Fiktion Inspirationslister og guides

3 skønne klassikere til den lange weekend

3 skønne klassikere til den lange weekend

Klassikere er ældre bøger, der endnu bliver genudgivet og læst hele verden over, og dermed stadig ræsonnerer med os på trods af alle de ting, der har ændret sig siden.

Hvis du også har en stor drøm om at få læst nogle af verdenslitteraturens store klassikere, er sommerferien måske den helt rigtige mulighed for at komme i gang. Vi anbefaler her tre skønne klassikere, som du helt sikkert vil nyde at læse – og som du sagtens kan få læst i løbet af en enkelt weekend.

Fornuft og følelse af Jane Austen

fornuft-og-følelse

Jane Austen levede og skrev i 1800-tallets England, og hendes bøger har stadig en stor plads i verdenslitteraturen. Hun har nemlig skrevet nogle af verdenslitteraturens største kærlighedsromaner.

Hvis du gerne vil prøve kræfter med den store forfatterinde, anbefaler vi at starte med Fornuft og følelse, som faktisk også er Austens debutroman. Det er en vidunderligt humoristisk og dybfølt fortælling om to søstre, der gør sig de første erfaringer med kærligheden.

Marianne Dashwood har følelserne uden på tøjet, og da hun forelsker sig i den flotte men upassende John Willoughby, ignorerer hun sin storesøster Elinors advarsel om, at hendes impulsive opførsel gør hende til genstand for sladder og hentydninger.

Elinor er derimod altid opmærksom på de sociale konventioner og kæmper for at skjule sin egen romantiske skuffelse, selv for sine allernærmeste.

-> Køb bogen her.


Hvem ringer klokkerne for af Ernest Hemingway

HEMINGWAY2015_HVEM_RINGER_KLOKKERNE_FOR_omslag.indd

Vil du gerne læse noget af Ernest Hemingway? Så er der rigeligt at vælge imellem. Hemingways forfatterskab er enormt, og hans bøger bliver stadig genudgivet og læst over hele verden.

Du kan starte – eller fortsætte – din Hemingway-rejse med Hvem ringer klokkerne for, som er en kraftfuld roman om loyalitet, mod og nederlag, og det en af de bedste krigsromaner nogensinde.

Hvem ringer klokkerne for er historien om den unge amerikaner, Robert Jordan, der er rejst til Spanien for at kæmpe på republikanernes side i Den Spanske Borgerkrig. Jordan er sprængstofekspert og har fået til opgave at sprænge en bro i luften for at forhindre Francos fascistiske styrker i at reagere på et kommende angreb.

-> Køb bogen her.


Augustus af John Williams

ItemImage (1)

John Williams er et eksempel på en klassisk forfatter, der ikke nød den store anerkendelse i sin samtid, men som for alvor er blevet genopdaget i vores nutid. Romanen Stoner var ikke mange år ude af print for pludselig at blive genoptrykt og læst over hele verden.

Augustus er den af John Williams’ romaner, der fik mest opmærksomhed i hans samtid. Den vandt nemlig National Book Award i 1973 – men har siden levet et stille liv. Nu er den genoptrykt, og den er prægtig! Glæd dig til en fantastisk rejse gennem romerriget og vær glad for, at John Williams forfatterskab er blevet genopdaget. For det er en ægte klassiker.

Augustus er en stor historisk roman om, hvordan en alt for ung dreng blev kastet hovedkulds ud i et næsten umenneskeligt magtspil, og på trods af alle odds endte med at blive den nådesløse hersker over det romerske imperium.

-> Køb bogen her.