Aktuelt Danske krimiforfattere Krimi Niels Krause-Kjær

Niels Krause-Kjær på vej med opfølger til bestsellersuccessen Kongekabale

Politiske intriger, magtkampe og svinestreger. Den politiske spændingsroman Kongekabale, der med stor succes er blevet filmatiseret, skildrer et blodigt opgør på Christiansborg. Snart er forfatter Niels Krause-Kjær klar med Mørkeland, den selvstændige efterfølger til bestsellersuccessen.Journalist og nuværende tv-vært på DR2 Deadline Niels Krause-Kjær rystede det ganske land, da han debuterede som forfatter med Kongekabale i 2000.

For ikke nok med at der her er tale om en hæsblæsende politisk spændingsroman af højeste kaliber, så slog Kongekabale også ned i et betændt politisk landskab.Kampen om magten i fiktionen og virkelighedens verden

Da formanden for Det Demokratiske Parti bliver alvorligt kvæstet i en tragisk trafikulykke, kastes partiet ud i en beskidt magtkamp mellem gruppeformanden og den politiske ordfører.

Hver især kæmper de to for at forhindre, at den anden bliver partiformand – eller at den andens tid i formandsstolen i det mindste bliver så kort som muligt.

Skeletter hives ud af skabet, historier lækkes til pressen og dokumenter forfalskes i en sådan grad, at manipulationen truer med at splitte partiet indefra.

Alle udnytter alle i det politiske spil, og også journalisterne på Christiansborg har deres egne agendaer. Dette gælder ikke mindst for journalisten Ulrik Torp, der langsomt må se sine idealer krakelere og til sidst tvinges til selv at tage affære.

Foto: Thomas A.

Hvis man ikke vidste bedre, kunne ovenstående sagtens være en historie fra den virkelige verden. For selvom Kongekabale er en roman med et fiktivt plot og fiktive karakterer, er det svært ikke at drage paralleller til det politiske liv på Christiansborg.

Det skyldes forfatterens helt unikke kendskab til livet på Borgen. Da Niels Krause-Kjær skrev romanen var det nemlig med en baggrund som journalist hos Jyllands-Posten og pressechef hos den konservative folketingsgruppe på Christiansborg.

Niels Krause-Kjær har altså oplevet politiske intriger og magtspil på helt tæt hold.Stjernespækket og prisvindende filmatisering

Danskerne kunne ikke få nok af dramaet og de spændende politiske intriger, og i 2004 blev Kongekabale filmatiseret.

Under ledelse af instruktør Nikolaj Arcel og med prominente skuespillere som eksempelvis Anders W. Berthelsen, Søren Pilmark og Lars Mikkelsen blev ord omsat til levende billeder – med stor succes.

Filmen blev nemlig mindst lige så stort et hit som dets skriftlige forlæg. Mere end 600.000 danskere så filmen i biografen, hvilket også gjorde den til årets mest sete film i 2004.

Desuden høstede filmatiseringen af Kongekabale intet mindre end otte Robert-priser og to Bodil-statuetter, herunder prisen som årets Bedste Film i begge kategorier.Mørkeland – den længe ventede efterfølger

Det er knap 20 år siden, at Kongekabale udkom. Nu er Niels Krause-Kjær endelig klar med Mørkeland, der er en selvstændig fortsættelse til bestsellersuccessen.

Endnu en gang følger vi journalist Ulrik Torp. Han er efter en fyringsrunde endt på kontanthjælp og er i øjeblikket i virksomhedspraktik på Dagbladet. Her bliver han sat til at skrive om en ung fuldmægtig i Indenrigsministeriet, som bliver myrdet dagen inden, der bliver udskrevet folketingsvalg.

Efterhånden som Ulrik Torp vikles dybere ind i sagen, finder han ud af, at der ikke blot er tale om en mordsag. Det viser sig nemlig, at den unge fuldmægtige havde fået færten af et omfattende bedrag, der involverer en lang række nøglepersoner fra den politiske top.

Ligesom forgængeren bevæger Mørkeland sig i grænselandet mellem medier og politik samt trækker tråde til virkelighedens verden. Denne gang er der særligt fokus på nutidens politiske opbrud, hvor den etablerede magtelite bliver udfordret af populistiske bevægelser.

Mørkeland udkommer den 16. maj 2019.
Kongekabale af Niels Krause-Kjær


Kongekabale, Niels Krause-Kjær, politisk thriller, politisk spændingsroman, politisk roman


Du kan købe Kongekabale af Niels Krause-Kjær som paperback online her eller i din lokale boghandel.

Jeg blev bogafhængig i en ung alder, hvor jeg var blandt det lokale biblioteks top tre mest lånende brugere. Siden har jeg tygget mig igennem krimier, kærlighedsbøger, tykke murstensromaner og alt derimellem – og jeg har ingen planer om at stoppe lige foreløbigt! På Bog.dk skriver jeg artikler samt laver lister og læseprøver for at give den gode historie videre til andre bogorme.