Fiktion Historiske romaner Romaner om 2. verdenskrig Slægtsromaner Wilbur Smith

Rækkefølgen i Wilbur Smiths Courtney-serie. Få styr på romanerne her

Wilbur Smith. Courtney-serien

Wilbur Smiths repertoire er vokset stødt siden den efterhånden legendariske forfatter skrev sin første roman i 1964.

Den første roman fik navnet Når løven jager, og den blev samtidig startskuddet på den fantastiske Courtney-serie.

Siden Når løven jager fra 1964 er der udkommet 21 bøger i Courtney-serien. Det nyeste skud på stammen er Krigerkongen.

Wilbur Smith har før sagt, at Courtney-serien er hans egen yndlingsserie, og det siger ikke så lidt, når man har fire serier og 13 selvstændige romaner i sit navn.

Oversigt over Courtney-serien

1. Når løven jager

2. Torden over landet

3. I løvens spor

4. Den brændende kyst

5. Magtens sværd

6. Vredens land

7. Ingen kender dagen

8. Rævens bytte

9. Rovfuglene

10. Monsun

11. Blå horisont

12. Assegai

13. Den gyldne løve

14. Krigsråb

15. Tigerens bytte

16. Courtneys krig

17. Søjler af ild

18. Krigens arv

19. Stormens rasen 

20. Nemesis

21. Krigerkongen

Courtney-seriens tre dele

Serien er en fortælling om Courtney-familien, der strækker sig over flere generationer – fra 1860’erne til 1980’erne.

Serien er stærk og realistisk, hensynsløs og åbenhjertig, men også eventyrlig, med et spændende bagtæppe i et historisk faktuelt forankret Afrika, på kanten af krig, guldfeber og elfenbensjagt.

Romanerne i serien kan inddeles i tre dele:

Første del af serien udgøres af de første romaner, der følger tvillingebrødrene Sean og Garrick Courtney fra 1860’erne til 1925.

Wilbur Smith, Courtney-serien, Når løven jagerTorden over landet, Wilbur Smith, Courtney-serienWilbur Smith, Courtney-serien, i løvens spor

I denne del af serien er der tale om et sandt trekantsdrama, iblandet en snarlig krig mod den afrikanske Zulu-stamme.

Men første del af Courtney-serien er også en smuk fortælling om den ene broders vandring gennem den afrikanske savanne, et mineeventyr i Johannesburg og mødet med kærligheden, med et twist af Anden Verdenskrigs kaos og fortabte kærlighedshistorier.

Anden del af serien udspiller sig i de næste fem romaner. Her følger man Centaine de Thiry Courtney, hendes sønner og børnebørn fra 1917 til 1987.

Wilbur Smith, Den brændende kyst, Courtney-serienWilbur Smith, Magtens sværd, Courtney-serienVredens land, Wilbur Smith, Courtney-serienIngen kender dagen, Wilbur Smith, Courtney-serienRævens bytte, Wilbur Smith, Courtney-serien

I denne del af Courtney-serien flettes de sidste udviklinger fra første del sammen med starten på anden del ved, at én af tvillingebrødrenes børn møder den smukke Centaine de Thiry, og så tager handlingerne fart.

De fem romaner byder læseren på historisk fiktion af episke dimensioner med skibsforlis, hellige ædelsten, fredløse krisherrer, skjulte ægteskaber, fejlslagene diamanthandler, voldelige arbejderrevolutioner, destabilisering af nationer, nyt liv, krig og flugt.

Tredje del af serien følger Courtney-familien fra 1660’erne og hele vejen igennem til 1918.

Rovfuglene, Wilbur Smith, Courtney-serienRækkefølgen i Wilbur Smiths Courtney-serie. Få styr på romanerne herBlå horisont, Wilbur Smith, Courtney-serien

Denne del af Courtney-serien giver et mere overordnet billede af, hvordan Courtney-slægtens generationer har udviklet sig og indvirket på deres omgivelser gennem historien.

Med udgangspunkt i afslutningen på den anden engelsk-hollandske krig sejler Sir Francis Courtney og hans søn ud fra Sydafrikas kyst. De bliver taget til fange af hollænderne og sætter dermed en dramatisk scene for de andre bøger i serien.

