Fiktion

Nye danske romaner til efterårets læseliste

Vi ved, hvad du skal læse dette efterår. Vi har faktisk vidst det længe. Forfatterne har skrevet, redaktørerne har givet feedback, korrekturlæsere, grafikere og trykkerier har arbejdet hårdt for at vi nu kan præsentere dig for en håndfuld af efterårets mange skønne romaner.

I denne uge er kasser med færdige bøger landet på forlaget. Og vi har pakket ud og bladret og glædet os over, at de er blevet lige præcis så smukke som vi håbede. Her er tre danske forfattere, som du kan finde hos din boghandler  – tre meget forskellige romaner som du roligt kan sætte på læselisten til dig selv eller din læseklub:

Stærk satirisk debutroman

Sydbank Herning holder sin årlige julefrokost. I banken arbejder Maria som kasserer. Hun er single, barnløs og har et forhold til sin gifte chef, og intet af det stemmer overens med det voksenliv, hun havde forestillet sig. Hun vil være effektiv og fokuseret på at opnå den succes, som er passende, når man bor i Danmarks mest succesfulde by. Det er tid til at generobre kontrollen, synes Maria.

Sarah Skyt Persson debuterer med en morsom og fed satire på det moderne liv.

Læs også: Man kan blive alt i Herning – bare ikke kunstner

Sku’ det være en anden gang er en samtidsroman om livet i provinsen for en ung kvinde. Bogen foregår i en uge omkring den 1. december, hvor personalet i banken gør klar til den årlige julefrokost.

Smuglæs i Sku det være en anden gang her.

–> Køb Sku’ det være en anden gang online fx på Saxo.com eller i din foretrukne boghandel.


Nyt fra Maren Uthaug

Nicholas er bedemand, ligesom sin mor Lone Helle, og sin morfar, Christian den Femte. Nicholas nedstammer i lige linje fra syv generationer af bedemænd. Nu har han fået et problem. Lig er begyndt at tiltale ham på en ny måde. I et forsøg på at forstå sig selv og sine egne skyggesider begynder han at optrevle familiens historie.

En lykkelig slutning er en roman om døden i dens mange afskygninger. Prisbelønnede og anmelderroste Maren Uthaug leverer en tour de force gennem dødens kulturhistorie, med rablende fantasi og en stædig logik, der truer med at sprænge virkeligheden, som vi kender den, i luften.

En lykkelig slutning

Maren Uthaug debuterede i 2013 med den anmelderroste roman Og sådan blev det, der siden er blevet oversat til flere sprog. I 2017 udkom Hvor der er fugle, som modtog DR Romanprisen. Maren Uthaug har en fast tegneseriestribe i Politiken.

Du kan købe En lykkelig slutning fra den 1. november online fx på Saxo.com eller i din foretrukne boghandel.


Et grumt eventyr om venskab og svigt

Ingen ved, hvor lille Leon har sine muskler fra. Men hans mor ved om nogen, hvor svært han har ved at styre dem. Især når han vil kæle.  
Og Leon vil virkelig gerne kæle. Mens Danica bakser med sin søn, kæmper Mirko med sine forbudte følelser. Han er endnu kun en dreng, da han forelsker sig brændende i Danica. Det er en umulig kærlighed, for Danica er ikke alene en voksen kvinde og mor til Leon, hun er også gift med en uovervindelig kæmpe af en mand. Hjertet og lysterne driver Mirko ud af sit ærbare hjem og ind i Danicas hemmelige helvede. Det får en fatal udgang for alle, han holder af, og efter en dramatisk nat bliver Mirko bundet til Leon og hans gådefulde kræfter for resten af livet.

Bæst er endnu en stor læseoplevelse fra den prisbelønnede forfatter Ane Riel. Det er en stor fortælling om skyld og uskyld, og samtidig en lille varm historie om et usædvanligt venskab.

Læs også: Hvem er egentlig det største bæst?

Bæst

Ane Riel debuterede som romanforfatter med den prisbelønnede Slagteren i Liseleje (2013). Det store gennembrud kom med romanen Harpiks (2015), der har vundet flere danske og internationale priser, er solgt til foreløbig 21 lande og filmatiseres med Sofie Gråbøl i en af de bærende roller. Filmen har verdenspremiere på Toronto International Film Festival og dansk premiere i december 2019.

Smuglæs i Bæst

Bæst er Ane Riels tredje roman.

Du kan købe Bæst online, bl.a. på Saxo.com, eller i din lokale boghandel