Vinterkulden er kommet – og med den en trang til indendørs hygge. Hvad kunne være mere hyggeligt end en god stund med familien og en lækker kage? Prøv f.eks. Micki Chengs opskrift på Bounty-tærter, inspireret af Bounty-barens lækre smag af chokolade og kokos. Opskriften er fra kogebogen Mickis kager.
Micki fortæller selv: “Jeg elsker den klassiske Bounty-chokoladebar med kokos – nu går vi skridtet videre og laver den som en sprød portionstærte. Og så består fyldet kun af tre ingredienser: Kokos, chokolade og sødet kondenseret mælk, der giver den helt perfekte søde og snaskede konsistens. Hvad mere er der at sige?”
8 små tærter
Ingredienser:
Mørdej
300 g hvedemel
100 g flormelis
1 nip salt
150 g smør
1 æg
Kokosfyld
1 dåse kondenseret mælk
Ca. 300 g kokosmel + lidt til pynt
300 g mørk chokolade
Fremgangsmåde:
Mørdej
Bland mel, flormelis og salt og smuldr smørret heri. Tilsæt æg og ælt kort til en ensartet og sammenhængende dej. Tril dejen til en kugle, pak den ind i film og stil den på køl i mindst 30 minutter.
Tag dejen ud og rul den ud til ca. 0,5 cm’s tykkelse. Udstik derefter dejen til 8 små tærteforme. Pres dejen helt ned i tærteformene for at få en flot kant. Prik tærterne med en gaffel og blindbag dem ved 200 grader i 10-12 minutter til kanten er begyndt at tage farve (blindbagning: Kom et stykke bagepapir oven på dejen i de små tærteforme og fyld op med tørrede bønner, kikærter eller ris før du kommer dem i ovnen). Fjern derefter bagepapiret og bag tærterne i yderligere 5-7 minutter så bunden bliver gennembagt og gylden. Lad bundene køle helt af inden du fylder dem.
Kokosfyld
Bland kondenseret mælk og kokos til en sammenhængende og tyk masse. Fordel kokosmassen i tærtebundene. Smelt chokoladen og fordel 1 spsk. chokolade på toppen af hver tærte. Drys til sidst med kokos.
Tip: Du kan også lave den som én stor tærte!
Mickis kager
Mickis kager er Danmarks hyggeligste kagebog, hvor både små og store bagere kan være med. Her er både nemme opskrifter på bl.a. brownies med Oreo og skumfiduser, små solbærtærter, doughnuts og cupcakes, som hele familien kan bage.
Snickers- og bountytærter, lemon meringue pie, citronmåne, pærekage, rabarbercrumble og andre kager, som man hurtigt kan bikse sammen, når eftermiddagen bare skal være rigtig hyggelig. Små syndige desserter, som får tænderne til at løbe i vand. Og så er der selvfølgelig de overdådige lagkager med de lækreste mousser og cremer, som alle under sig selv at prøve at lave. For når Micki bager, skal det først og fremmest være hyggeligt.
Køb den hos din boghandler eller online.
Vinterkulden er kommet – og med den en trang til indendørs hygge. Hvad kunne være mere hyggeligt end en god stund med familien og en lækker kage? Prøv f.eks. Micki Chengs opskrift på Bounty-tærter, inspireret af Bounty-barens lækre smag af chokolade og kokos. Opskriften er fra kogebogen Mickis kager.
Micki fortæller selv: “Jeg elsker den klassiske Bounty-chokoladebar med kokos – nu går vi skridtet videre og laver den som en sprød portionstærte. Og så består fyldet kun af tre ingredienser: Kokos, chokolade og sødet kondenseret mælk, der giver den helt perfekte søde og snaskede konsistens. Hvad mere er der at sige?”
8 små tærter
Ingredienser:
Mørdej
300 g hvedemel
100 g flormelis
1 nip salt
150 g smør
1 æg
Kokosfyld
1 dåse kondenseret mælk
Ca. 300 g kokosmel + lidt til pynt
300 g mørk chokolade
Fremgangsmåde:
Mørdej
Bland mel, flormelis og salt og smuldr smørret heri. Tilsæt æg og ælt kort til en ensartet og sammenhængende dej. Tril dejen til en kugle, pak den ind i film og stil den på køl i mindst 30 minutter.
Tag dejen ud og rul den ud til ca. 0,5 cm’s tykkelse. Udstik derefter dejen til 8 små tærteforme. Pres dejen helt ned i tærteformene for at få en flot kant. Prik tærterne med en gaffel og blindbag dem ved 200 grader i 10-12 minutter til kanten er begyndt at tage farve (blindbagning: Kom et stykke bagepapir oven på dejen i de små tærteforme og fyld op med tørrede bønner, kikærter eller ris før du kommer dem i ovnen). Fjern derefter bagepapiret og bag tærterne i yderligere 5-7 minutter så bunden bliver gennembagt og gylden. Lad bundene køle helt af inden du fylder dem.
Kokosfyld
Bland kondenseret mælk og kokos til en sammenhængende og tyk masse. Fordel kokosmassen i tærtebundene. Smelt chokoladen og fordel 1 spsk. chokolade på toppen af hver tærte. Drys til sidst med kokos.
Tip: Du kan også lave den som én stor tærte!
Mickis kager
Mickis kager er Danmarks hyggeligste kagebog, hvor både små og store bagere kan være med. Her er både nemme opskrifter på bl.a. brownies med Oreo og skumfiduser, små solbærtærter, doughnuts og cupcakes, som hele familien kan bage.
Snickers- og bountytærter, lemon meringue pie, citronmåne, pærekage, rabarbercrumble og andre kager, som man hurtigt kan bikse sammen, når eftermiddagen bare skal være rigtig hyggelig. Små syndige desserter, som får tænderne til at løbe i vand. Og så er der selvfølgelig de overdådige lagkager med de lækreste mousser og cremer, som alle under sig selv at prøve at lave. For når Micki bager, skal det først og fremmest være hyggeligt.
Køb den hos din boghandler eller online.
Andre læste også: