Børnebøger Carlsen Inspirationslister og guides

Ferietid er læsetid! Børnebøger til vinterferien

Børnebøger til vinterferien, ferielæsning, børnebøger, højtlæsning, ferielæsning

De mørke og kolde vintermåneder er perfekte til hygge med varme tæpper og gode historier – og måske har din familie ekstra tid til at trække stikket og gå på opdagelse i bøgernes verden i vinterferien?

Her kan du finde inspiration til ungernes ferielæsning og et udvalg af herlige bøger, der kan pakkes i kufferten eller få timerne til at flyve herhjemme – både indenfor og udenfor.

God læselyst!

Bare kald mig Tofte (med CD)

Ferietid er læsetid! Børnebøger til vinterferien

Sanger og komponist Thomas Buttenschøn har skrevet en hjertevarm højtlæsningsbog om at se anderledes ud end de andre – og om at vokse op med forældre, der har det lidt svært.

Tofte er en brun bjørneunge, der lever i et samfund med hvide isbjørne. Han bor alene med sin hvide bjørnefar – og besøger sin brune mor nu og da. Hans forældre er nemlig skilt, og Toftes søde og kærlige far er arbejdsløs.

En dag beslutter Tofte og hans bedste ven Asmus, at de vil finde et job til Toftes far, men så opdager de et vaskeægte sørøverkort, og de to bjørneunger beslutter sig for at finde skatten. Det vil jo løse alle de voksnes problemer …

Historien er smukt illustreret af Carl Quist Møller, der blandt andet kendt for Jungledyret Hugo.

For børn i alderen 4+

Du kan læse mere om Bare kald mig Tofte her eller hos din lokale boghandler.

Bare kald mig tofte, thomas buttenschøn, ferielæsning, børnebøger, børnebøger til vinterferien, højtlæsning

Hokus Pokus Filiyoga

hokus pokus filiyoga, lotte salling, børnebøger til vinterferien, ferielæsning, børnebøger, højtlæsning, yoga for børn yoga

Hokus Pokus Filiyoga af Lotte Salling og Emmamaria Vincentz er fyldt med farverige yogaøvelser for børn i form af små legende forløb med remser, der stimulerer børn sprogligt, motorisk, følelsesmæssigt og socialt.

Kombinationen af sjove remser og bevægelse medvirker til at udvikle børnenes sprog, samtidig med at børnene nemmere husker en yogaøvelse.

Her er aktiviteter og hygge til mange timer for børn i alderen 4+

Du kan finde Hokus Pokus Filiyoga – remser og små yogaforløb her.

Min bog om friluftslivMin bog om friluftsliv, børnebøger til vinterferien, højtlæsning, børnebøger, ferielæsning

En masse ideer til sjove udendørsaktiviteter hele året rundt.

Hvis det regner eller sner, hvorfor så ikke tage varmt tøj på og gå udenfor? Naturen er fuld af spændende ting, dyr og planter, hvad enten du er i en park, i haven, på stranden eller i skoven. Min bog om friluftsliv indeholder masser af ideer til at komme ud og opleve naturen, lige meget hvor du er, hvordan vejret er, eller hvilken årstid der er tale om – her er også sjove aktiviteter til både våde og kolde dage.

Du kan læse om alt lige fra insekter, fugle, dyrespor og blade til lejrbålsmad, bivuakbygning, skyer og stjernehimlen.

Perfekt til børn i alderen 5+

Du kan finde Min bog om friluftsliv her eller hos din lokale boghandler.

 

De 5 (samlebind)De 5, de 5 på vinterferie, børnebøger til vinterferien, ferielæsning, høtjlæsning

Et skønt samlebind med tre spændende historier om De 5, der består af Julian, Dick, Anne, Georg og hunden Tim. Sammen kommer børnene ud for mange eventyr og gådefulde mysterier.

Tag blandt andet med De 5 på vinterferie – Huset ved siden af deres egen skihytte skulle være tomt, men hvem er den skrækslagne person, hvis ansigt de ser i vinduet? De 5 bliver nødt til at finde frem til et svar …

For børn i alderen 8+

Du kan finde samlebindet med De 5 her eller hos din lokale boghandler.

Supersaurus – Raptorer i paradis Supersaurus, bøger til tweens, supersaurus – raptorer i paradis, jay jay burridge

Forestil dig en verden, hvor dinosaurerne overlevede … 

Bea Kingsleys forældre forsvandt sporløst for 11 år siden. Da Bunty, Beas fantastiske bedstemor, pludselig planlægger en eksotisk rejse til de fjerne Aru-øer for at se de sjældne raptorer i, begynder Bea at stille spørgsmål. Og jo flere spørgsmål Bea stiller, jo flere problemer bliver de mødt af.

Var rejsen til øerne en livsfarlig fejltagelse, eller er det begyndelsen til et eventyr for livet?

For børn i alderen 10+

Du kan finde Supersaurus – Raptorer i paradis på dit lokale bibliotek.

Elmer Baltazar – Rejsen til Arkadia

Elmer Baltazar, rejsen til arkadia, tobias bukkehave, fantasy, børnebøger, ferielæsning, børnebøger til vinterferien, højtlæsning, bøger til tweens Humoristisk og storslået fantasy om ægte venskab af Tobias Bukkehave. Elmer er en dreng medlidt for store krøller, der lige har købt en IPad.

Det krævede hans makker fra klassen, Emmy. Hun er skarp, krævende og dufter på en måde, der gør ham lidt svimmel.

IPaden viser sig at være en portal til landet Arkadia, og da den sluger Emmy, følger Elmer efter. En verden med drager, gamle profetier og dronning Rania med magten og Emmy ved sin side åbner sig for Elmer. Vil Emmy overhovedet reddes?

For børn i alderen 11+

Du kan finde Elmer Baltazar – rejsen til Arkadia her eller hos din lokale boghandler fra d. 5. februar 2018.

God stil med Nico og AndresFerietid er læsetid! Børnebøger til vinterferien

Nico og Andres er kendt fra DR Ultra og to af Danmarks nye stylister, der både hjælper stjernerne med at klæde sig sejt på og helt almindelige børn til at lære at gøre det selv.

I denne bog giver de deres bedste tips og tricks til, hvordan du skaber din helt egen stil.

Du kan blandt andet lære, hvordan du restyler dit eget tøj, bruger gensbrugstøj og skiller dig ud med en masse nemme og sjove trin-for-trin-guides til f.eks. at give en gammel t-shirt eller taske nyt liv eller dekorere dine sneakers.

God stil med Nico og Andres er den perfekte bog for 10-14-årige piger og drenge, der elsker at være kreative og gerne vil skabe deres egen gode stil.

Du kan finde God stil med Nico og Andres på dit lokale bibliotek.

Er  du på udkig efter mere inspiration? Der er bøger til børn i alle aldre på carlsen.dk.