Assegai, Wilbur Smith, Courtney-serienDen gyldne løve, Wilbur Smith, Courtney-serienKrigsråb, Wilbur Smith, Courtney-serien,

Man følger herefter Sir Francis Courtneys børnebørn i deres eventyr på krigs- og handelsskibe, men også på landjorden, hvor slavehandel, forbudt kærlighed og en storslået flugt danner rammen.

Senere i denne del af Courtney-serien afsløres forbindelse mellem de mange forskellige familie- og handlingsled op mod bagtæppet af en kaotisk krig mellem arabiske krigsherrer.

Tigerens bytte, Wilbur Smith, Courtney-serienWilbur Smith, David Churchill, Courtneys krig, Courtney-serienRækkefølgen i Wilbur Smiths Courtney-serie. Få styr på romanerne herRækkefølgen i Wilbur Smiths Courtney-serie. Få styr på romanerne her

Serien bevæger sig til sidst hen mod starten af 1900-tallet, og her venter læseren endnu flere overraskelser i form af Leon Courtney, der tager os med på storvildtjagt dybt inde i Maasai-krigernes territorium. Vi møder ligeledes karakterer fra tidligere bøger og der venter vedholdende læsere store afsløringer.

Kronologisk oversigt over Courtney-serien

Det er om at holde tungen lige i munden, når man kaster sig over Wilbur Smiths vidtstrakte serie af historiske romaner.

Her får du den kronologiske oversigt over, hvornår de forskellige bøger i Courtney-serien foregår:

1. Rovfuglene (1660’erne)

2. Den gyldne løve (1670’erne)

3. Monsun (1690’erne)

4. Tigerens bytte (1700-tallet)

5. Blå horisont (1730’erne)

6. Søjler af ild (1754)

7. Stormens rasen (1774)

8. Nemesis (1794-1806)

9. Krigerkongen (1820)

10. Når løven jager (1860-1890’erne)

11. Torden over landet (1899-1906)

12. Assagai (1906-1918)

13. Den brændende kyst (1917-1920)

14. Krigsråb (1918-1939)

15. Courtneys krig (1939)

16. I løvens spor (1918-1925)

17. Magtens sværd (1931-1948)

18. Krigens arv (1951)

19. Vredens land (1950-1960’erne)

20. Rævens bytte (1969-1979)

21. Ingen kender dagen (1987)

Courtney-serien blandes endvidere sammen med Wilbur Smiths Ballantyne-serie i bogen Solens Sejr.

De nyeste Wilbur Smith udgivelser i Courtney-serien:

Krigerkongen

Rækkefølgen i Wilbur Smiths Courtney-serie. Få styr på romanerne her

Sydafrika, 1820.

Ann Waite finder to overlevende fra et skibsforlis ved Algoa Bay – en ilde tilredt sømand, en død kvinde og en dreng, som stadig er i live. Sømanden Ralph Courtney drager videre, og Ann og hendes mand Frank beslutter sig derfor for at opfostre barnet.

Ann og Frank forsøger at etablere sig som landmænd i det barske Sydafrika, men høsten slår fejl hvert år, og det ender med en katastrofe, en oversvømmelse og ødelæggelse af deres gård, og det ender med, at Frank mister livet i forsøget på at redde den. Ann og drengen Harry forlader fortvivlet resterne af deres liv på gården og søger tilbage til Algoa Bay.

Her møder Ann igen Ralph Courtney. Han er sammen med to venner, og sammen er de flygtet fra fangeøen Robben Island. Ralph vil ikke have noget med Ann eller drengen Harry at gøre, men af forskellige grunde kommer de alligevel med på det gode skib Farewell, hvor Ralph tvinger skipperen til at sejle nordpå og lede efter den skjulte og utilgængelige Nativity Bay, som han har hørt om som barn. Der går dog ikke lang tid, før Ralph, Ann og de andre bosættere erfarer, at Nativity Bay ligger på grænsen til et kongerige, hvor krigerkongen Shaka hersker.

Uden mulighed for at komme tilbage til Algoa Bay, tvinges Ralph til at slå en handel af med krigerkongen, og det tvinger ham til at konfrontere sin fortid, som han har flygtet fra hele sit liv.

Krigerkongen er det 21. bind i Wilbur Smiths Courtney-serie.

Du kan købe Krigerkongen online eller i din nærmeste boghandel fra 21. maj.