Fiktion Ane Riel Bøger der er filmatiseret Skønlitteratur

Ane Riels Harpiks filmatiseres med stjernespækket rolleliste

Ane Riels Harpiks filmatiseres med stjernespækket rolleliste

Ane Riels prisbelønnede bestsellerroman Harpiks bliver nu filmatiseret. Læs mere om den kommende danske spillefilm, som bl.a. har Peter Plaugborg og Sofie Gråbøl i hovedrollerne.

Ane Riels Harpiks filmatiseres med stjernespækket rolleliste
Ane Riel, forfatteren bag Harpiks

Kun fire år efter udgivelsen bliver Ane Riels anmelderroste og prisbelønnede roman Harpiks filmatiseret.

Og det bliver en film med store skuespillere i hovedrollerne. På rollelisten er navne som Peter Plaugborg, Amanda Collin, Ghita Nørby, Sofie Gråbøl og det unge stortalent Vivelill Søgaard Holm.

En gysende fortælling om at elske sin familie for højt

Harpiks er den gribende historie om pigen Liv og hendes familie, der langt fra er normal. Familien lever en isoleret tilværelse på en lille ø, i ét med naturen, afskærmet fra civilisationen.

Ane Riels Harpiks filmatiseres med stjernespækket rolleliste
Ane Riels to udgivne romaner, Slagteren i Liseleje og Harpiks

Harpiks udkom i 2015 og er Ane Riels anden roman efter Slagteren i Liseleje fra 2013. Romanen fik fremragende anmeldelser, bl.a. fem hjerter i Politiken og fem stjerner i Berlingske, og Ane Riel er blevet sammenlignet med Stephen King af avisen The Telegraph. Harpiks har blandt andet vundet Glasnøglen for Årets Bedste Nordiske Spændingsroman og Harald Mogensen-prisen for Årets Bedste Danske Spændingsroman.

Bare i Danmark er der solgt over 30.000 eksemplarer af bogen, og den er også en international succes. Bogen er solgt til 21 lande, herunder store bogmarkeder som Tyskland, England, Japan, Korea, Sverige, Norge og Finland. 

Filmatisering med stjerneskuespillere

I filmatiseringen af Harpiks spilles de centrale roller af et stærkt skuespillerhold.

Peter Plaugborg spiller Livs far Jens, Sofie Gråbøl hendes mor Maria, Ghita Nørby hendes bedstemor og Amanda Collin helten Roald. Hovedrollen som den kun 13-årige Liv spilles af det helt unge stortalent Vivelill Søgaard Holm.

Filmen bliver produceret af Zentropa og Adomeit Film og instrueres af Daniel Borgman. Daniel Borgman har tidligere lavet spillefilmene The Weight of Elephants (2013) og At elske Pia (2017).

Filmen er udtaget til den prestigefyldte Toronto International Film Festival, hvor den får verdenspremiere i september 2019. Læs mere om film og festival her.

Filmen har forventet biografpremiere i december 2019.


Den prisbelønnede roman bag filmen

Ane Riels Harpiks filmatiseres med stjernespækket rolleliste

Pigen Liv vokser op på en lille ø sammen med en mor, som er for stor til at kunne forlade soveværelset, og en far, der fylder hjemmet op med skrammel og melder sin levende datter død.

At han også kvæler sin egen mor, synes ret naturligt for Liv, som i begyndelsen ikke sætter spørgsmålstegn ved den forkrøblede verden, hun præsenteres for.

Hun tvivler da heller ikke på, at hun selv er elsket af den far, som holder hende skjult i en gammel container.

Harpiks er en smuk fortælling om kærlighed, loyalitet og omsorg. Men det er også en gysende beretning om angst for at miste, om fastholdelse, splittelse og paranoia – og om utilsigtet ondskab.

Du kan købe den nye paperbackudgave af Harpiks online, fx hos Saxo, eller i din nærmeste boghandel fra d. 30. august.


Jeg er født og opvokset med et lånerkort i hånden, hvilket har ledt til en stor kærlighed for (og dyb afhængighed af) bøger. På Bog.dk lægger jeg lidt af hvert op – fx opskrifter, artikler samt quizzer om alt fra dyrerekorder til H.M. Dronningen.