Inspirationslister og guides Krimi

Vi anbefaler 10 gode krimier. Få inspiration til nervepirrende pageturnere

Elsker du at mærke nakkehårene rejse sig og suget i maven, når du læser en rigtig god krimi? Find de bedste krimier lige her.


Der findes næsten ikke noget bedre end at læse en god krimi, hvis du vil have tankerne et andet sted hen. En rigtig pageturner der slet ikke er til at lægge fra sig. Derfor har vi samlet nogle af tidens allerbedste krimier lige her – så behøver du ikke mangle læsestof de kommende uger. De fleste af bøgerne kan du finde som både trykte bøger og som e-bøger og lydbøger hos fx Mofibo, Bookmate og
#1 Hancocks bestsellerserie om Kaldan og Schäfer

Anne Mette Hancock: Pitbull

Anne Mette Hancock, pitbull

Det er den varmeste sommer i hundrede år, og dommedagsprofeterne varsler Jordens undergang. Midt i hedebølgen er journalist Heloise Kaldan ved at lave en reportage om Røde Kors’ vågetjeneste, og hun har på kort tid knyttet et bånd til Jan Fischhof, en ældre, kræftsyg sønderjyde. I en tilstand af delirium betror han hende, at han i sin ungdom var skyld i et dødsfald, og nu gruer han for, at Gud vil afkræve ham et øje for et øje.

LÆS OGSÅ: Prisvindende Anne Mette Hancock skriver krimier, der er umulige at lægge fra sig

Da Heloise opdager, at dødsfaldet er registreret som en drukneulykke, rejser hun til Sønderjylland for at opklare, hvad der i sin tid skete den mand, de lokale kalder Pitbull. Da sagen viser sig at have forbindelse til en række unge kvinder, der forsvandt sporløst i midten af 90’erne, får Heloise brug for hjælp fra sin ven, den bramfri drabsefterforsker Erik Schäfer.

I et kapløb med tiden skal hun nå at afdække de gamle sager, inden Jan Fischhof udånder. For hvem var Pitbull? Hvilken rolle spillede Fischhof i hans død? Og hvem kan Heloise stole på, når det lokale politi lyver?

Du kan købe Anne Mette Hancocks Pitbull online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandler 
#2 Debutkrimi, der netop nu går sin sejrsgang i USA

Katrine Engberg: Krokodillevogteren

En tidlig morgen i indre København bevæger folkepensionist Gregers Hermansen sig forsigtigt ned ad bagtrappen med sin skraldepose. Hos underboen står køkkendøren på klem. Det bekymrer Gregers, som kigger diskret ind for at se, om der er noget galt, men snubler og falder ind i lejligheden. Da han kommer til sig selv, opdager han, at han ligger oven på det blodige lig af en ung kvinde.

LÆS OGSÅ: Katrine Engberg: Min detektiv er en god blanding af mig selv og min mand

Det bliver begyndelsen på et mareridt for beboerne i byhuset og for kriminalbetjent Jeppe Kørner og hans kollega Anette Werner. Ikke mindst fordi det snart viser sig, at en anden af husets beboere skriver på en krimi, hvor netop en ung kvinde i lejligheden under Gregers er blevet myrdet.

Katrine Engbergs Krokodillevogteren (på engelsk The Tenant) bliver i øjeblikket rost til skyerne af de amerikanske anmeldere.

Du kan købe Krokodillevogteren online, fx på Saxo.com, eller i din lokale boghandel.
#3 Intens spændingsroman – nu som paperback!

Jeffrey Archer: Farligt efterspil

Jeffrey Archer, Farligt efterspil

Det virker helt uskyldigt. En britisk oberst i unåde efterlader ved sin død et mystisk brev til sin eneste søn. Men i det øjeblik Adam Scott åbner den gulnede konvolut, sætter han gang i en række dødbringende begivenheder, der truer med at ryste selve grundlaget for den frie verden.

LÆS OGSÅ: Intens spændingsroman fra Jeffrey Archer. Smuglæs i Farligt efterspil

I løbet af få dage bliver Adams elskede brutalt myrdet, og han forfølges ikke kun af KGB gennem Europas storbyer, men også af CIA og sine egne landsmænd. Alle vil de dræbe ham, før sandheden kommer ud.

Mens magtfulde mænd i røgfyldte rum søger stadigt mere udspekulerede midler til at knuse ham, går det op for Adam, at han er blevet forrådt og forladt af dem, han holder allermest af. Da han endelig forstår, hvad han er i besiddelse af, indser han, at det er er mere end et spørgsmål om liv og død – det er et spørgsmål om ære.

Du kan købe Farligt efterspil online, fx på Saxo.com, eller i din lokale boghandel.
#4 Nyskabende svensk krimiserie

Stefan Ahnhem: Motiv X

X måder at dø på er femte bog i krimiserien skrevet af den svenske forfatter Stefan Ahnhem. Bogen starter, hvor forgængeren Motiv X slutter, og vi følger forsat Fabian Risk og hans politikolleger i Helsingborg.

LÆS OGSÅ: Stefan Ahnhem om sin debut: Jeg vidste tidligt, at mine bøger skulle være lange!

En gummibåd lægger til i Raa havn en sen sommeraften. I båden sidder en mand, med en svært spændt fast til ryggen. Det er ikke et tilfælde, at han er landet i Raa. Med sig bringer han et budskab om død. Et menneske skal dø, men ingen ved hvem. De leder efter terningemanden – ham der kaster terninger om livets skæbne.

Du kan købe X måder at dø på online, fx på Saxo.com, eller i din lokale boghandel.
#5 En krimiserie vi ville ønske vi havde til gode

Michael Katz Krefeld: Skytsengel

Michael Katz Krefeld, krimi, Ravn-serien, Skytsengel

Skytsengel er den sjette bog i Michael Katz Krefelds spændende krimiserie om Thomas “Ravn” Ravnsholdt, der hele tiden må opklare nye sager og redde mennesker, der er i stor fare.

LÆS OGSÅ: Ravn er tilbage – og hans by står i flammer

I denne bog vender Ravn tilbage til et forandret Christianshavn, som er mærket af frygt. Den fredelige bydel er blevet offer for et voldsomt skudattentat, og en af Ravns venner er i denne forbindelse blevet såret. Ravn vælger derfor at begynde en efterforskning af sagen, og han får hjælp af en advokat ved navn Miriam. Sammen må de forsøge at stoppe den person, der står bag attentatet, inden han kan nå at skade andre. 

Du kan købe Skytsengel online, fx på Saxo.com, eller i din lokale boghandler.
#6 Frankrigs bedst sælgende forfatter skriver hæsblæsende krimier

Guillaume Musso: Fortidens mørke

Under en usædvanlig snestorm på Côte d’Azur i 1992 forsvinder en ung kvinde, Vinca Rockwell på 19 år, fra en gymnasiekostskole. Hun er efter sigende flygtet sammen med sin filosofilærer, som hun har et hemmeligt forhold til. Ingen ser hende nogensinde igen.

LÆS OGSÅ: Musso er kongen af plot-twists – skriver bøger, du ikke kan lægge fra dig

Femogtyve år senere, i 2017, mødes de tre gamle venner Fanny, Thomas og Maxime igen i forbindelse med en genforeningsfest for gamle elever på gymnasiet Saint-Exupéry ved Antibes. De har ikke haft kontakt, siden de tog deres eksaminer. Dengang begik de en frygtelig handling, som har præget deres liv lige siden, og tankerne om, hvad der skete med deres veninde Vinca, er ikke glemt. Da skolen skal have bygget en ny sportshal, og den gamle skal rives ned, er deres hemmelighed i fare for at blive afsløret. For inden i murene ligger knoglerne fra et lig …

Sandheden om, hvad der i virkeligheden skete, skal vise sig at være stærkt foruroligende og smertelig.

Du kan købe Fortidens mørke online, fx på Saxo.com, eller i din lokale boghandel.
#7 Ny svensk krimidronning vinder priser igen og igen

Husdyret, Camilla Grebe, krimi, krimier, svensk krimi, skandinavisk krimi, nordisk krimi, årets svenske krimi, glasnøglen, glasnøglen 2018

Husdyret er en krimi med psykologisk dybde, der handler om løgne, falskhed, fordomme og det mørke, der gemmer sig i alle mennesker. Camilla Grebe skriver nogle af Nordens bedste krimier netop nu – og vinder alle de store priser: Vinder af Glasnøglen 2018 for årets bedste nordiske krimi og årets svenske krimi 2017.

