Amerikanske romaner Fiktion Historiske romaner Skønlitteratur

“Læs den, og du vil ikke fortryde det.” Sådan siger læserne om De elskende fra Prag af Alyson Richman

de elskende fra prag, alyson richman

De elskende fra Prag er en uforglemmelig kærlighedshistorie i skyggen af Anden Verdenskrig. Vi har rekrutteret et panel af testlæsere, som her fortæller om deres læseoplevelse.


De elskende fra Prag handler om den unge kunststuderende Lenka, der forelsker sig i Josef i Prag lige inden Anden Verdenskrigs udbrud. De to gifter sig hurtigt, men krigen tvinger dem snart fra hinanden. Josef sætter kurs mod New York, mens Lenka planlægger at støde til senere. Skæbnen vil det dog anderledes.

LÆS OGSÅ: Alyson Richman skriver historiske romaner, der griber dig om hjertet

Et helt liv senere – efter nazismens skrækregime og en ny tilværelse som jødisk immigrant i USA – mødes de pludseligt igen.

Hvad synes du om De elskende fra Prag?

“Der er noget storladent over De elskende fra Prag, samtidig med at historien har fat helt inde om de næreste værdier i mennesket. Skæbneberetningerne minder mig om det medmenneskelige i Schindlers Liste af Thomas Keneally, om familie og tilhørssted i filmen Sunshine med Ralph Fiennes, om overlevelse i Meg Waite Claytons Sidste Tog til London og den ikoniske vidneberetning i Anne Franks Dagbog. Alyson Richman er lige i hælene på de store, og lur mig om ikke De elskende fra Prag også bliver filmatiseret.” – Julie K.

“Bogen fortæller på samme tid en fin kærlighedshistorie og en grum beretning om de grusomheder, der foregik under Anden Verdenskrig. Den balancerer fint mellem nutiden og fortiden, og tilbageblikkene hænger godt sammen med de ting, der opleves i nutiden. Den er let læst, men efter endt læsning slipper den ikke lige med det samme, da historien skal bundfældes over tid.” – Birgitte B.

“En barsk del af vores verdenshistorie fortalt med en overraskende blidhed. Personer og situationer skildres smukt i farver – også når det hele er farveløst.”

Bente W.

“Forfatteren skriver i et godt og læsevenligt sprog og har skrevet en rigtig pageturner! Jeg er vild med, at jeg fik noget verdenshistorie fortalt, uden at det blev for kedeligt.” – Helle W.

LÆS OGSÅ: En uforglemmelig kærlighedshistorie under Anden Verdenskrig. Smuglæs i De elskende fra Prag

“En perle af en fortælling, der får læseren til at tro på den ægte kærlighed – den, der varer hele livet, og hvor ikke engang en verdenskrig eller et kontinent kan ødelægge den.” – Lene H.

De elskende fra Prag – en dejlig læseoplevelse!”

– Liv W.

“Jeg var underholdt på alle parameter. Da jeg begyndte at læse, var jeg tabt, jeg var med Lenka og Josef hele vejen. Da jeg lukkede bogen, var jeg drænet, som havde jeg været der. Forfatteren var virkelig i stand til at holde mig fanget.” – Nina D.

“Den har det hele – den er spændende, der er kærlighed og romantik. Samtidig indeholder bogen også en alvorlig side, og det gør bestemt ikke noget, at man bliver gjort opmærksom på, hvor forfærdelig krig kan være. Det må man aldrig glemme.” – Signe J.

Hvem vil du anbefale De elskende fra Prag til – og ville du læse mere af Alyson Richman?

“Jeg kan kun sige: Læs den, og du vil ikke fortryde, at du mødte Josef og Lenka. Jeg bliver vel nødt til at finde flere fortællinger af Alyson Richman, for hun skriver med kærlighed og varme, som rammer mig hårdt i sjælen. Jeg er pjattet med det!” – Christina P.

“Det er for mig en barsk men smuk fortælling, der både får smil og tårer frem. Jeg vil anbefale bogen til den modne læser, der ønsker en varm fortælling om en tid, som de fleste af os både har læst, hørt og set film om.” – Camilla R.

“Jeg vil helt klart anbefale mine venner at tage bogen med på sommerferie.”

Annette W.

“Jeg vil anbefale bogen til dem, der kunne lide Sarahs nøgle og Alt det lys man ikke ser og giver bogen 5 ud af 6 stjerner, fordi man lige skal holde ud, før bogen bliver god. Når det er sagt, så er det virkelig en af de bøger, som ‘sidder i en’ efter at være læst.” – Mette E.

LÆS OGSÅ: 5 inspirerende bøger til dig, der elsker gribende historiske romaner

“Er du til bøger som Tatovøren fra Auschwitz, Datterens fortælling eller To brødre, vil De elskende fra Prag bestemt være et godt bud på næste læseoplevelse! Jeg ser frem til at læse mere fra Alyson Richmans hånd!” – Katja K.

“Længe siden jeg har fældet så mange tårer over en bog.”

Mette K.

“Jeg var vild med denne skønne roman, og jeg kom hele følelsesregistret igennem, og derfor får den 6 ud af 6 stjerner. Det bliver bestemt ikke den sidste roman, jeg læser af Alyson Richman.” – Christina D.

“Jeg synes, det er en rigtig fin bog, der fortæller om en barsk del af verdenshistorien på en meget indlevende og kærlig måde […] Jeg vil anbefale denne bog til alle, der bare har lidt interesse i menneskeskæbner og Anden Verdenskrig. Den minder lidt om Den franske fotograf og Blomstrende syrener. Jeg er bestemt klar til at læse mere af Alyson Richman.” – Karin H.

Så mange stjerner ud af seks får De elskende fra Prag

⭐⭐⭐⭐⭐⭐
– Christina S.

⭐⭐⭐⭐
– Rikke J.

⭐⭐⭐⭐⭐
– Karina R.

⭐⭐⭐⭐⭐
– Helen H.

⭐⭐⭐⭐⭐
– Katja K.

⭐⭐⭐⭐⭐
– Karina B.

⭐⭐⭐⭐
– Susan H.

⭐⭐⭐⭐⭐
– Signe J.

⭐⭐⭐⭐⭐⭐
– Mette K.

⭐⭐⭐⭐⭐⭐
– Victoria T.

⭐⭐⭐⭐⭐
– Camilla R.

⭐⭐⭐⭐⭐
–Bente W.

⭐⭐⭐⭐⭐⭐
– Tina H.

⭐⭐⭐⭐⭐⭐
– Gitte M.

⭐⭐⭐
Lone R.

⭐⭐⭐⭐
– Annette M.

⭐⭐⭐⭐⭐⭐
– Nina D.

⭐⭐⭐⭐⭐
– Jane M.

⭐⭐⭐⭐⭐⭐
– Christina P.

⭐⭐⭐⭐⭐
– Mette E.

⭐⭐⭐⭐
– Birgitte B.

⭐⭐⭐⭐
– Julie K.

⭐⭐⭐⭐⭐
– Helle W.

⭐⭐⭐⭐⭐
– Karin H.

⭐⭐⭐⭐⭐
– Anni W.

⭐⭐⭐⭐
– Lisbeth L.

⭐⭐⭐⭐⭐
– Tina A.

⭐⭐⭐⭐⭐⭐
– Gitte P.Alyson Richman: De elskende fra Prag

"Læs den, og du vil ikke fortryde det." Sådan siger læserne om De elskende fra Prag af Alyson Richman

Lenka og Josef møder hinanden i Prag lige inden anden verdenskrig bryder ud. De forelsker sig og gifter sig hurtigt, men de liv sammen bliver en kort stund, da de tvinges fra hinanden af krigen.

Josef sætter kurs mod New York med sin familie og vil have Lenka med, men hun bliver i Prag med sine forældre, indtil de har mulighed for at følge efter sammen. På vej over Atlanten forliser det skib, som Josef rejser med, men han overlever. Lenka kommer i koncentrationslejr, først Theresienstadt og sidenhen Auschwitz. Begge er de uvidende om, at den anden stadig er i live, men minderne om deres kærlighed hjælper dem igennem sorg og håbløshed. Et langt liv senere står de pludselig ansigt til ansigt. Skæbnen har ført dem sammen igen, fra de første lykkelige ungdomsår i førkrigstidens Prag, over nazismens skrækregime i Europa og til et nyt liv som jødisk immigrant i USA.

De elskende i Prag er historien om den første store kærlighed, om mindernes og kunstens lindrende kraft, om menneskers mod og udholdenhed i svære tider.

Du kan købe De elskende fra Prag online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.