrund for fiktionsbogen Karthago. Jacobsens historiske spændingsroman strækker sig fra 1945-1976.

I romanen findes et pengeskab under Gestapos hovedkvarter – Shellhuset. Her findes tegningerne til en atombombe, der kan både bestemme krigens udfald og ændre verdens magtbalance. Englænderne vil igangsætte en mission, der skal lægge Shellhuset i ruiner – bedre kendt som operation Karthago.  

Hedegaard har selv udgivet en bog om Churchill.




Steffen Jacobsen: Karthago

Historiske dage 2024 - se her hvilke forfattere du kan møde

★★★★★ “En effektiv spændingshistorie, som selv Ken Follett ville have været stolt af” – Jyllands-Posten

I et glemt pengeskab i kælderen under Gestapos hovedkvarter i Shellhuset ligger uvurderlige tegninger til alle komponenter af en atombombe.

Frihedskæmperen Asta og faldskærmsagenten John er tvunget til at samarbejde, selv om de ikke stoler på hinanden. Hver især vil de gøre alt for at sikre pengeskabets indhold, der ikke alene kan bestemme krigens udfald, men også få kolossal betydning for magtbalancen i verden efter krigens afslutning.

Med Karthago har Steffen Jacobsen skrevet en imponerende historisk spændingsroman, der strækker sig fra 1945 til 1976 og som ligger i naturlig forlængelse af den anmelderroste bestseller Da blev jeg døden fra 2017 om Niels Bohr og atombombens tilblivelse.

Du kan købe Karthago online hos fx Bog & idé eller i din nærmeste boghandel.



Jan Hedegaard: Churchill

Churchill, Jan Hedegaard

Churchill-ekspert Jan Hedegaard udfolder i denne rigt illustrerede bog Winston Churchills mageløse liv akkompagneret af mere end 150 fotos, malerier og andre illustrationer.

Det er fortællingen om en dreng, der blev formet af det britiske kostskolesystem, og som tilbragte 25 år i militæret, før han for alvor tog hul på en politisk karriere og sidenhen embedet som britisk premierminister. Fra denne post førte han uforfærdet an i krigen mod Hitler og var med til at sikre frihedens sejr over nazimen.

Men Winston Churchill var andet og mere end politiker. Derfor fortæller bogen også historien om mennesket Winston Churchill, der var både forfatter og billedkunstner med romantiske, victorianske idealer.

LÆS OGSÅ: Churchill – Den eneste ene

Du kan købe Churchill online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.




Asser Amdisen

10. marts klokken 16.10 på Råhus-scenen

Klokken 16 på Råhus-scenen den 10 marts kan du blive taget med på rejsen gennem 3000 års Europahistorie af Asser Amdisen. I En ualmindelig og kortfattet europahistorie kan man følge Europas udvikling fra dets oprindelse. Man kan få indblik i de gamle grækere, romere, vikinger, korstog, pesten, renæssancen, revolutioner, krige, oprør og meget mere. Det er en en både humoristisk og oplysende indgang til europahistorien.

Derudover er Asser Amdisen også moderator på to events! Den 10 marts klokken 10.40 og 15.00 på Grøn scene.




Asser Amdisen: En ualmindelig og kortfattet Europahistorie

Historiske dage 2024 - se her hvilke forfattere du kan møde

På knap 300 sider føres læseren gennem 3000 års europahistorie – fra oprindelsen af Europa til et kontinent, som endnu en gang er i krig. Vi hører om de gamle grækere, romere og krigen i Troja. Om vikinger, riddere og korstog. Om pest, paver og kirkens rolle. Om renæssancen og den knap så mørke middelalder. Om revolutioner, verdenskrige og jerntæpper. Om oprør, opgør og unioner. Om vækst, velfærd og nye kriser.

Veloplagt og uden filter leverer Asser Amdisen sin version af vores fælles fortælling uden at gå af vejen for en god myte eller saftig sladder fra svundne tider. Det er sjov, underholdende og oplysende europahistorie, som gerne må både ophidse, provokere og begejstre undervejs.

Du kan købe En ualmindelig og kortfattet europahistorie online, fx. hos Bog&ide, eller i din nærmeste boghandel.




Friis Arne Petersen og Kurt Strand

9. marts klokken 14.30 på Onkel Danny-scenen

På Historiske dage får du også mulighed for at høre Friis Arne Petersen og Kurt Strand. Samtalen vil tage udgangspunkt i Petersens arbejde som blandt andet diplomat, direktør for udenrigsministeriet og ambassadør. Om lørdagen 9 marts klokken 14.30 på Onkel Danny-scenen vil de to give indblik i diplomatiets maskinrum.

I slut februar er Kurt Strand aktuel med Den forandrede verden, der omhandler Friis Arne Petersens fire årtier i verdensbegivenhedernes centrum. Bogen giver indblik i sit interessante arbejdsliv, og hvordan diplomati på højeste niveau fungerer.




