Børnebøger Bøger til unge Carlsen Novellesamlinger Skønlitteratur

Forskellighed forklaret for børn – ny novelleantologi fra ti stærke, danske forfattere

på den anden side, novelle, novellesamling, noveller, novelleantologi, forskellighed

Hvad sker der, når to verdener mødes? På den anden side er en ny novelleantologi om forskellighed med bidrag fra ti stærke, danske forfattere. 

Selvom vi går på samme skole, bor i samme by, i samme land, kan der være hele verdener mellem os. Måske føles det slet ikke, som om vi befinder os på samme planet, i samme bog eller på samme side. 

Novellerne i På den anden side viser på hver deres måde, hvor forskellige vi kan være, og hvordan vores baggrund og de vilkår, vi har i livet, kan skabe kontraster mellem mennesker. Vi ser, hvor langt der kan være fra en persons verden til en andens, og hvad der sker, når to verdenerne mødes.

Og hvad er der egentlig på den anden side? Hvem lever der? Hvad føler de? Og hvad er det, der skiller os ad?

Dyk ned i litteraturen

“Siden det skete, har Vitas far haft telefonen på lydløs. Når den ringer, lyser den blåt gennem hans joggingbukser. “Skal du ikke svare?” spørger hun fra sofaen. Han ser på skærmen, så åbner han ud til haven og stiller sig på terrassen. Vita kan se ham gennem vinduet, han står med siden til, munden bevæger sig, han sikker og piller i sine skægstubbe. Hun tænker på hans ord, dem, han vil skåne hende for, hun ser dem krybe hen over havens solbærbuske …” – Dødt løb af Mette Vedsø

Arbejder du professionelt med formidling af litteratur til børn og unge? På carlsenekstra.dk kan du finde et gratis undervisningsforløb til På den anden side – udviklet af master i børnelitteratur, folkeskolelærer og foredragsholder Lisa Gardum Andersen.

Undervisningsforløbet går i dybden med tre af novellerne og lægger op til, at eleverne efterfølgende kan arbejde med de resterende noveller.


Om bogen

På den anden side, novelle, noveller, novelleantologi, forskellighed

En stærk novelleantologi til børn fra 10-13 år om ‘forskellighed’ med bidrag fra ti stærke, danske forfattere. 

Antologien indeholder noveller af:

Tina Sakura Bestle
Tobias Bukkehave
Inez Gavilanes
Søren Jessen
Hanne Kvist
Tomas Lagermand Lundme
Ida-Marie Rendtorff
Glenn Ringtved
og Mette Vedsø

Du kan købe På den anden side online her.

LÆS OGSÅ: Fra fætterforelskelse til frontkæmper – læs et uddrag af hver historie i ‘Mellem os’