Krimi Danske krimier Danske krimiforfattere Populære krimier Steffen Jacobsen

Rækkefølgen på krimiforfatter Steffen Jacobsens bøger

Steffen Jacobsen, kendt for den spændende Trofæ-serie, er aktuel med en ny krimiserie om efterforskerne Jakob Nordstedt og Tanya Nielsen. Steffen Jacobsen har dog også skrevet andre bøger – få overblikket her.


Steffen Jacobsen skrev sig for alvor ind på krimilæsernes tbr-lister med gennembruddet Trofæ i 2013. Den spændende og brutale krimi blev startskuddet til en serie på fem bind om makkerparret Michael Sander og Lene Jensen.

Hans bøger er solgt til filmatisering og udgivelse i blandt andet Europa, USA og Kina, og han bliver af udenlandske anmeldere sammenlignet med John le Carré, Frederich Forsyth og Jan Guillou.

LÆS OGSÅ: Steffen Jacobsen: Fra læge til krimiforfatter

Nu har Steffen Jacobsen indledt en ny intens krimiserie om efterforskerne Jakob Nordstedt og Tanya Nielsen, hvoraf seneste bind i serien er De stumme piger. Sideløbende med krimiserien arbejder Steffen Jacobsen på andre projekter, hvilket blandt andet har resulteret i romanen Detox.Få overblik over Steffen Jacobsens udgivelser herunder – i omvendt kronologisk rækkefølge, så du får de nyeste først:


De stumme piger (2020)

De stumme piger, Steffen Jacobsen

Da den dømte voldtægtsforbryder Gordon Nimb bliver brutalt myrdet, tvinges efterforsker Tanya Nielsen til at grave i Nimbs mørke fortid. Køen af ofre med motiv til at hævne sig er lang – og omfatter også alle de uopklarede sager og ofre, som Nimb gerne pralede med; de, som han kaldte de “stumme piger”.

LÆS OGSÅ: Steffen Jacobsen er tilbage med hæsblæsende nyt krimiunivers i Proxy

Blandt de mistænkte for drabet er desuden Tanyas overordnede og mentor Jakob Nordsted. For at fange morderen og rense Nordsteds navn, må Tanya derfor opspore Nimbs usynlige ofre.

De stumme piger er Steffen Jacobsens selvstændige fortsættelse til bestselleren Proxy.

Du kan købe De stumme piger i paperback her.


Proxy (2019)

Proxy, Steffen Jacobsen

Proxy er første bind i en ny hæsblæsende krimi, som følger efterforsker og krigsveteran Jacob Nordstedt og hans yngre kollega Tanya Nielsen.

Den pensionerede bogholder og terapeut Anne Holst bliver brutalt myrdet med en afrikansk ritualkniv. Kort efter ryster endnu et mord beboerne i Holbæk: En lokal læge findes stranguleret i et udbrændt bilvrag i sin garage.

De to efterforskere får travlt med at kortlægge de tilsyneladende umotiverede forbrydelser, hvor eneste fællesnævner er den kronisk syge teenagepige Emma, som er lænket til sin kørestol. Tanyas forfinede lugtesans kan registrere selv de mindste antydninger af forandringer i dufte – og der er noget på et af gerningsstederne, som lugter forkert. Helt forkert.

Du kan købe Proxy online, fx hos Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.

LÆS OGSÅ: Steffen Jacobsen er tilbage med hæsblæsende nyt krimiunivers i ProxyDet store gennembrud: Sander & Jensen-serien

Steffen Jacobsens Trofæ (2013) blev startskuddet til en serie på fem bind om makkerparret Michael Sander og Lene Jensen. Serien blev afsluttet med den seneste udgivelse i serien Ghostwriter.

Sander og Jensen, Trofæ, Steffen Jacobsen, rækkefølge

Alle seriens bind er selvstændige fortællinger, men læser man bøgerne i deres rækkefølge får man et bedre indblik i makkerparrets forhold. Undervejs i serien kommer de to nemlig helt tæt på hinanden, mens de opklarer sager, der involverer alt fra selvmordsangreb i Tivoli til menneskejagt på Antarktis.

LÆS OGSÅ: ”Som læge har jeg set voldelig død i alle dens afskygninger – det har jeg brugt i mine bøger”. Steffen Jacobsen om Ghostwriter1. Trofæ (2013)

Trofæ, Steffen Jacobsen, rækkefølge

I spændingsromanen Trofæ bliver privatdetektiv Michael Sander og kriminalkommissær Lene Jensen tvunget til at arbejde sammen om en sag, som både omhandler en filmoptagelse af en grusom menneskejagt og et mistænkeligt selvmord i en have i Holbæk.

Du kan købe Trofæ online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandler.

2. Gengældelsen (2014)

Gengældelsen, Steffen Jacobsen, rækkefølge

I Gengældelsen har en terrorhandling fundet sted i Tivoli og mere end tusind mennesker er blevet ofrer for en selvmordsbomber, som har udløst en sprængladning under en af Tivolis mest populære forlystelser.

Du kan købe Gengældelsen online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandler.

3. Et bjerg af løgne (2015)

I Et bjerg af løgne leder Lene Jensen efter morderen samtidig med at hendes gamle bekendte, privatdetektiven Michael Sander, leder efter Holms forsvundne, vigtige usb-stik på vegne af Nobel Oil.

Du kan købe Et bjerg af løgne online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandler.