Kurt Strand: Den forandrede verden

kurt strand, den forandrede verden, friis arne petersen, fars dags gave

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ “What a life!” – Altinget

⭐️⭐️⭐️⭐️ “Velskrevet, begavet skildring af et dygtigt menneskes arbejde i Danmarks tjeneste … kan kun anbefales.” – Kristeligt dagblad

⭐️⭐️⭐️⭐️ “Må interessere enhver, der er optaget af ikke kun dansk udenrigspolitik, men politik i det hele taget.” – Berlingske

Friis Arne Petersen befandt sig gennem flere årtier i verdensbegivenhedernes centrum, for eksempel til møde med den amerikanske præsident i Det Ovale Kontor. I denne bog åbner han en dør til diplomatiets maskinrum på højeste niveau og sit interessante arbejdsliv.

Den tidligere topdiplomats syn på tilværelsen er præget af en opvækst som fiskersøn i Skagen, hvor intet var selvfølgeligt. Med flid og dygtighed fik han en karriere med blandt andet ministersekretær, direktør for Udenrigsministeriet og tunge ambassadørposter i Washington, Beijing og Berlin på visitkortet. Men succesen har også en bagside for nogle af dem, som ikke kunne leve op til hans nulfejlskultur. Og for familien, der ikke altid havde hul igennem, når der var brug for ham. 

Friis Arne Petersen har kant og holdning og sammen med den anerkendte journalist Kurt Strand giver han sit syn på Danmarks aktivistiske rolle i storpolitiske spørgsmål og verdens dramatiske udvikling – for eksempel Putins angrebskrig i Ukraine, der forandrer vores verdensbillede. 

Du kan købe Den forandrede verden online fx hos Bog&idé eller i din nærmeste boghandel.




Anders Bo Rasmussen modereret af Niels Krause-Kjær

10. marts klokken 11.30 på DR-scenen

Anders Bo Rasmussen er lektor i amerikanske studier. Til Historiske Dage vil han i dialog med Niels Krause-Kjær fortælle om, hvorfor vi bør være mere opmærksom på Louis Pios liv i Amerika. Det vil forgå klokken 11.30 på DR-scenen søndag d. 10 marts. Anders Bo Rasmussen er forfatter til Pio – Flugten til Amerika.

Louis Pio var socialdemokratiets grundlægger. I bogen Pio – Flugten til Amerika skildrer Anders Bo Rasmussens Pios flugt til Amerika, efter hans karambolage med de danske myndigheder og de år han tilbragte i fængsel. I Amerika kastede Pio sig ind i kampen for et mere retfærdigt samfund, hvor han i et årti var en del af den amerikanske arbejderbevægelse og var en del af nogle af de største arbejderslag på tæt hånd.




Anders Bo Rasmussen: Pio – Flugten til Amerika

Historiske dage 2024 - se her hvilke forfattere du kan møde

Nomineret til Weekendavisens Litteraturpris 2023!

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ – “Banebrydende og vigtigt historisk værk” – Altinget

“Et imponerende grundigt og velfortalt værk” – Weekendavisen

“Et kompetent historisk værk … anbefales på det varmeste” Historie-online

Pio – Flugten til Amerika er fortællingen om en ildsjæl og en fantast, hvis kamp for retfærdighed fik en enorm betydning for samtiden og eftertiden.
Det er en beretning om personlig og samfundsmæssig udvikling, om lighed og ulighed, inklusion og eksklusion, og samtidig historien om et af de helt store spørgsmål inden for de seneste 100 års historieskrivning: Why is there no socialism in the United States?

Du kan købe Pio – Flugten til Amerika hos fx Saxo.com eller i din nærmeste boghandel.




Anders Lundt Hansen

10. marts klokken 14.00 på DR-scenen

På DR-scenen kan du også få Anders Lundt Hansen at se. Her vil moderatoren være Cecilie Nielsen. De to vil have en samtale om de første 1000 år af Danmarks historie. Det vil forgå klokken 14.00 den 10 marts på DR-scenen. Rejsen vil gå hele vejen fra første gang danerne optræder i de skriftlige kilder, til da Danmark blev et etableret kongedømme.

I Danmark: De første 1000 år bliver du som læser taget med på en rejse gennem de første 1000 år af Danmark og danskernes historie. Du kan læse fra omkring år 400 til år 1400, hvor Lundt Hansen viser de genstande og begivenheder, der var med til at forme tiden. I bogen kan du få et nyt indblik i, hvad Danmark er, og historien om hvordan Danmark blev til.




Anders Lundt Hansen: Danmark: De første 1000 år

Historiske dage 2024 - se her hvilke forfattere du kan møde

Tag med på en rejse gennem de første 1000 år af Danmarks historie fra o. år 400, hvor danerne første gang optræder i skriftlige kilder, til år 1400, hvor Danmark er blevet et etableret kongedømme.

Undervejs ser vi på de genstande og begivenheder, der formede tiden. Vi spejder efter blodige slag, mystiske runeindskrifter og store bygningsværker, men kigger også efter ydmyge stolpehuller og småting, der viser dagliglivet. Vi kommer til at høre nogle af de gamle myter og legender, og vi ser på, hvad der er den rigtige historie bag dem.

Det er en overraskende fortælling, der giver et nyt blik på, hvad ’Danmark’ er, og hvor det kommer fra. Og når vi sætter alle århundrederne sammen, får vi historien om, hvordan Danmark blev til.

Du kan købe Danmark: De første 1000 år online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.