Carlsen Aktuelt Børnebøger Thomas Brunstrøm

Carlsen-prisen 2020 går til Sallys fædre, Thomas Brunstrøm og Thorbjørn Christoffersen

Sallys far Thomas Brunstrøm Thorbjørn Christoffersen

Makkerparret bag successerien Sallys far, forfatter Thomas Brunstrøm og illustrator Thorbjørn Christoffersen, modtager årets Carlsen-pris.


“Carlsen-prisen er vores måde at hylde dem, der spiller en særlig rolle i børne- og ungdomslitteraturen,” fortæller forlagschef Christian Bach.

“Og det kan man i sandhed sige, at Thomas Brunstrøm og Thorbjørn Christoffersen gør, for det sker heldigvis stadig i den danske børnelitteratur, at både forlæggere, forældre, formidlere og børn bliver blæst omkuld af noget helt nyt!

Og sådan er det med serien om Sallys far. Serien har en tone, som får både børn og voksne til at lytte ekstra interesseret, til at grine, til at krumme tæer over den indimellem ret så pinlige far – og så skaber serien små, helt særlige øjeblikke rundt omkring i de danske hjem, når familien samles om en billedbog. Ja sgu, en billedbog! For det sker nemlig også stadig.”

LÆS OGSÅ: Danske familier er pjattede med bøgerne om Sallys far

Prisen blev uddelt for første gang i 2017. De tidligere prismodtagere tæller forfatterne Sarah Engell og Sebastian Klein og tegneserieskaberen Peter Madsen. 

Thomas Brunstrøm, Thorbjørn Christoffersen, Sallys far
Foto: Simon Knudsen

Power-duo

Forlagschefen begrunder valget af årets prismodtagere således:

“Samarbejdet mellem forfatter Thomas Brunstrøm og illustrator Thorbjørn Christoffersen har resulteret i noget, som på ganske få år har vokset sig både stort, stærkt og langtidsholdbart.

Det er en ret enestående præstation i en tid, hvor bogen som medie har skarp konkurrence. Men når det virker, så virker det altså! Og hold nu op, hvor “Sallys” far bare virker!

Fortællingen om en børnebogsdebuterende power-duo som Thomas og Thorbjørn er ikke hverdagskost – og fortællingen er kun lige begyndt. For der er så meget mere i vente fra de to.

Med uddelingen af dette års Carlsen-pris vil vi gerne både sige tak for fortællingen indtil videre – og samtidig give en opmuntrende anerkendelse på vejen mod de fremtidige historier.”

Prisen på 50.000 kr. uddeles en gang om året til en person (eller i dette tilfælde et makkerpar), der med sit virke bidrager særligt til udviklingen og udbredelsen af børne- og ungdomslitteraturen i Danmark.
Læs mere om power-duoens serie Sallys far.

Jeg arbejder i presseafdelingen, hvor jeg har den fornøjelse at sørge for, at pressen og læserne bliver opmærksomme på de bøger, som forlaget udgiver. Det var vist Troldepus, der var min første litterære forelskelse og siden har der været mange andre, og det bliver bare ved. Jeg har læst dansk litteratur på Københavns Universitet og er siden havnet i forlagsbranchen, hvilket er dejligt og rigtigt.