4. Enhjørningen (2016)

I Enhjørningen findes en ung kvinde død i en plantage nord for Kalundborg. Hun er blevet skudt i ryggen, hendes tøj er gennemvædet af saltvand, og retsmedicinerne finder sand i hendes sko. Med sine sidste kræfter har hun skåret bogstaver og tal ind i sit maveskind, og det viser sig, at hun har født to-tre måneder tidligere. Men hvem er hun?

Du kan købe Enhjørningen online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandler.

5. Ghostwriter (2018)

På en parkeringsplads i Nordsjælland sidder direktøren for et af verdens førende medicinalfirmaer død i sin bil. Få kilometer derfra ligger den ghostwriter, som skulle skrive hans biografi, skudt gennem hovedet.

Politikommissær Lene Jensen sættes på sagen, der involverer en forsvunden dagbog med sprængfarlig viden, som stærke kræfter i medicinalindustrien vil gøre alt for at holde skjult. Hurtigt viser sagen sig også at pege i retning af hendes mand, privatdetektiven Michael Sander, som ligeledes har en mørk hemmelighed i sit liv.

Du kan købe Ghostwriter online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandler.

LÆS OGSÅ: Steffen Jacobsen aktuel med spændende krimi i Trofæ-serien. Smuglæs i Ghostwriter herAndre udgivelser

Steffen Jacobsen har også skrevet den historiske spændingsroman Da blev jeg døden om Niels Bohr og atomkapløbet under Anden Verdenskrig samt thrilleren Når de døde vågner om den italienske mafia. I år 2018 fik Steffen Jacobsen også stor opmærksomhed for sin humoristiske beretning om det danske sundhedsvæsen i bogen Hvis de lige vil sidde helt stille, frue, og senest har har udgivet romanen Detox.Detox (2021)

Detox, Steffen Jaobsen, skønlitteratur, dansk roman

En kraftfuld fortælling om en ung kvindes kamp mod angst.

Annes tilværelse er for nyligt blevet vendt på hovedet af hendes fars og søsters død. I et forsøg på at bearbejde sorgen forskanser hun sig i familiens sommerhus, men her overmandes hun af en voldsom, kvælende angst.

Efterhånden får Anne svært ved at skelne mellem virkelighed og paranoia, og hun finder samtidigt ud af, at der var meget, hun ikke vidste om sin far …

Steffen Jacobsen er mest kendt for sine krimier men begår sig også inden for romangenren, bl.a. med den historiske roman Da blev jeg Døden.

Du kan købe Detox af Steffen Jacobsen online, fx på Gucca.dk, eller i din nærmeste boghandelHvis de lige vil sidde helt stille, frue (2018)

I denne skalpelskarpe og hylemorsomme debatbog giver Steffen Jacobsen læseren sine selvoplevede anekdoter og betragtninger om læger, regneark og blindtarme. Et besøg på skadestuen bliver aldrig det samme igen … så er De advaret!

Steffen Jacobsen er ud over bestsellerforfatter og knivskarp samfundsdebattør også overlæge og ortopædkirurg. For nylig sagde han op i protest mod Sundhedsplatformen. Dette er hans egen historie, fyldt med selvoplevede anekdoter og betragtninger om, hvordan politikere og DJØF’ere har ødelagt det danske sundhedsvæsen. Bogen rammer lige ned i en aktuel debat og er samfundssatire på samme niveau som Hans Scherfigs ”Idealister”.

Du kan købe Hvis de lige vil sidde helt stille, frue online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandler.Da blev jeg døden (2017)

Historisk spændingsroman om kapløbet om at skabe verdens første atombombe.

LOS ALAMOS, JULI 1945. I et ørkenlandskab i New Mexico kæmper en række af verdens førende atomforskere med at konstruere det våben, som vil ændre verden for altid. Deriblandt Niels Bohr og en ung dansk ingeniør, David Adler.

Hør de første 5 minutter af lydbogen her

For David Adler bliver kapløbet om at udvikle atombomben et personligt drama om magt, hemmeligheder og kærlighed. Ligesom Niels Bohr må Adler træffe et valg i et moralsk dilemma med uoverskuelige konsekvenser.

Du kan købe Da blev jeg døden online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandler.Om Robin Hansen-serien

Har du lyst til mere spænding af Steffen Jacobsen? Så kan du dykke ned i hans første serie, som er fyldt med spænding, brutal vold og dystre plots. Serien om politikommissær Robin Hansen er vaskeægte spænding med brutal vold, dystre overraskelser og udspekulerede plots.

Foreløbigt har Steffen Jacobsen skrevet to bøger i serien: Passageren (2008) og Den gode datter (2010).

Vi anbefaler, at du læser bøgerne i rækkefølge, men de to bind følger hvert sit afsluttede plot og kan derfor godt læses uafhængigt af hinanden.

LÆS OGSÅ: Steffen Jacobsen om sin debut: Det var et noget forpjusket first draft


Jeg er Ellevilde Ella med bøger og er både uddannet litterat og journalist. Jeg er ikke kræsen, når det kommer til at spise varieret i forhold til genrer, og jeg bliver draget af gode fortællinger, skarpt sprog og karakterskildringer, der virkelig rammer. Jeg ville elske, hvis jeg kunne være med til at skabe mere læseglæde i det danske land, og det kan jeg netop her på bog.dk - HURRA!!