Uncategorized

Lækre jordskokker med grønkålssalsa

Lækre jordskokker med grønkålssalsa

Claus Meyer serverer de bagte jordskokker til klassisk svine-mad som frikadeller eller forloren hare, men de er også dejlige til et styke hvid fisk, eller som stand alone-frokost med groft brød og måske et par skiver chacutteri til.

12421284_10207090461714133_858104313_n

BAGTE JORDSKOKKER MED GRØNKÅLSSALSA

BAGTE JORDSKOKKER
600 g jordskokker
lidt æblesidereddike
salt
rapsolie

GRØNKÅLSSALSA
1 lille gulerod
1 dansk æble
2 blade grønkål
3 spsk. æblecidereddike
2 spsk. rapsolie
havsalt
friskkværnet sort peber
1 tsk. sukker

Tænd ovnen på 230 grader. Vask og skrub jordskokkerne med en stiv børste, flæk dem i grove kvarte, og vend dem med lidt æblecidereddike, salt og rapsolie. Bag dem i ovnen i 10-12 minutter, til de er møre og gyldne, men stadig sprøde indeni.

Skær gulerod og æble i grove stykker, og kør dem hurtigt i en foodprocessor sammen med grønkål, rapsolie, æblecidereddike, salt og peber, til en halvgrov salsa. Har du ikke en sådan en, må du i sving med kniven, og skøre gulerod og æble i små tern, finhakke grønkålen, eventuelt med en vuggejern, og så blande det hele med rapsolie, æblecidereddike, salt og peber.

Vend jordskokkerne med salsaen, og justér smagen med sukker, og evt. lidt mere salt, peber og æblecidereddike. Servér salaten med det samme, mens jordskokkerne endnu er lune.

Opskriften er Claus Meyers bog “Meyers salater – de bedste opskrifter” som du kan købe lige her

h9788711440292

I samme serie kan du få Meyers Bageri og Meyers chokolade

Claus Meyers seneste bog “Simremad” kan du få en smagsprøve på her