Også den nyeste krimi fra Camilla Grebe Skyggejægeren fik prisen for årets krimi i Sverige. Læs alt om forfatteren her

Du kan købe Husdyret online, fx på Saxo.com, eller i din lokale boghandel.
#8 Intens politisk spændingsroman

Leif Davidsen: Djævelen i hullet

Leif Davidsen, Djævelen i hullet,

I 1993 forsvinder den danske efterretningsagent John Arnborg. Da han dukker op igen, er det på russisk side. Arnborg har forelsket sig i en russisk kvinde og arbejder nu for efterretningstjenesten FSB. Hjemme i Danmark har han efterladt sin kone og teenagedatteren, Laila. Faderens forræderi kaster en skygge over Lailas liv.

LÆS OGSÅ: Med Leif Davidsen på research til Berlin og Moskva

Laila uddanner sig til sprogofficer, men efter to udsendelser til Irak bestyrer hun en campingplads i Bogense. Her modtager hun pludselig et brev fra sin far, og konfrontationen med fortiden sender hende ud på rejse til det moderne Rusland. Faren har efterretninger, der kan blive afgørende for Danmark og de baltiske lande, men stærke kræfter søger at forhindre oplysningerne i at slippe ud. Laila bliver viklet ind i sin families ukendte historie, der trækker tråde tilbage til Den Kolde Krig.

En intens spændingsroman om forræderi og loyalitet, en families opløsning og genforening, og de politiske spændinger mellem Vesten og Rusland.

Glæd dig til foråret, hvor der udkommer en ny spændende Leif Davidsen-roman, der har fået titlen Forræderens børn og er en opfølger til Djævelen i hullet.

Du kan købe Djævelen i hullet som paperback online, fx på Saxo.com, eller i din lokale boghandel.
#9 Ny hæsblæsende krimiserie

Steffen Jacobsen: Proxy

Proxy, Steffen Jacobsen, krimi, dansk krimi

Den pensionerede bogholder og terapeut Anne Holst bliver brutalt myrdet med en afrikansk ritualkniv. Kort efter ryster endnu et mord beboerne i Holbæk: En lokal læge findes stranguleret i et udbrændt bilvrag i sin garage.

LÆS OGSÅ: Steffen Jacobsen er tilbage med hæsblæsende nyt krimiunivers i Proxy

Efterforsker og krigsveteran Jacob Nordstedt sættes på sagen sammen med sin yngre kollega Tanya Nielsen. De to får travlt med at kortlægge de tilsyneladende umotiverede forbrydelser, hvor eneste fællesnævner er den kronisk syge teenagepige Emma, som er lænket til sin kørestol.

Tanyas forfinede lugtesans kan registrere selv de mindste antydninger af forandringer i dufte – og der er noget på et af gerningsstederne, som lugter forkert. Helt forkert.

Du kan købe Proxy online, fx på Saxo.com, eller i din lokale boghandel.
#10 Bøgerne bag tv-serien Babylon Berlin

Volker Kutscher: Goldstein

Berlin 1931. To hjemløse unge stjæler smykker i indkøbstemplet KaDeWe, men efter en voldsom politijagt styrter han i døden og hun må flygte. Gereon Rath har fået til opgave at overvåge den jødisk-amerikanske gangster Abraham Goldstein. Men Goldstein er tilsyneladende from som et lam. Samtidig tvinger underverdensbossen Marlow Rath til at foretage en privat efterforskning, der fører ham direkte ind i en eskalerende bandekrig.

LÆS OGSÅ: Husk på navnet Volker Kutscher. Forfatteren til Babylon Berlin-krimierne

Charlotte Ritter, Raths kæreste, møder tilfældigt vidnet til dødsfaldet i KaDeWe i domhuset, hvor hun nu arbejder. Da vidnet undslipper Charlottes varetægt, kommer sagen i direkte konflikt med Raths overvågning af Goldstein, som viser sig at være langt mere udspekuleret end først antaget.

Goldstein er den tredje bog i Kutschers historiske bestseller-krimiserie, der danner baggrund for den populære tv-serie Babylon Berlin.

Du kan købe Goldstein online, fx på Saxo.com, eller i din lokale boghandel.

Jeg blev bogafhængig i en ung alder, hvor jeg var blandt det lokale biblioteks top tre mest lånende brugere. Siden har jeg tygget mig igennem krimier, kærlighedsbøger, tykke murstensromaner og alt derimellem – og jeg har ingen planer om at stoppe lige foreløbigt! På Bog.dk skriver jeg artikler samt laver lister og læseprøver for at give den gode historie videre til andre bogorme.