Læsestafetten #2: Malene Sølvsten

Forfattere arbejder med ord. Med at sætte bogstaver sammen til forunderlige kombinationer, som vi andre kan læse. Og nyde. Men mange forfattere er også selv store læsere og bor i hjem med fyldte bogreoler.

Hvis du også gerne vil vide, hvad de store ordsmede læser, så giver vi dig over sommeren et lille smugkig ind i forfatternes bogreoler og læsevaner. For hvilke bøger har fået dem til at græde? Grine? Og hvilke bøger har de opgivet at færdiglæse?

Denne uge har vi givet læsestafetten videre til Malene Sølvsten, forfatteren til Ravnenes hvisken.


Nordjyske Malene Sølvsten debuterer med ikke mindre end 700 siders fantasy. Ravnenes hvisken er årets store, danske fantasyroman, og i den blandes klassisk fantasy med nordisk mytologi og ragnarok.

Malene er selv vokset op som en ægte bogsluger, og hendes reoler bugner med gode læseoplevelser. Læs mere her.

malene_til_pm
Foto: Thomas A

Hvad er den sidste gode bog, du har læst?
De seneste gode skønlitterære bøger, jeg har læst, er Hunger Games-trilogien. Dem var jeg meget vild med. De er hæsblæsende og fængende og fortalt i et tilgængeligt sprog, samtidig med at de er udspekulerede og indviklede.

Hvilke genrer og forfattere fylder allermest i din bogreol?
Helt generelt så fylder bøger utroligt meget i vores hjem. Jeg har en fantasy-reol (nej – ikke bare en hylde, men en hel reol), så den genre har jeg rigtig mange af, men faktisk så fylder fagbøger lige så meget, hvis ikke mere. Jeg har mange økonomibøger fra min studietid, og også bøger om medicin, historie, fysik og religion – dem læser jeg for fornøjelsens skyld. Og så har jeg vist lige afsløret mig selv som en supernørd!!

Nogle af mine yndlingsforfattere er: Charlaine Harris, Maria V Snyder, Cassandra Clare og Philippa Gregory. Men der er mange flere.

Hvem er din yndlings helt/heltinde fra litteraturens verden?
Èn af mine yndlingsheltinder er Sookie Stackhouse fra Charlaine Harris’ bøger The Southern Vampire Mysteries (oplægget for HBO-serien True Blood – men bøgerne er MEGET bedre). Sookie i bøgerne er en utrolig ordentlig person, med nogle stålsikre værdier. Hun forvilder sig ind i en syret og overnaturlig verden, men selv monstrene møder hun med høflighed, respekt og anstændighed. Hun er sjov og stærk og meget principfast.

Hvilket fantasy-univers ville du allerhelst leve i? Og hvorfor?
Jeg er ikke sikker på, om jeg selv har lyst til at leve i nogen af mine yndlingsuniverser, hvor der til hver en tid kan hoppe en vampyr eller et uhyre frem og æde mig. Men jeg gad da godt være en dags tid på Hogwarts med Hermione som rundviser eller i Narnia sammen med Prins Caspian.

Hvilken slags læser var du som barn? Hvilke bøger var blandt dine favoritter?
Uh, jeg var en vold-æder-læser, der ofte gik i gang med bøger, som jeg ikke fattede noget som helst af (mental note: Kafka kan ikke anbefales til børn i femte klasse). Før jeg blev god til at læse selv, læste min søster højt for mig, så hun har introduceret mig til en masse fantastisk litteratur. Lånerne, Narnia-serien, Taran-bøgerne, Alex Morgenstjerne og mange flere. Det var nok eventyrbøger, jeg kredsede om, og det er jeg for en stor del blevet ved med.


Ravnenes hvisken af Malene Sølvsten

ravnenes-hvisken

17-årige Anne kan se hændelser i fortiden, og en nat genoplever hun et uhyggeligt gammelt mord. En rødhåret pige bliver myrdet og får skåret et runetegn i ryggen. Men kort efter begynder rødhårede piger at blive dræbt på egnen, og tegnet er på dem alle.

Pludselig er den lille by fuld af fremmede. De har mystiske kræfter, og de kredser om Anne, som ikke er vant til at have folk tæt på. Den asatroende Luna, den gudesmukke Mathias og den mystiske Varnar ønsker alle at hjælpe hende. Men er de venner eller fjender? Kan hun stole på sine følelser efter et helt liv alene?

En vil hun forelske sig i. En vil blive hendes bedste ven. En vil redde hendes liv. Og en vil slå hende ihjel.

Første bind i en trilogi. Andet bind udkommer i 2017, og tredje bind i 2018. Køb første bind her.