Fiktion Bøger til unge

Filmreferencer og kærlighed: ALIAS ALEX af Jenn Bennett

Alias Alex You've Got Mail

Hvad er din yndlingsfilm? Den film, du ser igen og igen, når hverdagen er lidt grå og humøret ligeså?

Min er You’ve Got Mail fra 1998. Den allerede håbløst forældede rom-com med Tom Hanks og Meg Ryan i hovedrollerne som to konkurrerende boghandlere i New York, der tilfældigvis støder på hinanden i et chatroom og efterfølgende sender daglige mails til hinanden. Uden at vide hvem hinanden er i virkeligheden. Uden at vide at de faktisk er hinandens største konkurrenter.

Det er simpelthen sådan en sød film, lavet i internettets spæde start, hvor mail-programmer og anonym internetchat var det hippeste i verden. Det er en film om hemmelige identiteter, usandsynlig kærlighed – og faktisk også en film om bøger og det at arbejde i bogbranchen. En kombination der går lige i mit hjerte. Hver gang.

ALIAS ALEX – en slags moderne fortolkning af “You’ve Got Mail”

Derfor var det også svært for mig at tilbageholde min begejstring, da jeg første gang hørte om den søde Young Adult-roman Alias Alex. Bogen blev nemlig præsenteret som en moderne og ungdommelig fortolkning af You’ve Got Mail. Og helt ærligt, hvad kunne man ønske sig mere?

Alias Alex handler om Bailey, som har fundet sin drømmefyr. Alex er filmnørd som hun, og de kan snakke sammen i timevis. Han er intet mindre end perfekt … de har bare aldrig mødt hinanden i virkeligheden. I stedet har de fundet hinanden på et chatroom for filmentusiaster, og nu chatter de sammen dagligt – ofte imens de ser en film “sammen”. Eller, i hvert fald ser den samme film samtidig.

Da Bailey flytter ind hos sin far i det solrige Californien, siger hun ikke noget om det til Alex. Selvom hun ved, han bor i den samme by. I stedet beslutter hun sig for at finde ham på egen hånd. Hun leder i filmbutikker og til filmfestivaler, men Alex dukker ikke op. I stedet begynder Baileys karismatiske kollega Porter at få hende på andre tanker.

Alias Alex er, ligesom You’ve Got Mail, en skøn historie om kærlighed og forelskelse, om hemmelige identiteter og den frihed internettet giver en. Det er en herlig forviklingskomedie med hjertevarmende scener, morsomme fejltagelser og massevis af filmreferencer. En vaskeægte feel-good roman, der er rom-com sammenligningen værdig.

You've Got Mail Alias Alex

Fyldt med filmferencer

Fordi Alias Alex handler om to filmentusiaster, er den naturligvis også fyldt med filmreferencer. Bailey og Alex mødes online for at se film “sammen” – eller i hvert fald se filmene samtidig og kommentere dem undervejs. Derfor følger en masse skønne diskussioner om gamle film, skuespillere og uforglemmelige replikker. Hvert kapitel starter desuden med et filmcitat – bl.a. også et fra You’ve Got Mail.

Alias Alex er den perfekte bog for filmfans. Det er en stemningsfuld, sjov og sød fortælling – fyldt med sensommerstemning, kærlighed og uimodståelig humor.


Køb Alias Alex som e-bog eller som lydbog eller lån bogen på biblioteket.

You've Got Mail Alias Alex

“Jeg har ikke været så vild med en bog siden Stephanie Perkins’ Anna og det franske kys. Jeg kan slet ikke anbefale den nok!” – Goodreads

”En uimodståelig hyldest til den klassiske romantiske filmkomedie, som indfanger forelskelsens helt særlige hvirvlende, snurrende følelse.” – Kirkus Reviews

”Sympatiske karakterer og masser af drama.” – Publishers Weekly

“Fortryllende – umulig at lægge fra sig.” – Amazon

”Usædvanligt nuanceret.” – Booklist