Krimi

Rækkefølgen i Steffen Jacobsens Trofæ-serie

Med krimien Proxy indleder Steffen Jacobsen en ny intens krimiserie om efterforskerne Jacob Nordstedt og Tanya Nielsen. Er du i tvivl om rækkefølgen på Steffen Jacobsens bøger, så får du her et overblik.

Steffen Jacobsen skrev sig for alvor ind på krimilæsernes tbr-lister med gennembruddet Trofæ i 2013. Den spændende og brutale krimi blev startskuddet til en serie på fem bind om makkerparret Michael Sander og Lene Jensen, som blev afsluttet med den seneste udgivelse i serien, Ghostwriter.

Læs også: Steffen Jacobsen: Fra læge til krimiforfatter

Få overblik over Steffen Jacobsens udgivelser herunder – i omvendt kronologisk rækkefølge, så du får de nyeste først:


Den nyeste: Proxy (2019)

Proxy er første bind i en ny hæsblæsende krimi, som følger efterforsker og krigsveteran Jacob Nordstedt og hans yngre kollega Tanya Nielsen.

Køb bogen i din foretrukne boghandler eller online hos f.eks. Saxo

Den pensionerede bogholder og terapeut Anne Holst bliver brutalt myrdet med en afrikansk ritualkniv. Kort efter ryster endnu et mord beboerne i Holbæk: En lokal læge findes stranguleret i et udbrændt bilvrag i sin garage.

De to efterforskere får travlt med at kortlægge de tilsyneladende umotiverede forbrydelser, hvor eneste fællesnævner er den kronisk syge teenagepige Emma, som er lænket til sin kørestol. Tanyas forfinede lugtesans kan registrere selv de mindste antydninger af forandringer i dufte – og der er noget på et af gerningsstederne, som lugter forkert. Helt forkert.


Det store gennembrud: Sander & Jensen serien

Steffen Jacobsens Trofæ (2013) blev startskuddet til en serie på fem bind om makkerparret Michael Sander og Lene Jensen. Serien blev afsluttet med den seneste udgivelse i serien Ghostwriter.

Alle seriens bind er selvstændige fortællinger, men læser man bøgerne i deres rækkefølge får man et bedre indblik i makkerparrets forhold. Undervejs i serien kommer de to nemlig helt tæt på hinanden, mens de opklarer sager, der involverer alt fra selvmordsangreb i Tivoli til menneskejagt på Antarktis.

Læs også: ”Som læge har jeg set voldelig død i alle dens afskygninger – det har jeg brugt i mine bøger”. Steffen Jacobsen om Ghostwriter


1. Trofæ (2013)

I spændingsromanen Trofæ bliver privatdetektiv Michael Sander og kriminalkommissær Lene Jensen tvunget til at arbejde sammen om en sag, som både omhandler en filmoptagelse af en grusom menneskejagt og et mistænkeligt selvmord i en have i Holbæk.

Køb bogen hos din boghandler eller på Saxo.com

2. Gengældelsen (2014)

I Gengældelsen har en terrorhandling fundet sted i Tivoli og mere end tusind mennesker er blevet ofrer for en selvmordsbomber, som har udløst en sprængladning under en af Tivolis mest populære forlystelser.

Køb bogen hos din boghandler eller på Saxo.com

3. Et bjerg af løgne (2015)

I Et bjerg af løgne leder Lene Jensen efter morderen samtidig med at hendes gamle bekendte, privatdetektiven Michael Sander, leder efter Holms forsvundne, vigtige usb-stik på vegne af Nobel Oil.

Køb bogen hos din boghandler eller på Saxo.com

4. Enhjørningen (2016)

I Enhjørningen findes en ung kvinde død i en plantage nord for Kalundborg. Hun er blevet skudt i ryggen, hendes tøj er gennemvædet af saltvand, og retsmedicinerne finder sand i hendes sko. Med sine sidste kræfter har hun skåret bogstaver og tal ind i sit maveskind, og det viser sig, at hun har født to-tre måneder tidligere. Men hvem er hun?

Køb bogen hos din boghandler eller på Saxo.com

5. Ghostwriter (2018)

På en parkeringsplads i Nordsjælland sidder direktøren for et af verdens førende medicinalfirmaer død i sin bil. Få kilometer derfra ligger den ghostwriter, som skulle skrive hans biografi, skudt gennem hovedet.

Køb bogen i din foretrukne boghandler eller online hos f.eks. Saxo.com

Politikommissær Lene Jensen sættes på sagen, der involverer en forsvunden dagbog med sprængfarlig viden, som stærke kræfter i medicinalindustrien vil gøre alt for at holde skjult. Hurtigt viser sagen sig også at pege i retning af hendes mand, privatdetektiven Michael Sander, som ligeledes har en mørk hemmelighed i sit liv.

Læs også: Steffen Jacobsen aktuel med spændende krimi i Trofæ-serien. Smuglæs i Ghostwriter her


Andre udgivelser

Steffen Jacobsen har også skrevet den historiske spændingsroman Da blev jeg døden om Niels Bohr og atomkapløbet under Anden Verdenskrig samt thrilleren Når de døde vågner om den italienske mafia. I år 2018 fik Steffen Jacobsen også stor opmærksomhed for sin humoristiske beretning om det danske sundhedsvæsen i bogen Hvis de lige vil sidde helt stille, frue.


Da blev jeg døden (2017)

Historisk spændingsroman om kapløbet om at skabe verdens første atombombe.

Køb bogen i din foretrukne boghandler eller online hos f.eks. Saxo

LOS ALAMOS, JULI 1945. I et ørkenlandskab i New Mexico kæmper en række af verdens førende atomforskere med at konstruere det våben, som vil ændre verden for altid. Deriblandt Niels Bohr og en ung dansk ingeniør, David Adler.

Hør de første 5 minutter af lydbogen her

For David Adler bliver kapløbet om at udvikle atombomben et personligt drama om magt, hemmeligheder og kærlighed. Ligesom Niels Bohr må Adler træffe et valg i et moralsk dilemma med uoverskuelige konsekvenser.

Hvis de lige vil sidde helt stille, frue (2018)

I denne skalpelskarpe og hylemorsomme debatbog giver Steffen Jacobsen læseren sine selvoplevede anekdoter og betragtninger om læger, regneark og blindtarme. Et besøg på skadestuen bliver aldrig det samme igen … så er De advaret!

Køb bogen i din foretrukne boghandler eller online hos f.eks. Saxo

Steffen Jacobsen er ud over bestsellerforfatter og knivskarp samfundsdebattør også overlæge og ortopædkirurg. For nylig sagde han op i protest mod Sundhedsplatformen. Dette er hans egen historie, fyldt med selvoplevede anekdoter og betragtninger om, hvordan politikere og DJØF’ere har ødelagt det danske sundhedsvæsen. Bogen rammer lige ned i en aktuel debat og er samfundssatire på samme niveau som Hans Scherfigs ”Idealister”.


Om Robin Hansen-serien

Har du lyst til mere spænding af Steffen Jacobsen? Så kan du dykke ned i hans første serie, som er fyldt med spænding, brutal vold og dystre plots. Serien om politikommissær Robin Hansen er vaskeægte spænding med brutal vold, dystre overraskelser og udspekulerede plots.

Foreløbigt har Steffen Jacobsen skrevet to bøger i serien: Passageren (2008) og Den gode datter (2010).

Vi anbefaler, at du læser bøgerne i rækkefølge, men de to bind følger hvert sit afsluttede plot og kan derfor godt læses uafhængigt af hinanden.

Læs også: Steffen Jacobsen om sin debut: Det var et noget forpjusket first draft