Indefra Krimi Saga Skønlitteratur

Ny digital krimiserie af Inger Gammelgaard Madsen

Ny digital krimiserie af Inger Gammelgaard Madsen

Forrige december udkom Inger Gammelgaard Madsen med sin første digitale bogserie Brændende skyld. Serien blev et kæmpe hit, og krimiforfatteren er nu klar med en ny stærk fortælling i rækken, som har fået titlen Sanitøren.

Da jeg sidste år sagde ja til Lindhardt og Ringhofs tilbud om at skrive en digital bogserie i seks afsnit, som blev til Brændende skyld, regnede jeg ikke med, at den ville få så god en modtagelse, som den gjorde, og da slet ikke, at serien ville komme til at ligge nr. 1 på flere bestsellerlister. Derfor var der selvfølgelig heller ingen tvivl, da Lindhardt og Ringhof spurgte, om jeg ville være med i samme projekt igen i år. Det er blevet til Sanitøren, der ligeledes består af seks afsnit.

Sanitøren handler om, hvordan tilfældige valg kan ændre ens liv totalt. Vi har nok alle prøvet at tage valg, som vi siden fortrød, fordi de satte noget i gang, som vi ikke lige havde tænkt på. Det var den tanke, der gav mig idéen til serien. Sådan et valg kommer Bertram, der er en ung småkriminel, arbejdsløs teenager, til at tage, da han stjæler en smart læderjakke fra den restaurant, hvor hans mor arbejder, uden at vide, hvem der ejer den, og hvad den gemmer på. Det får fatale konsekvenser ikke bare for Bertram. Der sker en række dødsfald, som ligner helt almindelige ulykker, og Rolando Benito involveres, da han afhører to politibetjente på grund af et selvmord, som en fængselsbetjent har begået, netop da betjentene ankommer i forbindelse med anmeldelsen af høj musik fra hans lejlighed. Anne Larsen bliver gennem sit job som journalist på TV2 Østjylland indblandet i det hele, og pludselig er hendes liv også i overhængende fare.

Jeg vil gerne understrege, at hverken Sanitøren eller Brændende skyld hører med til Rolando Benito-serien, som jeg lige nu er i gang med at skrive bind 11 af, der hedder ”Blå iris”, selvom både Rolando Benito og Anne Larsen deltager.

Jeg håber, at læserne og lytterne vil tage ligeså godt imod Sanitøren, som de gjorde med Brændende skyld.

Rigtig god fornøjelse.

Det første afsnit af Sanitøren udkommer som e-bog og lydbog den 7. september, og der frigives et nyt afsnit de fem efterfølgende torsdage.