Børnebøger Bøger til godnatlæsning for børn Bøger til unge Carlsen Inspirationslister og guides

Efterårshygge for store og små – Gode bøger til efterårsferien

Carlsens godnathistorier, børnebøger, børnebog, efterårsferie, ferielæsning

Efterår er lig med hygge, varme tæpper og gode historier. Mangler dine børn nogle nye, spændende bøger til efterårsferien? Her har vi samlet en liste med skønne bøger til både store og små læseheste. 

Til de yngste

Flotte billedbøger og søde historier er perfekte til at en hyggestund indenfor med de allermindste børn. Her er et udpluk af nogle af vores efterårsfavoritter:

Her er vi – Noter om livet på planeten Jorden

Her er vi, Oliver Jeffers, Her er vi – noter om livet på planeten Jorden, billedbog, billedbøger, børnebog, børnebøger

“Velkommen til planeten Jorden. Det kan være et forvirrende sted, især hvis du lige er ankommet. Dit hoved vil være fyldt med spørgsmål, så lad os se nærmere på vores planet og hvordan vi lever på den.”

Her er vi – Noter om livet på planeten Jorden er én af de flotteste billedbøger, vi længe har set. Bogen er skabt af illustrator og forfatter Oliver Jeffer, da han netop selv var blevet far.

Fra ca. 2 år.

Du kan finde Her er vi online her eller i din lokale boghandel. 

Hvor er Boris?

Efterårshygge for store og små – Gode bøger til efterårsferien

En sjov søg-og-find papbog med en gnaven bjørn ved navn Boris

Boris’ søde, små gæslinger leger gemmeleg med Boris. På hver side skal gæslingerne (og barnet) finde Boris, der gemmer sig. Heldigvis finder de ham altid. Og glæden er stor, selvom Boris i virkeligheden har prøvet at gemme sig, for at få lidt fred fra de legesyge gæslinger.

Papbogen er forsynet med farverige illustrationer, der underbygger den enkle tekst, så barnet hurtigt kan overskue siden, og alle kan få sig et lille grin med på vejen.

Fra ca. 2 år 

Du kan finde Hvor er Boris? online her eller i din nærmeste boghandel. 

1 gnaven Boris – en tællebog

Efterårshygge for store og små – Gode bøger til efterårsferien

Lær at tælle med den gnavne bjørn Boris 

I denne skønne papbog skal de små være med til at tælle den gnavne bjørn Boris’ venner (helt op til 10), selvom Boris ikke vil have venner. Han vil bare være i fred. Men alle elsker Boris, selvom Boris lader, som om han ikke elsker alle. Især ikke når de holder en stor fest for ham.

Papbogen er forsynet med farverige, sjove illustrationer, der underbygger den enkle tekst, så barnet hurtigt kan overskue siden, og alle kan få sig et lille grin med på vejen.

Fra ca. 2 år

Du kan købe 1 gnaven Boris i vores webshop eller i din nærmeste boghandel.

Helt nye historier med Totte og Lotte

Totte og Lotte, Totte og Lotte føler, børnebog, børnebøger, papbog, papbøger, pegebog, pegebøger
Totte og Lotte, Totte og Lotte kan, papbog, papbøger, pegebog, pegebøger, børnebog, børnebøger

De fleste kan nok huske Totte og Lotte fra deres egen barndom, og nu er Gunilla Woldes søde karakterer heldigvis tilbage med to helt nye historier.

Totte og Lotte føler er en fin bog om følelser, mens Totte og Lotte kan er en bog om alle de ting, Totte og Lotte kan. Begge historier er lavet som flotte papbøger – perfekte til små fingre.

Fra ca. 1 år.

Du kan finde Totte og lotte føler og Totte og Lotte kan på dit nærmeste bibliotek. 

Hej panda!

Efterårshygge for store og små – Gode bøger til efterårsferien

En solid papbog med masser af skønne fotos af nuttede og sjove pandaer

Se pandaerne spise bambus, lege, sove og gå på opdagelse. Her er masser at kigge på for pandaglade småbørn.

Fra ca. 1 år

Du kan finde Hej panda! på dit nærmeste bibliotek.

Papbøger og dyrekort med Sebastian Klein

Efterårshygge for store og små – Gode bøger til efterårsferien
Sebastian Klein, dyrebog, dyrebøger, papbog, papbøger

For første gang nogensinde har Sebastian Klein lavet bøger til de allermindste. I Sebastian Klein på bondegården og Sebastian Klein i zoologisk have går Sebastian Klein på opdagelse blandt bondegårdsdyr og de eksotiske dyr i zoologisk have.

Derudover findes også en fin kuffert fyldt med dyrekort, hvor Sebastian Klein fortæller om alverdens dyr til de allermindste dyreglade børn.

