Store amerikanske romaner

Nogle af forlagets redaktører er så heldige, at de lever af at læse bøger fra hele verden. Franske, tyske, engelske, svenske, norske, islandske og ikke mindst amerikanske værker. Når en titel er kommet igennem nåleøjet, så skal der forhandles med de udenlandske agenter og når kontrakten er på plads, bliver den danske udgave af bogen til.

I 2014 og 2015 har en række meget forskellige, meget vidunderlige amerikanske romaner skabt begejstring på forlagets kontorer. De er det, man kunne kalde store romaner. Romaner hvor relationerne står i centrum, fortællinger om hvordan vi bliver til noget i mødet med andre, i kraft eller på trods af vores familiehistorie, og hvordan vi i en fremmed natur eller kultur må gentænke vores verdensopfattelse.

Hvis du leder efter flere læseoplevelser, så se vores liste med de bedste romaner 2023/2024.

Læs vores guide til de yderst læsværdige amerikanske romaner:

MOSKITOLAND,

VI ER IKKE OS SELV,

SÆT EN VAGTPOST UD

BUTCHER’S CROSSING.

Moskitoland / Ohio, Mississippi, Cleveland m.fl.

Store amerikanske romaner

David Arnold har skrevet en cool, sjov og uforglemmelig roman. I selskab med 16-årige Mim Malone tager vi fra Ohio til Mississippi og derfra tilbage mod Cleveland i en Greyhound-bus.

Efter at Mim Malones familie pludseligt og hurtigt falder fra hinanden, skal hun med sin far flytte fra sit hjem i det nordlige Ohio til udørkenen Mississippi. Kort efter finder Mim ud af, at hendes mor er syg hjemme i Ohio. Hun hopper om bord på en Greyhound-bus og dropper den medicin, som hendes far insisterer så hårdt på, at hun skal tage. Det bliver en helt speciel rejse.

“I pretty much want this novel tattooed on my body so I never have to be without my homegirl Mim Malone because she’s glowing with wisdom.” – Adam Silvera @Publishingcrawl

“Mosquitoland is an incredible book because of the voice of its protagonist, Mim, who is maddening, strange, hilarious, and honest. A funny book that will make you cry. An emotionally heart wrenching book that will make you laugh.” – Donalyn, Goodreads
New kid on the block / BRONXVILLE, NEW YORK

Store amerikanske romaner

Matthew Thomas debuterede i 2014 med WE ARE NOT OURSELVES, som udkommer på dansk den 3. august. Bogen røg på New York Times’ bestsellerliste og giver dig næsten 600 sider i selskab med famlien Leary. VI ER IKKE OS SELV er en familiesaga med Eileen Tumulty og hendes familie i hovedrollen. En fortælling om den amerikanske drøm, som den så ud efter anden verdenskrig. Fra Eileens barndom i en lejlighed i 1940ernes Queens til ægteskabet med Ed og livet i den mondæne New York-forstad, Bronxville. En drøm om lykkelige familier og økonomisk frihed. Men for Eileen også et liv med en mand, som langsomt forandrer sig, men hun og sønnen Connell forsøger at holde fast i hverdagen og drømmen.

VI ER IKKE OS SELV er en fascinerende og bevægende roman; en historie, der minder os om, at livet er mere end en endeløs række af sejre og nederlag, og at vi lever for at elske og blive elsket, og at vi skal huske at fortælle hinanden det, inden det er for sent…

When life seems too cruel, and there seems too little love in it. When you feel you have failed. When you don’t know what the point is. When you cannot go on. I want you to draw strength from me then. I want you to remember how much I cherished you, how I lived for you. When the world seems full of giants who dwarf you, when it feels like a struggle just to keep your head up, I want you to remember there is more to live for than mere achievement.
En sangfugl vender tilbage / Maycomb, ALABAMA

Sæt en vagtpost ud

Den 14. juli 2015 er der verdenspremiere på GO SET A WATCHMAN. På dansk bliver titlen SÆT EN VAGTPOST UD og her på forlaget glæder vi os ustyrligt til at kunne læse Harper Lees “nye” roman. Romanen er en litterær sensation, dukket op fra gemmerne hos forfatteren Harper Lee, som ellers var kendt for kun at have udgivet en eneste en roman, nemlig bestselleren DRÆB IKKE EN SANGFUGL.

Den nye roman følger en voksen Scout Finch, der rejser tilbage til Maycomb for at besøge sin far 20 år efter begivenhederne i DRÆB IKKE EN SANGFUGL. Og mere kan vi faktisk ikke løfte sløret for før den 14. juli. Det har vi lovet.

“You never really understand a person until you consider things from his point of view… Until you climb inside of his skin and walk around in it.”
En omvendt Stoner / Butcher’s Crossing, KANSAS

Store amerikanske romaner

Lindhardt og Ringhof udgiver den 5. maj 2015 John Williams anden bog på dansk – men med den amerikanske titel Butcher’s Crossing, som også er navnet på en lille flække i Kansas, hvorfra bogens hovedperson drager ud på bisonjagt sammen med tre andre mænd. Will Andrews laver på sin vis en omvendt William Stoner – han rejser fra Boston til Butcher’s Crossing , fra universitetet Harvard til en lille flække i det vilde vest, mens Stoner rejste fra sine forældres landbrug til en universitetskarriere i storbyen.

Du kan glæde dig til at læse en litterær western, en roman om mødet mellem fire mænd og den barske natur. Mød Miller, jægeren der vil skyde bisonen; den praktiske Fred Schneider som kan flå dyret; hans småtossede, alkoholiserede assistent Charley Hoge, der sørger for mad og for lejren – og som mistede sin ene hånd på den seneste jagt med Miller og som nu bærer en blodstænket, billig bibel med sig over alt; og endelig William, Will Andrews, som er vores vidne til historien.

You can’t deal with this country as long as you’re in it

God læselyst!

LINDHARDT OG RINGHOF – we bring stories to life

Er lige nu stærkt optaget af boganbefalinger: Hvor får vi dem fra, hvem lytter vi mest til, hvornår får vi den der trang til at få fat i en en bestemt bog straks? Hvor læser vi, hvornår, hvorfor, hvordan? Er dagligt glad for forlagets fantastiske redaktører og ikke mindst forfattere, der udtænker, skriver og redigerer bøger, vi ikke vidste vi ville komme til at elske. Er også født 1977, bor på Amager med mange reoler, en mand og to børn.