Indefra Inspirationslister og guides

5 bøger til den ny-udklækkede student

5 bøger til den ny-udklækkede student

Skal du også til studentergilde, men er ikke helt sikker på, hvad du skal give den nyuddannede? Så fortvivl ej, vi har fundet de fem bedste gavebøger frem til dig! De unge har kæmpet en brav kamp, nu er eksamenerne endelig ovre, og det betyder tid til at slappe af, og lave lige hvad man har lyst til! Til den eventyrlystne kan du give en rejsebog, til den mad-interesserede en kogebog, og til den litterært interesserede en ny bog om identitet og teenageliv, for nu kan de endelig læse af lyst, læse for sjov. Det skal da fejres!

Flytte hjemmefra kogebogen – til det kulinariske geni in spe

Flyttehjemmefrakogebogen er til studenten, der for første gang selv skal til at stå for indkøb og madlavning hver dag. Alle bogens opskrifter er nemme og billige at lave. Alt hvad den nyuddannede har brug for, er et godt basislager, som kombineret med gode, friske råvarer, sætter hende/ham i stand til lave sund, lækker og billig mad til alle døgnets måltider. Bogen giver nye ideer til hurtige hverdagsretter, sunde snacks, sikre scoremiddage, dejlige desserter og hyggelige tv-retter. Alle bogens opskrifter er beregnet, så de passer til 1 person. På den måde ender studenten ikke med uoverskueligt mange rester, og hendes/hans madbudget vil række længere.

Flyttehjemmefrakogebogen

Pris: 99,95, du kan købe den her

Piger kan leve længe, måske for evigt – til enhver i gymnasiealderen

Forfatterskoleelev Iben Konradi Brodersen er forfatteren bag denne roman om de voldsomme kræfter, der gemmer sig i venskabet mellem to unge kvinder. Piger kan leve længe måske for evigt handler om 12-talspigen Gro. Hun er en mønsterelev, men har alligevel ikke den mindste lyst til at starte i gymnasiet. Da hun møder den gådefulde pige Faxe på sin første dag, kan hun ikke lade være med at se hende som en redning fra sin egen usikkerhed og de forkrampede skoledage. Faxe knytter Gro til sig i et intenst venskab og lærer hende fryden ved at skride fra timerne og gymnasiefesterne og iagttage verden på suveræn afstand. Men langsomt kommer Gro også på afstand af sig selv og mister grebet om den kontrol, der er så vigtig for hende. I en fintregistrerende, afdæmpet prosa undersøger Iben Konradi Brodersen, hvordan det første dybe venskab kan få afgørende betydning i dannelsen af et menneske.

Piger kan leve længe

Pris: 249,95, du kan købe den her

Flyvefærdig – til fuglen, der forlader reden

Flyvefærdig handler om alt det, der fylder, når man er ved at være voksen, og er skrevet af psykolog Ulla Dyrløv, i samarbejde med hendes teenagedatter, Sabine. Hvordan finder man ud af alt det praktiske med bolig, økonomi og uddannelse, og hvad med alle de følelser, den tvivl og usikkerhed, man nogle gange fyldes af? Hvad med kærlighed, sex og følelser?
Flyvefærdig forbereder den unge på voksenlivets forskelligartede problemer og kriser og giver konkrete værktøjer til at håndtere dem. Der er gennem hele bogen “5 gode råd” fra eksperter inden for forskellige områder – husmoren, lægen, økonomiprofessoren og kokken – om fx at lægge budget, gøre rent og vaske tøj og at lave god mad på SU. Derudover er der nogle tjeklister, så studenten hurtigt kan danne sig et overblik over, om der er grund til bekymring – det kunne være ’Har jeg stress?’ eller ’Har jeg en depression?’ Bogen viser, at det er helt normalt at have identitetskriser i overgangen fra ung til voksen. Samtidig giver den læseren nogle redskaber til at tackle disse kriser, når de opstår.
Den kan læses fra start til slut, men den kan også bruges som opslagsbog.

Flyvefærdig

Pris: 269,00, du kan købe den her

Vi elsker Berlin – til den rejselystne

For ti år siden rejste forfatteren Sissel-Jo Gazan til Berlin for at bo og arbejde der et par måneder. Med sig havde hun en ufærdig roman, et knust hjerte og sin lille datter. Tiden gik, og hun fik aldrig lyst at tage hjem igen. Nu bor hun med sine tre børn og sin australske mand midt i Berlin. I Vi Elsker Berlin deler hun sine yndlingssteder, sine hemmelige tips og en håndfuld berlinske venner med læseren. Kvarter for kvarter viser hun rundt og anbefaler butikker, cafeer, museer, negleklinikker, biblioteker, tadsjikistanske tesaloner, legepladser og alt hvad hjertet ellers kan begære. Bogen er illustreret med fotos af bl.a. den tyske fotograf Joachim Gern.

Vi elsker Berlin

Pris: 249,95, du kan købe den her

Hemingway: Om at skrive – til den spirende forfatter og kommunikatør

“Om at skrive” er en samling refleksioner over skrivekunsten af en af de største amerikanske forfattere. Bogen består af Hemingways tanker om forfatterens væsen og rummer målrettede og brugbare råd til andre forfattere om det håndværk, som skrivekunsten er, om arbejdsvaner og selvdisciplin, og Hemingways personlighed gennemstråler det hele med en ophøjet visdom, en humor, en indsigt og et tindrende vid.

Hemingway holdt hele livet stædigt fast ved troen på, at det betyder ulykke at tale om at skrive og at vise det, man skriver, til andre. På trods af denne overtro havde han ved slutningen af sit liv gjort netop det, som han svor, at han ikke ville gøre: I sine romaner og noveller, i sine breve til redaktører, venner, andre kunstnere og kritikere, i interviews og i diverse bestillingsarbejder omkring emnet, fik Hemingway skrevet om at skrive ret så ofte. Og han skrev lige så godt og lige så skarpsindigt om dette emne, som alle de andre emner, han i sit forfatterskab, beskæftigede sig med.

Om at skrive

Pris: 199,95, du kan købe den her