Fra ca. 1 år. 

Du kan finde Sebastian Klein på bondegården online her, Sebastian Klein i zoologisk have online her, og kufferten med dyrekort online her. Allesammen kan også findes i din lokale boghandel.

Carlsens godnathistorier for de mindste

Carlsens godnathistorier, Carlsens godnathistorier for de mindste, godnathistorier, godnatlæsning, højtlæsning, børnebog, børnebøger

I denne flotte bog er syv sjove og hyggelige godnathistorier for de mindste samlet. Carlsens godnathistorier for de mindste lover god stemning og masser af hyggelig underholdning inden sengetid.

Fra ca. 2 år.

Du kan finde Carlsens godnathistorier for de mindste på dit nærmeste bibliotek.

Carlsens godnathistorier

Carlsens godnathistorier, godnathistorier, højtlæsning, godnatlæsning, børnebog, børnebøger

I denne smukke bog er seks sjove og hyggelige godnathistorier samlet. Der er både klassiske fortællinger som “Fyrtøjet” af H.C. Andersen og “Rødhætte” af Brødrene Grimm, såvel som moderne historier af Kim Fupz Aakeson, Jan Mogensen samt Carla og Vilhelm Hansen.

Fra 4 år.

Du kan finde Carlsens godnathistorier online her eller i din lokale boghandel. 

Til de mellemste

Fænomenale rekordbøger, spændingsfyldt selvlæsning og humoristisk højtlæsning. Det bugner af fantastiske tween-bøger til efterårsferien – se et udpluk her:

Guinness World Records 2019

Guinness World Records 2019, Guinness World Records, rekordbog, rekordbøger, børnebog, børnebøger

Verdens bedst sælgende årbog er tilbage med tusindvis af nye rekorder og kategorier. I 2019 er der blandt andet fokus på dinosaurer, LEGO, YouTube-stjerner, robotter, skøre samlinger, ekstremsport og bizarre kroppe.

Fra 6 år.

Du kan finde Guinness World Records 2019 online her eller i din lokale boghandel. 

Børnenes rekordbog 2019

Børnenes rekordbog, Børnenes rekordbog 2019, rekordbog, rekordbøger, børnebog, børnebøger

Børnenes rekordbog er på banen igen med over 400 helt nye danske rekorder, og i år kan bogen endda fejre 30-års jubilæum. Den første børnerekord blev sat den 9. september 1988 med verdens største lagkagekamp, hvor 200 børn smed 2.000 lagkager i hovedet på hinanden. Siden er det blevet til utallige skøre, sjove og imponerende danske børnerekorder. Bogen indeholder masser af helt nye danske rekorder og skøre påfund i børnehøjde – perfekt underholdning for hele familien.

Fra 6 år. 

Du kan finde Børnenes rekordbog 2019 online her eller i din lokale boghandel. 

Karmaboy 4 – Klokkeværk og kvindelejr af Jacob Riising

Karmaboy, Jacob Riising, humor, humoristisk bog, børnebog, børnebøger, Klokkeværk og kvindelejr,

Så er fjerde bind i Jacob Riisings populære serie om Karmaboy på gaden! Endnu en gang skal Niller aka Karmaboy redde Skovlunde fra en grum skæbne. Denne gang er den gal, fordi Helse Else har forladt torvet for at tage på kvindelejr. Karmaboy overtaler derfor sin far, Erkan og Kopi-Kaj til at hente hende hjem igen. Der er bare lige en udfordring: Man skal være kvinde for at blive lukket ind. Karmaboy – Klokkeværk og kvindelejr giver latterkrampegaranti til hele familien.

Fra 8 år.

Du kan finde Karmaboy – Klokkeværk og kvindelejr af Jacob Riising online her eller i din lokale boghandel. 

Spiloppo 3 – Blødt brød og bankrøvere af Kristian Mørk og Oliver Zahle

Spiloppo, Kristian Mørk, Oliver Zahle, Spiloppo 3, Blødt brød og bankrøvere, børnekrimi, børnebog, børnebøger

Tredje bind i krimiserien om drengen Arthur, der som klovnen Spiloppo opklarer mysterier. Denne gang vil Arthur smide det pinlige kostume for altid, men det bliver svært, for i byen foregår der ting og sager. Den europæiske og meget værdifulde europa-julestjerne forsvinder, og hos bageren, der er nabo til banken, hvor stjernen var låst inde, køber Arthur kager, som indeholder grus og sten. Er der en sammenhæng?

Fra 8 år. 

Du kan finde Spiloppo 3 – Blødt brød og bankrøvere online her eller i din lokale boghandel. 

