Børnebøger Carlsen

DIY: Sådan laver du de fineste, skøreste og sejeste rullinger til Mini MGP

DIY: Sådan laver du de fineste, skøreste og sejeste rullinger til Mini MGP

Rullingernes verden er fyldt med sjove og finurlige syngende toiletruller, der har taget børn landet over med storm. Her kan de skøreste ting nemlig få nye anvendelsesmuligheder som næser, øjne, skæg, hår eller flot tøj til de søde rullinger.

Med den officielle rullingebog Mini MGP – Lav selv rullinger af Jacinta Madsen får store og små en grundig introduktion til at lave rullinger. Her kan du finde nogle af Jacintas mange tips og tricks til at lave rullinger.

Hvad er en rulling?

En rulling er en lille dukke lavet af en toiletrulle og pyntet med alt mellem himmel og jord – lige hvad du måtte have ved hænderne. Det fantastiske ved rullinger er også, at alle kan lave dem. Det eneste, der kræves, er en tom toiletrulle og en god portion fantasi til at pynte dem og opdigte en god baggrundshistorie til dem.

Rullingerne blev for alvor kendt sidste år, da Ramasjang arrangerede Mini MGP for de allermindste børn. Børn fra hele Danmark lavede rullinger og sendte dem ind til DR Ramasjang, hvor alle rullingerne fik tildelt deres helt særlige plads i Mini MGP’et.

Det vigtige ved en rulling er ifølge Jacinta, at det er barnet selv, der laver rullingen – mor og far skal bare hjælpe til, når det er nødvendigt. På den måde kommer rullingen til at være lige efter barnets hjerte.

Lav fine næser til rullingerne

I bogen Mini MGP – Lav selv rullinger giver Jacinta Madsen en række tips og tricks til, hvordan man laver den helt perfekt næse til sin rulling. Se med nedenfor, hvis dit barn mangler inspiration til rullingens næse.

rullinger, Mini MGP, kreativ, diy, børnebog, Ramasjang

Giv rullingerne flot tøj på

Jacinta har også en række bud på, hvordan man laver flot tøj og andet tingeltangel til rullingerne. Her guider hun til, hvordan en enlig børnesok kan blive til en sød kjole og en sej hue til rullingen.

rullinger, Mini MGP, kreativ, diy, børnebog, Ramasjang

Kom, så ruller vi!

Få fat i en toiletrulle, en masse dingenoter og dimsedutter til øjne, arme, næse og tingeltangel og tag fantasibrillerne på – så er du klar til at lave rullinger med dit barn. I kan finde meget mere inspiration og andre tips og tricks til at lave rullinger i Jacinta Madsens skønne bog. rullinger, Mini MGP, kreativ, diy, børnebog, Ramasjang

Du kan købe Mini MGP – Lav selv rullinger af Jacinta Madsen her.

 


 

Jeg blev bogafhængig i en ung alder, hvor jeg var blandt det lokale biblioteks top tre mest lånende brugere. Siden har jeg tygget mig igennem krimier, kærlighedsbøger, tykke murstensromaner og alt derimellem – og jeg har ingen planer om at stoppe lige foreløbigt! På Bog.dk skriver jeg artikler samt laver lister og læseprøver for at give den gode historie videre til andre bogorme.