Elsker du at læse om spændende historier fra virkeligheden?

Vi har samlet 10 bøger der indeholder ærlige, rørende og vilde historier fra virkeligheden lige her:

Ole Sønnichsen: One dollar man

Den 24. maj 1940 ringede den amerikanske præsident Franklin D. Roosevelt til William S. Knudsen på kontoret hos General Motors i Detroit. Præsidenten havde brug for danskeren, til at være i spidsen for den amerikanske produktion af krigsudstyr.

Og sådan gik det til, at danskeren blev den højeste dekorerede civile nogensinde i den amerikanske hær.

LÆS OGSÅ: Den største dansker, du (sikkert) aldrig har hørt om

Det er fortællingen om cykelsmeden, der udvandrede fra København i 1900 og blev en af USA’s bedst betalte erhvervsledere i 1930erne. I dag anses William S. Knudsen for en nøglefigur, der med sit talent vendte de allieredes krigsheld, da USA trådte ind i Anden Verdenskrig.

Du kan købe One dollar man i vores webshop eller i din foretrukne boghandel.


Kirstine Kloster Andersen: Spurven

Julegave, Kristine Kloster Andersen

Historien om Vera Schalburg har altid været omgivet af myter og konspirationer. Blev hun omvendt til engelsk agent under krigen, eller forsvandt hun i virkeligheden til Argentina?

Spurven fortæller for første gang den sande historie om Vera Schalburgs helt utrolige livshistorie, der bl.a. indbefattede et job som russisk spion, inden hun tilsluttede sig nazismen som sin fanatiske bror.

LÆS OGSÅ: Et falmet avisudklip begyndte jagten på mystiske Vera Schalburg

Kirstine Kloster Andersen er journalist. Spurven er hendes debut som forfatter og er blevet til gennem mange års research.

Du kan købe Spurven i webshoppen her eller i alle landets boghandlere.


Tara Westover: Oplyst

Bøger 2019

Tara voksede op i Idahos bjerge i en stor søskendeflok. Hendes opvækst var præget af farens tro på en nært forestående dommedag og en stærk modstand mod alt, hvad der lugtede af offentlig indblanding.

Tara og hendes seks søskende var aldrig i kontakt med sundhedsvæsenet; alle dårligdomme, fra mavesmerter til svære forbrændinger bliver behandlet hjemme med urteudtræk. Familien levede isoleret fra det omgivende samfund, og ingen af de syv børn modtog undervisning.

Men da Taras bror bryder ud og kommer på college, beslutter hun at gå samme vej.

LÆS OGSÅ: Broren bankede hende, og faren bestemte, hvad hun måtte have på. Uddannelse reddede Tara Westover fra sin egen familie.

Oplyst er udvalgt af New York Times til at være en af de bedste bøger i 2018.

Du kan købe Oplyst i webshoppen eller i din nærmeste boghandel


Søren Flott: Danmarks Titanic

Julegaver, Søren Flott

Dette er historien om den største skibskatastrofe i danmarkshistorien, som stort set er glemt i dag.

Læs også Den største danske skibskatastrofe har du (højst sandsynligt) aldrig hørt om

Den 28. juni 1904 forliste det danske udvandrerskib S/S Norge vest for Skotland. Knap 800 mennesker steg ombord, kun 160 vendte tilbage på land i live. Katastrofen blev ikke mindre af, at der langt fra var plads i redningsbådene til alle – ganske som på Titanic otte år senere.

LÆS OGSÅ: Læs om heltinden, der holdt redningsbåden flydende og humøret højt

Danmarks Titanic oplever man, gennem udvalgte besætningsmedlemmer og passagerers historier, de skæbnesvangre og ulyksalige minutter, timer og døgn, der fulgte efter forliset af S/S Norge. Historierne er skabt ud fra øjenvidneberetninger fundet i gamle dagbøger, breve og erindringsskrifter samt officielle referater og protokoller.

Køb Danmarks Titanic her, eller i din foretrukne boghandel.


Kristian Corfixen: Sygeplejersken – en af danmarkshistoriens mest spektakulære drabssager.

En tidlig morgen i marts 2015 modtager politiet et opkald fra en sygeplejerske på Nykøbing Falster Sygehus. Hun mistænker sin nære kollega for bevidst at dræbe patienter og frygter, at det netop er sket igen. Snart ruller en drabssag, som aldrig før er set i dansk retshistorie. Flere fortæller nu politiet, at også de mistænker sygeplejersken for at forgifte patienterne, og nogle endda at de har gået rundt med mistanken i flere år. Men hvorfor har ingen reageret? Og hvor er beviserne?

I denne dokumentariske beretning rekonstruerer journalist Kristian Corfixen den nattevagt, som siden førte til, at sygeplejersken blev idømt 12 års fængsel for flere drabsforsøg. For første gang blotlægges politiets efterforskning, og bogen afslører en lang række detaljer om sagen, der ikke har været fremme i offentligheden før. Alle sagens hovedpersoner medvirker i bogen – heriblandt den dømte Christina Aistrup Hansen samt politiets kronvidne, som begge for første gang udtaler sig offentligt om sagen.

Sygeplejersken udkommer d. 18. marts. Du kan forudbestille bogen her.


Bart Van Es: Et liv i skjul

Julegaver, Bart Van Es

Under 2. Verdenskrig skjuler en hollandsk familie den jødiske pige Lien. Efter krigen adopterer de hende, men der bliver stridigheder mellem Lien og hendes adoptivmor, familien splittes og Lien bliver skåret ud af familiens historie.

Læs også Plejefamilien skjulte hende fra nazisterne. 40 år senere brød de al kontakt

Halvtreds år senere opdager Bart Van Es, der er barnebarn af Liens adoptivmor, at der har været et skjult medlem af familien. Han får kontakt med den 83-årige Lien og kan sammenstykke beretningen om hendes liv og sin egen familie.

Køb Et liv i skjul her eller i din foretrukne boghandel.


Lone Krogsholm: Dristig som en mand

Op gennem 1800-tallet, hvor kvinder primært var henvist til hjemmet, kødgryderne og børnepasningen, gik Renna Hauch (1811-1896) den modsatte vej og blev en af landets første, markante kvindesags-forkæmpere.

Hun udfordrede den almene holdning i samfundet til, hvad mænd kunne, og hvad kvinder ikke kunne – og overtrådte gerne normerne. Fx svømmede hun i den lokale skovsø, droppede krinolinen, der holdt nederdelen ude, lod sine unge døtre spadsere alene i skoven med unge mænd og var frisindet i forhold til børneopdragelse, seksualitet og identitet.

Dristig som en mand er fortællingen om en kvinde, der ikke lod nøje med den rolle, der var hende givet og i stedet kæmpede for noget mere og bedre.

Dristig som en mand udkommer udkommer 28. marts. Forudbestil bogen her.


Carsten Juul: Skovbrand

Hvordan ville du reagere, hvis du blev fanget midt i en eksplosiv skovbrand?

Det skete for Carsten Juul, som i bogen fortæller historien, som kom på alverdens forsider. Han tog på vandretur i de Australske Blue Mountains med en kammerat og de blev overrasket af en voldsom og omfattende flammehelvede. Vennerne overlevede på mirakuløs vis flere dage i branden, bl.a. ved at søge mod en nærliggende flod.

LÆS OGSÅ: Læs de første to kapitler af Skovbrand

Skovbrand er en dramatisk og gribende fortælling om udlængsel, bristede illusioner, venskab, sammenhold og døden.

Du kan købe Skovbrand online her eller i din nærmeste boghandel.


Sofie Linde: Fårking gravid – en fremmed flytter ind

Rollemodel

Skal man kunne lide at være gravid? Det ser sådan ud, når man konsulterer de fleste bøger, blogs og foredrag om den søde ventetid. Men hvad gør man så, når man virkelig hader det? Det skriver en af Danmarks mest populære tv-værter Sofie Linde åbent og ikke mindst humoristisk om i Fårking gravid – en fremmed flytter ind.

Læs også: “Jeg vejede næsten 0,1 ton…!”

Bogen giver med humor og indsigt en anderledes fortælling til gravide kvinder og de folk, der omgiver den. Det er ikke en graviditetsbog i gængs forstand, men snarere en fortælling om de livsforandringer, der følger med, når man som kvinde bliver gravid, stifter familie og skifter bane i livet. Omdrejningspunktet er Sofie Lindes ærlige, lattervækkende og nogle gange tåkrummende pinlige dagbogsnotater fra et liv med stor mave.

Køb Fårking gravid her eller din foretrukne boghandel.


Puk Elgård: Se mor, jeg danser

Bøger 2019

Da Puks forældre mistede deres syvårige datter Pia var lægernes eneste råd: “Få et andet barn med det samme.” Lige efter begravelsen blev Puk undfanget.

Selvom Puk kun var seks år, da hun opdagede sandheden om sin søster, forstod hun langsomt familiens tab og påtog sig opgaven at forsøge at holde forældrene på fode.

Men hendes opvækst var præget af forældrenes store sorg og deres forbrug af alkohol og piller, af farens ludomani og morens skrøbelige psyke – og den tavshed, sorgen havde lagt over familien.

LÆS OGSÅ: Puk Elgård: Jeg skulle selv blive mor for at forstå, hvor slemt det var

Puk har gennem hele sit liv været fast besluttet på at være en mønsterbryder. På en rejse til New Mexico får hun muligheden for at gennemgå nogle ældgamle og hemmelighedsfulde indianerritualer. Under trommedans og fuldmåne kommer minderne krybende frem, og pludselig er hun tættere på tragedien end nogensinde før.

Se mor, jeg danserkan købes i webshoppen her eller i alle landets boghandlere.