Bøger baseret på DR Ultras TV-serie Klassen

Super Mads, Klassen, DR Ultra, Morten Boesdal Halvorsen, Anne-Marie Donslund, børnebog, børnebøger
Klassen, DR Ultra, Drømmeklassen, Morten Boesdal Halvorsen, Anne-Marie Donslund, børnebog, børnebøger

Den populære TV-serie Klassen findes nu som bogform! I Super Mads møder vi Mads og Frederik, som er bedste venner. Deres venskab bliver dog sat på prøve, da Mads som den eneste af de to bliver valgt til at spille på et særligt fodboldhold. I Drømmeklassen opdager Sif, at klassens sorte squad mobber en pige, men Sif bliver truet til tavshed. Tør Sif træde frem og risikere at blive det næste mobbeoffer?

Fra 9 år.

Du kan finde Klassen – Super Mads online her og Klassen – Drømmeklassen som e-bøger her. Begge bøger kan også findes på dit lokale bibliotek. 

Til de ældste

Efterår = en perlerække nye YA-romaner! Hvad enten man er mest til fantasy, kærlighed eller rå realisme, er der noget for enhver smag. Se nogle af efterårets absolutte YA-favoritter her:

Hvis det er os af Adam Silvera og Becky Albertalli

Hvis det er os, Becky Albertalli, Adam Silvera, kærlighedsbog, kærlighedsroman, YA, YA-roman

Arthur er kun i New York sommeren over, men hvis der er noget, hans kærlighed til Broadway-musicals har lært ham, så er det, at universet kan levere en fantastisk romance, når man mindst venter det. Ben synes derimod, at universet skulle tage at passe sig selv. For hvis det passede ordentligt på ham, ville han ikke være på vej til posthuset med en kasse fyldt med ekskæresten ting.

Men hvad har universet planlagt for Ben og Arthur, da de mødes på posthuset? Måske intet. De skilles trods alt igen. Måske alt. De mødes trods alt igen.

Hvis det er os er skrevet af to af tidens største YA-forfattere, og er en historie om at tro på kærligheden, selvom skæbnen stiller forhindringer i vejen.

Du kan finde Hvis det er os af Adam Silvera og Becky Albertalli online her eller i din lokale boghandel. 

Tornenes sprog – Midnatsfortællinger af Leigh Bardugo

Tornenes sprog, Leigh Bardugo, Midnatsfortællinger, fantasy, YA, YA-roman, fantasyroman

Her er en samling af dystre, eventyrlige fortællinger, der alle fører læseren ind i en magisk verden med blodtørstige uhyrer, hekse, prinser og magiske væsner, der tørster efter magt, hævn og kærlighed.

Det er fortællinger om unge, stærke piger, der trodser den klassiske forestilling om, at de skal vente på en, der er stærkere end dem selv, for at at klare sig gennem en ondskabsfuld verden. Her tager pigerne sagen i egne hænder og begiver sig ud på farlige rejser, der meget vel kan koste dem livet, men som også kan få afgørende betydning for deres liv og lykke. Og de er ikke alle rene af hjertet …

Du kan finde Tornenes sprog af Leigh Bardugo online her eller i din lokale boghandel.

Alt dette er sandt af Lygia Day Peñaflor

Alt dette er sandt, Lygia Day Peñaflor, YA, YA-roman

Da Miri Tan og hendes tre venner får chancen for at møde forfatteren til deres yndlingsroman, lægger de en plan for at komme helt tæt på deres store idol. Men i deres møde med forfatteren sker der noget, der vender op og ned på alt.

De havde aldrig forestillet sig, at deres dybeste hemmeligheder skulle ende i hendes næste bog. Ingen af dem kan helt begribe, hvad der er sket, men en ting er sikkert: Forfatterens næste bog får altødelæggende konsekvenser for de fire venner.

Du kan finde Alt dette er sandt af Lygia Day Peñaflor online her eller i din lokale boghandel.

Mørke rum af Kristina Aamand

Mørke rum, Kristina Aamand, YA, YA-roman, realisme,

Dine dybeste hemmeligheder er dem, du ikke selv kan se.

Sophia starter i sygeplejepraktik på Klinikken for seksuelle overgreb. Maysun mener, at hun har regnet vejen til det gode liv ud, men har hun nu også det? Et sted langt borte bliver Parvati giftet bort til en mand, hun ikke kender, men kan hun leve op til hans krav? Elias er fornuftig og ansvarlig, men da han endelig får drømmepigen Nanna på tomandshånd, bliver drømmen til et mareridt. Og så er der pigen, der ligger alene, indtil døren til hendes værelse går op, og hun forsvinder ind i det mørke rum.

Mørke rum er en barsk YA-roman, der med skiftende perspektiver og flere sammenflettede historier gør op med vores forestillinger om overgreb, ofre og tilsyneladende gerningsmænd.

Du kan finde Mørke rum af Kristina Aamand online her eller i din lokale boghandel.