Inspirationslister og guides Krimi Skønlitteratur

Nye gode krimier på Mofibo, Storytel og Bookmate

Er du på vej på ferie og mangler at hente et par krimier? Hvis du har abonnement på fx Mofibo, Storytel eller Bookmate kan du vælge mellem tusindvis af stærke titler.

Vi guider her til 6 stærke krimi-serier, som er udgivet både som e- og lydbog:

EMBLA NYSTRØM SERIEN

HELENE TURSTEN udgav i februar den anden krimi i serien om Embla Nystrøm. Den har titlen “Sandgrav” – og du kan med fordel starte med at læse første bog i serien, “Jagtmark”. Du kan også læse hele Helene Turstens krimiserie om Irene Huss, som både findes på lydbog og e-bog og som tv-serie.
Gode krimier af Helene Tursten

HULDAR OG FREYJA SERIEN

Islandske Yrsa Sigurðardóttir vandt Palle Rosenkrantz-pris for bedste udenlandske krimi for bogen DNA, som udkom i 2016. Skynd dig at læse den spændende begyndelse på serien om den mutte islandske politimand Huldar. Anden bog i serien hedder Hævn. Krimikollega Sara Blædel skriver:
“Yrsa Sigurðardóttir skriver sig langt ind under huden på sine læsere. Hun håndterer uhygge og spænding, så man hele tiden lige må læse et kapitel mere. Og så har den prisvindende islandske forfatter en helt særlig flair for at slå ihjel. DNA er første krimi med psykologen Freyja og kriminalassistenten Huldar, og jeg skal love for, at hun får sendt sit nye makkerpar stærkt af sted.”

Gode krimier fra islandsk krimiforfatter


NORA SAND SERIEN

Den danske journalist Lone Theils har sagt sit fuldtidsjob op for at kaste sig ud i livet som fuldtidsforfatter. Det er der kommet to fremragende krimier ud af – med den kickboksende, madglade journalist Nora Sand i hovedrollen. Du kan allerede nu sluge begge bøger i Mofibo, Storytel eller Bookmate – eller finde dem i trykt form, hvis du foretrækker det.
Gode krimier af Lone Theils
BONUS: Lone Theils’ seneste krimi “87 sekunder” er netop udkommet. Det er en krimi researchet for åben mikrofon. Glæd dig til en spændende krimi og til at høre Lone Theils fortælle om sin research i otte programmer på P1.

RAVN SERIEN

Har du endnu ikke læst de første bøger i Michael Katz Krefelds krimiserie om privatopdageren Ravn, så har du nu hele fire krimier at gå i gang med. Start med “Afsporet” – og så kan du glæde dig over, at den femte bog i serien allerede udkommer efteråret 2017.
4

FABIAN RISK SERIEN

Svenske Stefan Ahnhem lagde stærkt ud med “Offer uden ansigt”, hvor en af politimanden Fabian Risks gamle klassekammerater bliver fundet brutalt myrdet og har fået begge hænder skåret af. Da flere lig af tidligere klassekammerater dukker op, befinder Risk sig meget hurtigt i en alvorlig sag, hvis opklaring bliver en kamp mod tiden. Og hvor han i høj grad selv kan komme til at spille en rolle …
Stefan Ahnhem

CAMILLE VERHOEVEN SERIEN

Hvis du er til nervepirrende fransk spænding, så kan du glæde dig til at møde Pierre Lemaitres uhyggeligt velskrevne trilogi om kriminalkommisær Camille Verhoeven.

Start med Irène, som er første selvstændige bind i den voldsomt barske serie om kriminalkommissær Camille Verhoeven.

gode krimier fra pierre lemaitre
Det danske forlag udgav Alex først – ligesom i England – fordi det er den bog, der kickstartede Lemaitres internationale succes, men nu hvor hele serien foreligger, så kan man med fordel starte med Irène.

ANDRE GODE KRIMIER

Prøv også
Michael Katz Krefeld: Nikolaj Storm og Katrine Bergman serien (“Protokollen” og “Sort sne falder”)
Helene Tursten: Irene Huss serien
Inger Gammelgaard-Madsen: Brændende skyld 
Mogens Blom: Maiken Tarp serien
Carina Bergfeldt: Fadermord og Fotografiet