Saga Skønlitteratur

Spænding, gåder og gode venner – Kim-bøgerne er tilbage!

Spænding, gåder og gode venner - Kim-bøgerne er tilbage!

Giv fans af Enid Blytons børneserie De Fem en god læseoplevelse med den danske serie om Kim, der giver spænding, gåder at gruble over og gode venner at løse forbrydelserne sammen med.

Tekst af: Nanna Schmidt Nordestgaard

Drengen Kim holder sommerferie i et lille fiskerleje i Nordsjælland. Han og vennerne Erik, Brille og Katja soler sig og drømmer om flere penge til is, men en aften ser de et mystisk lysglimt i et forladt hus – er det mon en indbrudstyv på jagt efter en efterladt skat? Kim og vennerne må hjælpe den rare politimand Larsen med at opklare forbrydelsen, og pludseligt bliver det farligt for både vennerne og Larsen. Det er grundlaget for handlingen i den tiende Kim-bog, Kim og de skjulte juveler.

KIMi knibe_ebookklarer alt_ebookog den gavmilde tyv_ebook

Detektiv i fritiden

Under pseudonymet Jens K. Holm gemmer sig Bengt Janus Nielsen (1921-1988). Bengt Janus Nielsen var hele livet optaget af krimi. Ikke nok med at være ”føl” hos politiet under Anden Verdenskrig, hvor han kunne få lov til at snuse til kriminalsager, han oversatte også De Fem-bøgerne til dansk. Måske har det givet ham inspiration til Kim-bøgernes univers, hvor kernen ligesom i De Fem er relationerne mellem vennerne og det farverige persongalleri i fiskerlejet, blandet med spændende forbrydelser, som vennerne mere eller mindre frivilligt hvirvles ind i. Serien blev så populær, at den blev til en engelsksproget TV-serie i 26 afsnit.

og de skjulte juveler_ebookog betjenten der blev væk_ebookog den røde hane_ebookog spionerne_ebook

Krimier for hele familien

Bengt Janus Nielsen har også skrevet en krimiserie om Hanne, som løser forbrydelser på sin mosters hotel i Frankrig. Han udgav serien under pseudonymet Britta Munk i 1953. Begge serier kan læses af alle børn! Bøgerne kan læses enkeltvis, men det er sjovt at følge med fra starten i udviklingen af deres venskaber. I Kim-bøgerne er det Kim selv, der skriver historien, fordi hans noter til første bog er blevet fundet af et forlag og udgivet. Det giver bøgerne et virkelighedsskær, som gør dem ekstra sjove at læse.

Find Kim-bøgerne her!

Ud over Kim-bøgerne skrev Bengt Janus Nielsen sammen med Henning Bahs og Erik Balling manuskripter til filmene “Slå først, Frede” (1965) og “Slap af, Frede” (1966) med Morten Grunwald i hovedrollen som Frede.