Historiske romaner

Alyson Richman skriver historiske romaner, der griber dig om hjertet

alyson richman

Amerikanske Alyson Richman er forfatter til en række bestsellerromaner, heriblandt De elskende fra Prag, Maskeskærerens søn og Svensk tango. Romanerne dykker ned i historie og kultur, men vigtigst af alt fortæller de om gribende menneskeskæbner.


“Kan De huske mig nu?” siger han dirrende.

Hun kigger atter på ham, som materialiserer et spøgelse sig for hende i samme øjeblik.

“Lenka, det er mig,” siger han så. “Josef. Din mand.”

Se en oversigt over Alyson Richmans bestsellerromaner og anmeldelser på læsefællesskabet Goodreads (engelsk)

I begyndelsen af De elskende fra Prag mødes Lenka og Josef igen i nutiden, efter de blev adskilt under 2. verdenskrig. Det lykkedes Josef at flygte til USA, mens Lenka kom i koncentrationslejr i Theresienstadt og sidenhen Auschwitz. Et helt liv senere møder de tidligere ægtefolk hinanden og deres oplevelser af kærlighed og krig udfolder sig for læseren.

LÆS OGSÅ: Bøger på vej: Se vores liste med nye og kommende bøger

De elskende fra Prag er en af Alyson Richmans bestsellerromaner og viser samtidig noget om, hvad hendes forfatterskab kan. Richman er mester i at fortælle om historiske perioder og kulturer fra hele verden på en måde, så læseren ikke kan slippe bøgerne.

Se billeder fra Alyson Richmans liv på Instagram


Richman, der er bosat i Long Island i det nordøstlige USA, er uddannet i kunsthistorie og japansk kultur, og forfatteren er også en respekteret kunstmaler. Hendes interesse for at rejse, historie og kunst er alle tematikker, der er tydelige i hendes romaner.

LÆS OGSÅ: 15 skønne romaner om kærlighed, familie, venskab og livet

Læseren kan i Alyson Richmans romaner opleve gribende historier fra hele verden, for eksempel Japan, Chile, Sverige, Tjekkiet og USA, og bøgerne er da også udkommet i flere end 30 lande. Hendes måde at dykke ned i historien og få læseren til at græde og grine med hovedpersonerne gør, at hun bliver sammenlignet med forfattere som Jojo Moyes og Sarah Jio.

3 ting om Alyson Richman

  • Richman er gift og har to børn, en teenagesøn og teenagedatter.
  • Hun er den glade ejer af bomuldshunden Tofu.
  • Og så samler hun på dansk porcelæn.

Se flere nyheder fra Alyson Richman ved at følge forfatteren på Facebook


Bøger af Alyson Richman

Alyson Richman skriver historiske romaner, der griber dig om hjertet

Lenka og Josef møder hinanden i Prag lige inden anden verdenskrig bryder ud. De forelsker sig og gifter sig hurtigt, men de liv sammen bliver en kort stund, da de tvinges fra hinanden af krigen.

Josef sætter kurs mod New York med sin familie og vil have Lenka med, men hun bliver i Prag med sine forældre, indtil de har mulighed for at følge efter sammen. På vej over Atlanten forliser det skib, som Josef rejser med, men han overlever. Lenka kommer i koncentrationslejr, først Theresienstadt og sidenhen Auschwitz. Begge er de uvidende om, at den anden stadig er i live, men minderne om deres kærlighed hjælper dem igennem sorg og håbløshed. Et langt liv senere står de pludselig ansigt til ansigt. Skæbnen har ført dem sammen igen, fra de første lykkelige ungdomsår i førkrigstidens Prag, over nazismens skrækregime i Europa og til et nyt liv som jødisk immigrant i USA.

De elskende i Prag er historien om den første store kærlighed, om mindernes og kunstens lindrende kraft, om menneskers mod og udholdenhed i svære tider.

Du kan købe De elskende fra Prag online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


Alyson Richman skriver historiske romaner, der griber dig om hjertet

Svensk tango er en episk fortælling om to familiers skæbne fortalt over en periode på 40 år

Salomé lever et fredeligt og dejligt liv i Santiago, Chile med sine børn og sin elskede mand, Octavio. Da Octavio pludselig befinder sig på den forkerte politiske side, da general Pinochet tager magten ved et blodigt militærkup i 1974, bliver det farligt. Salomé bliver kidnappet og tortureret, og da det endelig lykkes Octavio at befri hende, må familien flygte over hals og hoved fra fædrelandet.

I Sverige får de politisk asyl, og starter et nyt liv. Men for Salomé er vejen tilbage til kærligheden og tilliden brolagt med hemmeligheder og smertefulde minder og bevidstheden om, at de aldrig igen kan komme hjem.

Du kan købe Svensk tango i paperback online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


Alyson Richman skriver historiske romaner, der griber dig om hjertet

Skøn historisk roman af Alyson Richman.

1890. Yamamoto Kiyoki er søn af den dygtige maskeskærer Ryusei, der kan bringe det liv og den kærlighed ind i sine masker, som han aldrig har været i stand til at give sin egen søn. Kiyoki vokser op i et hjem fuld af masker, sorg og smerte og deler ikke sin fars passion for at skære i træ. Han drages derimod af vesteuropæisk billedkunst. Til Ryuseis store skuffelse rejser Kiyoki til Paris for at lære at tegne og male hos de franske impressionister. Her oplever han frihed, men det er ikke nemt at være japansk kunstner i et fremmed land.

Du kan købe Maskeskærerens søn online på fx Saxo.com eller i din lokale boghandel.


Læs også: 15 romaner du skal læse i 2023 – her venter fantastiske læseoplevelser