Bag med smag og helt uden gluten med Meyers Glutenfri Bageskole
Nu behøver du ikke længere trækkes med kedeligt, tørt og papagtigt brød, hvis du ønsker at undgå gluten i dit bagværk. Claus Meyer…
Bekæmp madspild på lækreste vis med kaffebrød fra Meyers Surdejsskole. Få opskriften herunder
Kaffebrød er en skøn dessert, som du kan spise med god samvittighed, da opskriften gør brug af daggammelt brød. Få opskriften fra Meyers…
Meyers Surdejsskole. Hop med på surdejstrenden – og bliv en bedre bager, end du troede muligt!
Det behøver ikke at være svært at bage med surdej. Med Meyers Surdejsskole ved hånden kan både bagenørder og begyndere være med. Rigtigt…
Meyers Glutenfri Bageskole: Bag sprøde, glutenfri pizzabunde
Synes du, glutenfrit bagværk er kedeligt? Og bliver dine glutenfrie pizzabunde aldrig sprøde? Så læs med her, hvor vi giver dig Claus Meyers…
“Bekæmp ukrudtet med kniv og gaffel” – Meyers Store Naturalmanak viser dig hvordan
Ukrudtet i haven, på stranden eller i parken er ofte både sundere og mere velsmagende end de grøntsager man kan købe i supermarkedet.…
Karrysild sprængfyldt med smag. Få Claus Meyers opskrift på klassikeren til julefrokosten her
Imponer dine gæster til julefrokosten med Claus Meyers lækre opskrift på den klassiske karrysild. Læs med her, hvis du vil prøve kræfter med…
Den ultimative julekogebog: Claus Meyer og Meyers Madhus har din ryg i julen
Meyers Jul har over 250 opskrifter på alt det, vi skal bage, koge, stege og sætte til livs i juletiden. Bogen kommer hele…
Bag en konditorklassiker! Lær at lave lækre napoleonshatte med Claus Meyer
Sprød mørdej, smagfuld kransekagemasse og kejserligt navn. Claus Meyer guider i Meyers kager til at lave de lækreste napoleonshatte – få opskriften på…
Claus Meyers vegetarcurry
Det er 10 år siden, danskernes foretrukne kogebog, Almanak af Claus Meyer blev udgivet. Jubilæumsudgaven af Almanak har fået nyt forord, og er spækket med…
Claus Meyers lammekebab med vinterkålslaw
Danskernes foretrukne kogebog, Almanak af Claus Meyer, fejrer tiårs jubilæum. Jubilæumsudgaven af Almanak har fået nyt forord, og er spækket med alle hans bedste opskrifter.…
Claus Meyer og Meyers Madhus har fokus på bedre madkvalitet
Claus Meyer har været med til at sætte dagsordenen, når det kommer til fokus på en forbedret madkvalitet. Han har gennem foredrag og deltagelse i den offentligt debat sat et særligt fokus på dette. Blandt andet har ha arbejdet sammen med madhistorikeren Bi Skaarup, som i øvrigt er præsident for Det Danske Gastronomiske Akademi. Claus Meyer har været medlem af selvsamme akademi siden 1992.
Han har høj autoritet inden for madkundskaben. Claus Meyer har nemlig siden 2005 været lektor ved Institut for fødevarevidenskab, KVL. I 2006 er han desuden udnævnt som professor i forbindelse med forskning inden for molekylær gastronomi på samme institut.
Claus Meyer er stifter bag Meyers Madhus, som omfatter madkurser, gastronomisk teambuilding og forskellige arrangementer. Han er også manden bag Meyers køkkener, hvor du kan få mad både til privaten eller som virksomhed.
Claus Meyer har formået at opbygge hele dette madunivers – uden at være uddannet kok eller inden for naturvidenskab. Det bygger udelukkende på passion og erfaring. Claus Meyer har på mange måder været med til at revolutionere danskernes madvaner og give os en gastronomisk oplevelse i hverdagen.
Vi skal tænke fremtiden grønnere
Senest har Claus Meyer igen blandet sig i den offentlige debat med sin store stemme. Han ønsker at få klimavenligt mad endnu mere på agendaen. Vi bør hente flere proteiner fra planteriget, som også er budskabet fra forskere verden over. I hans bog Meyers Grønne Proteiner stå der følgende forord:
“I fremtiden skal vi hente langt flere af vores proteiner i planteriget, end vi gør vi i dag. Hvis vi skal lykkes med det, skal vi opnå større fortrolighed med råvarer, der i dag kun strejfer vores tallerkener, men som kan danne grundlag for en næsten endeløs række af velsmagende retter”.
Dette er også blevet et nyt emne i de danske kostråd. Og det vil Claus Meyer hjælpe danskerne på vej med. Blandt andet med bogen Meyers Grønne Proteiner, som er en kogebog til at lave klimavenligt hverdagsmad.
Det kan være svært at finde alternativer til den vante tallerken, som består af kød, kulhydrat som kartofler og lidt grønt. Men i bogen Meyers Grønne Proteiner får du en introduktion til en grønnere verden, som både er nem og lækker.
Læs også Vil Meyer revolutionere danskernes madvaner igen?
Læs mere om Claus Meyers kogebøger
Claus Meyer har udgivet en række af kogebøger i sin karriere. Du finder blandt andet bøger som:
- Meyers jul
- Meyers Grøn mad
- Almanak
- Naturalmanak
- Når du flytter hjemmefra
- Meyers salater året rundt
- Meyers bageskole
- Og mange flere
I samlingen af bøger inspirerer Claus Meyer til madlavning for alle aldre. I Meyers jul får du over 270 opskrifter, så du både kan lave mad til julefrokosten og juleaften. Det gælder både hovedret og dessert som risalamande. Kogebogen berører ikke kun det danske køkken. Den henter også inspiration fra udenlandske juletraditioner, så du både får traditionelle opskrifter men også nye, spændende opskrifter. Bogen indeholder også idéer til mere grøn julemad.
Claus Meyers grønne bøger viser vejen til, hvordan an kan lave mere klimavenligt mad – stadig med velsmag. Han kommer med bud på, hvordan vi kan erstatte den store proteinkilde: kød. Det kan vi gøre med for eksempel bælgfrugter, svampe og korn.
Bogen Almanak indeholder Claus Meyers drøm om det fuldendte madår. I kogebogen er der mere end 1.000 forskellige opskrifter. Det er både til hverdagens måltider, til desserter, når du skal sylte og bage samt til drikke. Almanak har opskrifter fra det danske køkken men også fra udenlandske køkkener. På den måde kan du både få smagfulde danske retter og blive inspireret til at få perspektiv på din madlavning og prøve nye retter. Endelig giver Claus Meyer sit bud på, hvordan vi kan gøre brug af naturen til råvarer vi har adgang til i det nordiske hverdagskøkken.
Læs også Hvilke kogebøger af Claus Meyer og Meyers Madhus mangler du i din samling?