Aktuelt Børnebøger Carlsen Inspirationslister og guides

Skønne billedbøger, du kan glæde dig til i 2018

hjertet og flasken, børnebøger, billedbøger, billedbog, højtlæsning

Et nyt (bog)år står for døren, og vi glæder os til at dele en perlerække af nye skønne, skøre, sjove, lærerige og rørende historier med store og små. Her kan du se et udvalg af de mange børnebøger til de yngste læseheste, du kan glæde dig til i foråret 2018. Her er billedbogsmagi, der går lige i hjertet.

Rigtig god læselyst!

Oliver Jeffers: Hjertet og flasken

Skønne billedbøger, du kan glæde dig til i 2018Oliver Jeffers er en af verdens mest anerkendte børnebogsillustratorer, og ligesom hans foregående bøger er Hjertet og flasken både rørende og poetisk. Jeffers har selv skrevet historien om pigen, der sammen med sin elskede bedstefar går på opdagelse i verden. Men en dag er bedstefaderens stol tom, og pigen føler sig helt alene. For at passe på sit hjerte beslutter hun sig for at lukke det inde i en flaske. Udkommer 16. januar 2018. Du kan bestille Hjertet og flasken her

 

Oliver Jeffers: Træet

Skønne billedbøger, du kan glæde dig til i 2018
Da Fredes drage sætter sig fast i et træ, er han fast besluttet på at få den ned igen. Men hvordan? Jo, han kan skyde den ned med sin sko. Men den sætter sig også fast. Og det gør den næste sko også. Hvad kan mon få dragen ned? En orangutang? En båd? En hoveddør? Og det er kun begyndelsen … En underholdende billedbog om en lille drengs stædighed og opfindsomhed af den prisvindende illustrator og forfatter Oliver Jeffers.

Udkommer 16. januar. Du kan bestille Træet her

 

 

Linda Sarah og Benji Davies: På toppen af bakken

Skønne billedbøger, du kan glæde dig til i 2018På toppen af bakken er en tidløs bog om venskab illustreret af den anerkendte og prisbelønnede illustrator Benji Davies. Bertil og Eddie er bedste venner og leger sammen hver dag. Men en dag dukker en ny dreng op, der gerne vil lege med. Det takler Bertil og Eddie på hver deres måde.

Udkommer 1. februar 2018. Du kan bestille På toppen af bakken her. 

 

Benji Davies: Grumlingen

Skønne billedbøger, du kan glæde dig til i 2018
Det rør sig i rummet,
et hviskende sus,
når Grumlingen sniger sig gennem dit hus.
Spørg ikke hvorfor, lad mysteriet ske,
for øjet ser kun, hvad det venter at se …

Hvad er Grumlingen? Grumlingen, der lister sig gennem byen om natten, og som skræmmer alle den møder på sin vej? Smukt illustreret billedbog på vers og fyldt med mystik for de mindste. Af manden bag billedbogshittet Stormhvalen.
Udkommer 1. marts 2018. 

 

 

Ryan T. Higgins: Boris flytter!

Skønne billedbøger, du kan glæde dig til i 2018En vidunderlig, sjov og skønt illustreret billedbog om en vranten bjørn med et stort hjerte. I Boris flytter! beslutter den sure bjørn, at han vil væk fra larm og ballade og pakker sine ‘unger’ (6 gæs) og kører ud for finde et roligt sted. Men Boris har bare glemt at fortælle alle de støjende gæster, at de IKKE er velkomne.
Udkommer 1. maj 2018.

 

Mac Barnett / illu. af Jon Klassen:
En ulv, en and & en mus

Skønne billedbøger, du kan glæde dig til i 2018
En tidlig morgen bliver en mus slugt af en ulv. Musen frygter for sit liv, men møder en and i ulvens mave: “Jeg blev ganske vist slugt,” sagde anden, “men jeg har ingen planer om at blive ædt!”. Måske er det ikke så dumt at blive slugt af en ulv? En finurlig og underholdende billedbog, der med sin enkelhed i både fortælling og illustrationer minder om en fabel eller et eventyr. Mac Barnett er en amerikansk børnebogsforfatter, der har vundet flere priser for sine billedbøger sammen med den canadiske illustrator Jon Klassen.
Udkommer 1. maj 2018.