Fiktion Historiske romaner Romaner om 2. verdenskrig Slægtsromaner Wilbur Smith

Rækkefølgen i Wilbur Smiths Courtney-serie. Få styr på romanerne her

WILBUR SMITH COURTNEY-SERIEN

Wilbur Smiths repertoire er vokset stødt siden den efterhånden legendariske forfatter skrev sin første roman i 1964.

Den første roman fik navnet Når løven jager, og den blev samtidig startskuddet på den fantastiske Courtney-serie.

Siden Når løven jager fra 1964 er der udkommet 18 bøger i Courtney-serien. Det nyeste skud på stammen er Krigens arv.

Wilbur Smith har før sagt, at Courtney-serien er hans egen yndlingsserie, og det siger ikke så lidt, når man har fire serier og 13 selvstændige romaner i sit navn.

Oversigt over Courtney-serien

1. Når løven jager

2. Torden over landet

3. I løvens spor

4. Den brændende kyst

5. Magtens sværd

6. Vredens land

7. Ingen kender dagen

8. Rævens bytte

9. Rovfuglene

10. Monsun

11. Blå horisont

12. Assegai

13. Den gyldne løve

14. Krigsråb

15. Tigerens bytte

16. Courtneys krig

17. Søjler af ild

18. Krigens arv

19. Stormens rasen 

20. Nemesis

Courtney-seriens tre dele

Serien er en fortælling om Courtney-familien, der strækker sig over flere generationer – fra 1860’erne til 1980’erne.

Serien er stærk og realistisk, hensynsløs og åbenhjertig, men også eventyrlig, med et spændende bagtæppe i et historisk faktuelt forankret Afrika, på kanten af krig, guldfeber og elfenbensjagt.

Romanerne i serien kan inddeles i tre dele:

Første del af serien udgøres af de første romaner, der følger tvillingebrødrene Sean og Garrick Courtney fra 1860’erne til 1925.

Wilbur Smith, Courtney-serien, Når løven jagerTorden over landet, Wilbur Smith, Courtney-serienWilbur Smith, Courtney-serien, i løvens spor

I denne del af serien er der tale om et sandt trekantsdrama, iblandet en snarlig krig mod den afrikanske Zulu-stamme.

Men første del af Courtney-serien er også en smuk fortælling om den ene broders vandring gennem den afrikanske savanne, et mineeventyr i Johannesburg og mødet med kærligheden, med et twist af Anden Verdenskrigs kaos og fortabte kærlighedshistorier.

Anden del af serien udspiller sig i de næste fem romaner. Her følger man Centaine de Thiry Courtney, hendes sønner og børnebørn fra 1917 til 1987.

Wilbur Smith, Den brændende kyst, Courtney-serienWilbur Smith, Magtens sværd, Courtney-serienVredens land, Wilbur Smith, Courtney-serienIngen kender dagen, Wilbur Smith, Courtney-serienRævens bytte, Wilbur Smith, Courtney-serien

I denne del af Courtney-serien flettes de sidste udviklinger fra første del sammen med starten på anden del ved, at én af tvillingebrødrenes børn møder den smukke Centaine de Thiry, og så tager handlingerne fart.

De fem romaner byder læseren på historisk fiktion af episke dimensioner med skibsforlis, hellige ædelsten, fredløse krisherrer, skjulte ægteskaber, fejlslagene diamanthandler, voldelige arbejderrevolutioner, destabilisering af nationer, nyt liv, krig og flugt.

Tredje del af serien følger Courtney-familien fra 1660’erne og hele vejen igennem til 1918.

Rovfuglene, Wilbur Smith, Courtney-serienBlå horisont, Wilbur Smith, Courtney-serien

Denne del af Courtney-serien giver et mere overordnet billede af, hvordan Courtney-slægtens generationer har udviklet sig og indvirket på deres omgivelser gennem historien.

Med udgangspunkt i afslutningen på den anden engelsk-hollandske krig sejler Sir Francis Courtney og hans søn ud fra Sydafrikas kyst. De bliver taget til fange af hollænderne og sætter dermed en dramatisk scene for de andre bøger i serien.

Assegai, Wilbur Smith, Courtney-serienDen gyldne løve, Wilbur Smith, Courtney-serienKrigsråb, Wilbur Smith, Courtney-serien,

Man følger herefter Sir Francis Courtneys børnebørn i deres eventyr på krigs- og handelsskibe, men også på landjorden, hvor slavehandel, forbudt kærlighed og en storslået flugt danner rammen.

Senere i denne del af Courtney-serien afsløres forbindelse mellem de mange forskellige familie- og handlingsled op mod bagtæppet af en kaotisk krig mellem arabiske krigsherrer.

Tigerens bytte, Wilbur Smith, Courtney-serienWilbur Smith, David Churchill, Courtneys krig, Courtney-serien

Serien bevæger sig til sidst hen mod starten af 1900-tallet, og her venter læseren endnu flere overraskelser i form af Leon Courtney, der tager os med på storvildtjagt dybt inde i Maasai-krigernes territorium. Vi møder ligeledes karakterer fra tidligere bøger og der venter vedholdende læsere store afsløringer.

Kronologisk oversigt over Courtney-serien

Det er om at holde tungen lige i munden, når man kaster sig over Wilbur Smiths vidtstrakte serie af historiske romaner.

Her får du den kronologiske oversigt over, hvornår de forskellige bøger i Courtney-serien foregår:

1. Rovfuglene (1660’erne)

2. Den gyldne løve (1670’erne)

3. Monsun (1690’erne)

4. Tigerens bytte (1700-tallet)

5. Blå horisont (1730’erne)

6. Søjler af ild (1754)

7. Stormens rasen (1774)

8. Nemesis (1794-1806)

9. Når løven jager (1860-1890’erne)

10. Torden over landet (1899-1906)

11. Assagai (1906-1918)

12. Den brændende kyst (1917-1920)

13. Krigsråb (1918-1939)

14. Courtneys krig (1939)

15. I løvens spor (1918-1925)

16. Magtens sværd (1931-1948)

17. Krigens arv (1951)

18. Vredens land (1950-1960’erne)

19. Rævens bytte (1969-1979)

20. Ingen kender dagen (1987)

Courtney-serien blandes endvidere sammen med Wilbur Smiths Ballantyne-serie i bogen Solens Sejr.

De nyeste Wilbur Smith udgivelser i Courtney-serien:

Nu kommer endnu en roman i Wilbur Smiths populære Courtney-serie!
Året er 1794, og vi befinder os under rædselsherredømmet i Paris. Den unge Paul Courtney skjuler sig i menneskemængden, mens hans mor henrettes for øjnene af ham. Paul sværger, at han vil ære det løfte, han gav hende: at overleve. Da Paul redder en ung piges liv, indgår de en alliance, men farerne lurer overalt, og spørgsmålet er, hvor langt vil Paul gå for at sikre sin egen overlevelse …

Cape Town 1806. Adam Courtney har levet sit liv i flådens tjeneste og i skyggen af sin far, admiral Robert Courtney. Men da et besøg i hans hjem, ender i tragedie, må Adam se sin skæbne i øjnene og søge hævn. Men han vil snart opdage, at fjenden er tættere på, end man skulle tro.
Nemesis følger efter Stormens rasen.

Du kan købe Nemesis i din nærmeste boghandel eller online fx hos Bog og idé fra 1. maj.
Stormens rasen

1774. Rob Courtney vokser op i Nativity Bay, på Afrikas østkyst og har altid drømt om at stå til søs. Da hans bedstefar, Jim Courtney, dør og den mystiske Kaptajn Marston ankommer til fortet, tændes Robs indre gnist, og han sniger sig med på Marstons skib som blind passager. Destination: England.

Inden længe står Rob, fattig som en kirkemus og desperat i Londons gader, og han ser ingen anden udvej: Den britiske flåde kalder, og Rob svarer, og nu gælder det den kommende krig mod de rebelske amerikanske kolonister.

Samtidig vokser Theo Courtneys sønner op i Amerika, i et samfund som er splittet i sin troskab til den engelske krone. Selv i familien er der delte meninger. Theos ældste søn, Cal, er en amerikansk patriot uden lige, men Theo føler selv en stærk forbindelse til moderlandet, England. Da Cal ser sin lillebror blive dræbt af britiske tropper, sværger han at hævne ham – og at drive englænderne ud af Amerika én gang for alle …

Du kan købe Stormens rasen online fx. på Saxo.com eller i din nærmeste boghandel.