En simpel, smagfuld ret hvor mængden af grøntsager er skruet helt i top, og som kun tager 30 minutter at lave. What’s not to like?
Du kender hende blandt andet fra Go’ Morgen Danmark, hvor hun gang på gang har inspireret seere til at lave lækker mad derhjemme.
Nu har Louisa Lorang udgivet en kogebog, som hedder Grøn mad på 30 minutter, som er smækfyldt med lækre, nemme hverdagsretter fyldt med grøntsager.
De nemmeste og hurtigste grønne hverdagsretter er nok pasta med det ene eller det andet. Nemt og hurtigt, og ingen opdager, at der ikke er noget kød i.
Louisa Lorang i Grøn mad på 30 minutter
Her får du opskriften på en fyldig pastaret med fedtet aubergine og skønne tomater, som kan nydes af folk i alle aldre. Nyd retten med et godt glas vin og drøm dig væk til italien.
Ingredienser
- 2-300 g tørret pasta
- salt og peber
- 2 auberginer
- rigeligt olivenolie
- 1 lille finthakket løg
- 2 fed finthakkede hvidløg
- 300 g små tomater
- 1 lille håndfuld hakket basilikum
- 400 g hakkede tomater (fra karton eller dåse)
- et nip sukker
- 100 g fast saltet ricotta (eller pecorino)
- lidt frisk basilikum
Fremgangsmåde
Kom pasta i kogende, saltet vand, og kog den al dente.
Skær auberginenerne i skiver, og steg dem i rigeligt olivenolie på en varm pande. Steg dem helt møre og gyldne. Tag dem op.
Kom løg, hvidløg og hele tomater på panden, og lad det hele snurre i et par minutter eller fire, men uden at det tager farve.
Tilsæt basilikum og hakkede tomater, og lad saucen simre i et par minutter.
Kom aubergine i, og lad det hele simre i yderligere et par minutter eller fem.
Afdryp pastaen, og vend den med saucen.
Smag til med salt, peber og sukker. Servér retten i dybe tallerkner. Top med revet ricotta og basilikum, og servér straks.
TIP Saltet ricotta er helt anderledes end den bløde, friske ricotta, du kan købe i danske supermarkeder. Den er fast og salt, nærmest som en mellemting mellem feta og pecorino. Erstat med parmesan eller pecorino, hvis du ikke kan få den saltede, faste ricotta.
Louisa Lorang: Grøn mad på 30 minutter
Her får du 60 lækre opskrifter på grønne måltider, der er ekstremt hverdagsvenlige. De kan nemlig laves på max 30 minutter. Her er både vegetariske og veganske opskrifter, og alt lige fra pizza og vege-bolo til skønne, fyldige salater og små retter. Det er et skønt mix af det asiatiske køkken, tex mex og italienske klassikere.
LÆS OGSÅ: Louisa Lorangs 10 gode råd til madpakken
Derudover er der tips til, hvordan du nemt gør dine måltider endnu grønnere og fx udskifter pasta, ris og nudler med grøntsager eller giver lidt små kedelige grøntsager som fx broccoli et lille pift, så de smager himmelsk.
En simpel, smagfuld ret hvor mængden af grøntsager er skruet helt i top, og som kun tager 30 minutter at lave. What’s not to like?
Du kender hende blandt andet fra Go’ Morgen Danmark, hvor hun gang på gang har inspireret seere til at lave lækker mad derhjemme.
Nu har Louisa Lorang udgivet en kogebog, som hedder Grøn mad på 30 minutter, som er smækfyldt med lækre, nemme hverdagsretter fyldt med grøntsager.
Her får du opskriften på en fyldig pastaret med fedtet aubergine og skønne tomater, som kan nydes af folk i alle aldre. Nyd retten med et godt glas vin og drøm dig væk til italien.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Kom pasta i kogende, saltet vand, og kog den al dente.
Skær auberginenerne i skiver, og steg dem i rigeligt olivenolie på en varm pande. Steg dem helt møre og gyldne. Tag dem op.
Kom løg, hvidløg og hele tomater på panden, og lad det hele snurre i et par minutter eller fire, men uden at det tager farve.
Tilsæt basilikum og hakkede tomater, og lad saucen simre i et par minutter.
Kom aubergine i, og lad det hele simre i yderligere et par minutter eller fem.
Afdryp pastaen, og vend den med saucen.
Smag til med salt, peber og sukker. Servér retten i dybe tallerkner. Top med revet ricotta og basilikum, og servér straks.
TIP Saltet ricotta er helt anderledes end den bløde, friske ricotta, du kan købe i danske supermarkeder. Den er fast og salt, nærmest som en mellemting mellem feta og pecorino. Erstat med parmesan eller pecorino, hvis du ikke kan få den saltede, faste ricotta.
Louisa Lorang: Grøn mad på 30 minutter
Her får du 60 lækre opskrifter på grønne måltider, der er ekstremt hverdagsvenlige. De kan nemlig laves på max 30 minutter. Her er både vegetariske og veganske opskrifter, og alt lige fra pizza og vege-bolo til skønne, fyldige salater og små retter. Det er et skønt mix af det asiatiske køkken, tex mex og italienske klassikere.
LÆS OGSÅ: Louisa Lorangs 10 gode råd til madpakken
Derudover er der tips til, hvordan du nemt gør dine måltider endnu grønnere og fx udskifter pasta, ris og nudler med grøntsager eller giver lidt små kedelige grøntsager som fx broccoli et lille pift, så de smager himmelsk.
Du kan købe Grøn mad på 30 minutter online, fx på Gucca.dk, eller i din nærmeste boghandel.
Andre læste også: