Historiske romaner Margaret Meyer Romaner

Hekseflod af Margaret Meyer – ny storroman om fortidens heksejagt

Hekseflod af Margaret Meyers

Hekseflod af Margaret Meyer er inspireret af historiske begivenheder, hvor kvinder op igennem historien er blevet slået ihjel for at udøve “hekseri”.

Året er 1645. Romanens hovedperson Martha Hallybread, jordemor, healer og tyende, har levet et fredsommeligt liv i mere end fire årtier i sin elskede landsby Cleftwater. Alle kender den hårdtarbejdende og uselviske Martha, men ingen kan huske hendes stemme mere, for hun har ikke talt i årevis.

Da heksejagten kommer til landsbyen Cleftwater i England bliver Martha hvervet til at undersøge de anklagede kvinders kroppe for beviser. Martha genopliver i desperation en heksedukke, en lille voksfigur, som hun har arvet fra sin mor, i håbet om at den vil bringe hende beskyttelse. Men kræfterne rundt om heksedukken er store, og tiden løber snart ud for de fængslede kvinder fra landsbyen.

”En tynd tiltagende måne hang over Salmeskrænten, skarpt bleg, som en negl skåret af en kvindes finger. Kvinde. Kvinder: Som om tanken havde hidkaldt dem, kom de, de var overalt her, bag og foran og omkring hende, omgav hende; hun fornemmede deres kølige varme på sin hud, deres åndes kollektive suk.” Citat, Hekseflod

LÆS OGSÅ: Margaret Meyers utrolige debutroman om hekses skæbner i 1600-tallet. Læs i bogen her

Hekseflod udforsker emner som skyld, synd og samvittighed – og taler ind i vores både historiske og litterære optagethed af den hekseforfølgelse, som har kostet mange kvinder livet. Hekseforfølgelsen af kvinder bliver levendegjort på flere kulturelle platforme for tiden, og sætter sig nye spor i vores fælles hukommelse.Hekseflod af Margaret Meyer – ny storroman om fortidens heksejagt


Margaret Meyer skriver i et levende og lyrisk sprog og rammer med romanen lige ned i samtidens interesse for at kende til motiverne bag de grufulde handlinger, der er blevet begået mod kvinder i fortiden – som her i England, men også mange andre steder i verden.

Romanen er skrevet med afsæt i historiske begivenheder, og canadiske Margaret Meyer har selv boet og arbejdet med litteratur i England i mange år.

LÆS OGSÅ: 20 virkelig gode debutromaner

Som forfatteren skriver indledningsvist, er romanen også et forsøg på at skabe en fælles erindring, der forhindrer os i at gentage fortidens grufuldheder: ”Til disse kvinder, der blev ofre for heksejagten i East Anglia i 1645-47. På disse sider huskes I.”

Hekseflod er Margaret Meyers debutroman.


Hekseflod af Margaret Meyer – ny storroman om fortidens heksejagt

“En fundamentalt spændende historisk roman” – Weekendavisen

East Anglia, 1645. Martha Hallybread, jordemor, healer og tyende, har levet et fredsommeligt liv i mere end fire årtier i sin elskede landsby Cleftwater.

Alle kender Martha, men ingen kan huske hendes stemme mere, for hun har ikke talt i årevis. Da heksejagten kommer til Cleftwater, bliver Martha hvervet til at undersøge de anklagede kvinders kroppe for beviser. For at beskytte sig selv og sine venner, genopliver Martha i desperation en heksedukke, i håbet om at den vil bringe hende beskyttelse. Men snart vender tidevandet; tiden løber ud. 

Hekseflod udforsker emner som skyld, synd og samvittighed, har et levende og lyrisk sprog, og er inspireret af virkelige historiske hændelser. En storslået debut fra Margaret Meyer. 

Du kan købe Hekseflod online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandler.