Fagbøger

DIY: Hæfter til hemmeligheder

DIY: Hæfter til hemmeligheder

Mangler du et lille, kreativt projekt, som du kan hygge dig med? Hvorfor så ikke være bruge tiden på at lave fine notesbøger, som du kan udfylde med hemmeligheder og små skriverier? En lille notesbog er et must i enhver håndtaske, og du kan selv lave virkelig pæne og sjove af slagsen, hvis du tager dig tiden til det.

Her får du en opskrift på hæfter med plads til små hemmeligheder fra bogen Papirkunst af Adeline Klam, som udkommer til efteråret. Bogen er fyldt med yndige idéer til papirkunst, du selv kan lave derhjemme.


Hæfter til hemmeligheder

screen-shot-2016-09-14-at-10-52-49

Papir- og tilbehørskasse (til 1 lille hæfte)
1 rektangel mønstret japanpapir på 17 x 24 cm
1 rektangel ensfarvet papir på 10 x 14. cm
1 strimmel kulørt, ensfarvet papir på 3 x 15 cm
1 hæfte på 10. x 15 cm
60 cm bomuldsgarn
1 metaløje (snørehul)
1 glasperle

Værktøjskasse
1 flaske hobbylim
1 pensel til limen
1 nittemaskine
1 saks

1. Læg det mønstrede papir med bagsiden opad. Læg hæftet opslået midt på papiret. Klip papiret til, men behold en margin på 1 cm hele vejen rundt.

haefter2. Klæb det mønstrede papir på hæftets ryg, og sørg for at glatte det godt ud, så eventuelle luftbobler forsvinder. Læg hæftet i pres under en bog eller noget andet tungt, og lad det tørre helt. Klip bindets hjørner skråt af, og lav et lille hak ud for begge ender af hæftets ryg.

3. Buk flapperne sammen om hæftets omslag. Tag mål af omslagets inderside. Tegn målene af 2 gange på det ensfarvede papir, og klip firkanterne ud. Klæb dem fast på indersiderne af hæftets omslag.

4. Klæb papirstrimlen fast langs hæftets ryg. Sæt et metaløje i 2 cm fra kanten af hæftets omslag.

5. Træk perlen på enden af bomuldsgarnet. Bind garnets anden ende fast i metaløjet. Luk hæftet ved at vikle garnet omkring det og stikke glasperlen ind under garnet til sidst.


Papirkunst af Adeline Klam

Screen Shot 2016-07-07 at 11.49.02

Papirkunst giver dig 80 smukke opskrifter på papir- og origami-projekter.

-> Køb bogen her.