Krimi Danske krimier Danske krimiforfattere Populære krimier Skønlitteratur Steffen Jacobsen

Steffen Jacobsen er tilbage med hæsblæsende nyt krimiunivers

Steffen Jacobsen, De stumme piger, Proxy

Du kender måske Steffen Jacobsen som forfatteren til krimiserien med makkerparret Sander & Jensen. I sin nye serie introducerer Steffen Jacobsens os for Nordsted og Nielsen. Et umage efterforskningspar, der må arbejde sammen for at opklare spændende og dødsensfarlige sager. Læs mere om serien og se alle bøgerne her.

Der var noget galt, tænkte Anne. Noget manglede. En forstyrrelse af velkendte mønstre. Noget i stuen var anderledes. Væggen over sofaen? Men intet menneske kunne vel bevæge sig så hurtigt og stille? Hun så ned, da stødet ramte hende, og den hvidglødende smerte bredte sig som en nyfødt stjerne. Det skarpe blad var glat og resolut blevet ført gennem Annes mellemgulv; videre op gennem hjertesækken, højre hjertehalvdel og den store lungepulsåre. Hjertet stod stille i chok. Så trak venstre hjertehalvdel sig sammen i få, store kramper, der sendte resten af brystkassens blod ud til hendes bughule. Tømt for blod, og befriet for al modstand, sitrede hjertet. Flimrede. Stod stille.

Brutale umotiverede mord

Proxy er første bog, hvor vi bliver introduceret til Steffen Jacobsens nyeste efterforskningspar: Nordsted og Nielsen. Romanen starter med et brutalt mord med en afrikansk ritualkniv på den pensionerede bogholder og terapeut, Anne Holst.

Jacob Nordsted, efterforsker og krigsveteran, sættes på sagen med den yngre kollega, Tanya Nielsen. Inden længe rystes lokalsamfundet i Holbæk, da endnu et mord finder sted. En lokal læge bliver fundet stranguleret i et udbrændt bilvrag i sin garage.

Snart får efterretningsparret travlt med at kortlægge de to forbrydelser, der tilsyneladende er umotiverede. Den eneste fællesnævner synes at være den kronisk syge teenagepige Emma, som er lænket til sin kørestol.

LÆS OGSÅ: Start din læsning af Steffen Jacobsens nye intense krimiserie Proxy

To nutcases på samme sag

Kriminalinspektør Jacob Nordsted er en legende inden for efterforskningstjenesten med imponerende sager bag sig. Men han er også en brysk og egenrådig enspænder, der er vanskelig at arbejde sammen med. Da det viser sig, at Nordsted skal have en kollega på turnus i tre måneder, er han naturligvis langtfra begejstret.

Kollegaen, han skal arbejde sammen med, er Tanya Nielsen. Hun er grøn og temmelig klodset. F.eks. har hun dumpet politiets interne køreprøve fem gange og ødelægger noget på gerningsstedet på sin første dag på arbejdet.

Men Tanya er ivrig efter at arbejde sammen med sin berygtede kollega. Desuden har hun en evne, der skal vise sig vigtig i efterforskningen af mordene. Tanya lider nemlig af hyperosmi, hvilket indebærer en forfinet lugtesans. Lidelsen gør hende i stand til at opfange lugte, som almindelige mennesker ikke kan opfatte.

“To nutcases på samme sag. Det her skal nok blive prægtigt,” bemærker kriminalteknikeren på sagen for sig sev. Og det har han i den grad ret i. De to danner et noget umage makkerpar; men det skal vise sig, at de er de helt rigtige på sagen om de mystiske og brutale mord.

En ny serie fra Steffen Jacobsen

Steffen Jacobsen, forfatteren bag Proxy

Steffen Jacobsen er kirurg og overlæge, men har forladt lægegerningen for at hellige sig sit forfatterskab. Han fik sit helt store gennembrud med Trofæ, der blev startskuddet til en serie på fem bind om makkerparret Michael Sander og Lene Jensen. Seneste udgivelse i serien er Ghostwriter.

LÆS OGSÅ: ”Som læge har jeg set voldelig død i alle dens afskygninger – det har jeg brugt i mine bøger”. Steffen Jacobsen om Ghostwriter

I Jacobsens nyeste bog, De stumme piger, vender det nye efterforskningspar tilbage i endnu en hæsblæsende roman.

Denne gang må Tanya arbejde på en drabssag på en voldtægtsforbryder for at rense navnet på sin mentor, Jacob Nordsted – som bliver beskyldt for at have begået mordet.

De stumme piger er en selvstændig fortsættelse til Proxy og lander allerede i boghandlerne fra d. 18. september.


Se alle bøgerne i serien her:

Bøgerne i serien er omvendt kronologisk rækkefølge, så de nyeste står først. Romanerne kan dog sagtens læses selvstændigt.

De stumme piger

De stumme piger, Steffen Jacobsen

Da den dømte voldtægtsforbryder Gordon Nimb bliver brutalt myrdet, tvinges efterforsker Tanya Nielsen til at grave i Nimbs mørke fortid. Køen af ofre med motiv til at hævne sig er lang – og omfatter også alle de uopklarede sager og ofre, som Nimb gerne pralede med; de, som han kaldte de “stumme piger”.

LÆS OGSÅ: Steffen Jacobsen er tilbage med hæsblæsende nyt krimiunivers i Proxy

Blandt de mistænkte for drabet er desuden Tanyas overordnede og mentor Jakob Nordsted. For at fange morderen og rense Nordsteds navn, må Tanya derfor opspore Nimbs usynlige ofre.

De stumme piger er Steffen Jacobsens selvstændige fortsættelse til bestselleren Proxy.

Du kan købe De stumme piger i paperback her.


Proxy

Proxy, Steffen Jacobsen, Jakob Nordsted, Tanya Nielsen

“Overbevisende dialoger, nøje doserede beskrivelser og præcise detaljer forvandler siderne til scener i en højoktan film, der spiller for læserens indre blik.” – Ekstra Bladet

En pensioneret bogholder og terapeut findes myrdet med en afrikansk ritualkniv. Kort tid efter findes en lokal læge stranguleres i et udbrændt bilvrag. Jakob Nordsted og Tanya Nielsen sættes til at eftersøge sagen og prøve at kortlægge de tilsyneladende umotiverede forbrydelser. Underligt nok er den eneste fællesnævner mellem de to mord en kronisk syg teenagepiger, der er lænket til sin kørestol.

En hæsblæsende krimi af kirurg og krimiforfatter Steffen Jacobsen, som bl.a. står bag bestselleren Trofæ.

Du kan købe Proxy online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


Savner du en god anbefaling til din næste krimi? Så se en liste med 10 bud på de bedste krimier til dig.