Danske krimiforfattere Krimi Steffen Jacobsen

Steffen Jacobsen er tilbage med hæsblæsende nyt krimiunivers i Proxy

Du kender måske Steffen Jacobsen som forfatteren krimiserien med makkerparret Sander & Jensen. I sin kommende krimi Proxy introducerer Steffen Jacobsen læserne for et nyt efterforskningspar i en historie, der ikke er til at slippe.


Der var noget galt, tænkte Anne. Noget manglede. En forstyrrelse af velkendte mønstre. Noget i stuen var anderledes. Væggen over sofaen? Men intet menneske kunne vel bevæge sig så hurtigt og stille? Hun så ned, da stødet ramte hende, og den hvidglødende smerte bredte sig som en nyfødt stjerne. Det skarpe blad var glat og resolut blevet ført gennem Annes mellemgulv; videre op gennem hjertesækken, højre hjertehalvdel og den store lungepulsåre. Hjertet stod stille i chok. Så trak venstre hjertehalvdel sig sammen i få, store kramper, der sendte resten af brystkassens blod ud til hendes bughule. Tømt for blod, og befriet for al modstand, sitrede hjertet. Flimrede. Stod stille.

Brutale umotiverede mord

Proxy starter med et brutalt mord med en afrikansk ritualkniv på den pensionerede bogholder og terapeut, Anne Holst.

Efterforsker og krigsveteran Jacob Nordsted sættes på sagen med den yngre kollega, Tanya Nielsen. Inden længe rystes lokalsamfundet i Holbæk, da endnu et mord finder sted. En lokal læge bliver fundet stranguleret i et udbrændt bilvrag i sin garage.

Snart får efterretningsparret travlt med at kortlægge de to forbrydelser, der tilsyneladende er umotiverede. Den eneste fællesnævner synes at være den kronisk syge teenagepige Emma, som er lænket til sin kørestol.

LÆS OGSÅ: Start din læsning af Steffen Jacobsens nye intense krimiserie Proxy

To nutcases på samme sag

Kriminalinspektør Jacob Nordsted er en legende inden for efterforskningstjenesten med imponerende sager bag sig. Men han er også en brysk og egenrådig enspænder, der er vanskelig at arbejde sammen med. Da det viser sig, at Nordsted skal have en kollega på turnus i tre måneder, er han naturligvis langtfra begejstret.

Kollegaen, han skal arbejde sammen med, er Tanya Nielsen. Hun er grøn og temmelig klodset. F.eks. har hun dumpet politiets interne køreprøve fem gange og ødelægger noget på gerningsstedet på sin første dag på arbejdet.

Men Tanya er ivrig efter at arbejde sammen med sin berygtede kollega. Desuden har hun en evne, der skal vise sig vigtig i efterforskningen af mordene. Tanya lider nemlig af hyperosmi, hvilket indebærer en forfinet lugtesans. Lidelsen gør hende i stand til at opfange lugte, som almindelige mennesker ikke kan opfatte.

“To nutcases på samme sag. Det her skal nok blive prægtigt,” bemærker kriminalteknikeren på sagen for sig sev. Og det har han i den grad ret i. De to danner et noget umage makkerpar; men det skal vise sig, at de er de helt rigtige på sagen om de mystiske og brutale mord.

En ny serie fra Steffen Jacobsen

Steffen Jacobsen, forfatteren bag Proxy

Steffen Jacobsen er kirurg og overlæge, men har forladt lægegerningen for at hellige sig sit forfatterskab. Han fik sit helt store gennembrud med Trofæ, der blev startskuddet til en serie på fem bind om makkerparret Michael Sander og Lene Jensen. Seneste udgivelse i serien er Ghostwriter.

LÆS OGSÅ: ”Som læge har jeg set voldelig død i alle dens afskygninger – det har jeg brugt i mine bøger”. Steffen Jacobsen om Ghostwriter

Med introduktionen af det nye efterforskningspar i Proxy kunne noget tyde på, at forfatteren har en ny hæsblæsende serie i ærmet – og det bliver interessant at se, hvordan historien og forholdet mellem efterretningsparret udvikler sig.

Proxy lander allerede i boghandlerne fra d. 27. september.


Proxy

Proxy

Den pensionerede bogholder og terapeut Anne Holst bliver brutalt myrdet med en afrikansk ritualkniv. Kort efter ryster endnu et mord beboerne i Holbæk: En lokal læge findes stranguleret i et udbrændt bilvrag i sin garage.

Efterforsker og krigsveteran Jacob Nordstedt sættes på sagen sammen med sin yngre kollega Tanya Nielsen. De to får travlt med at kortlægge de tilsyneladende umotiverede forbrydelser, hvor eneste fællesnævner er den kronisk syge teenagepige Emma, som er lænket til sin kørestol.

Tanyas forfinede lugtesans kan registrere selv de mindste antydninger af forandringer i dufte – og der er noget på et af gerningsstederne, som lugter forkert. Helt forkert.

Du kan købe Proxy online, fx hos Saxo, eller i din nærmeste boghandel fra d. 27. september 2019.


Studentermedhjælper/læsehest hos Lindhardt og Ringhofs marketingafdeling. Født og opvokset med et lånerkort i hånden, hvilket har ledt til en stor kærlighed for (og dyb afhængighed af) bøger. På Bog.dk lægger jeg lidt af hvert op – fx opskrifter, artikler samt quizzer om alt fra dyrerekorder til H.M. Dronningen.