Bøger til unge Jenny Han Romantiske bøger

YA-love story om Lara Jean får den perfekte afslutning

Jenny Han, Lara Jean, for altid lara jean, ungdomsbog, kærlighed, kærlighedsroman

Kender du det, når én beslutning vil ændre dit liv for altid?

Lara Jean er senior i high school, og hun har sit livs bedste år: hun er kærester med den skønne Peter, hendes far skal giftes igen, og til sommer kommer Margot hjem for at være med til brylluppet.

Men at være senior i high school betyder også, at tiden nærmer sig for, at hun skal på college langt væk hjemmefra, langt væk fra venner og familie, langt væk fra kæresten Peter. I For altid, Lara Jean, Jenny Hans tredje bog i serien, skal Lara Jean tage en række svære beslutninger, som på den ene eller på den anden måde uundgåeligt vil få betydning for hendes fremtid.

For altid, Lara Jean er en skøn og sød YA-roman, en roman om at gå fra barn til (næsten) voksen, og så er det ikke mindst en kærlighedsroman med stort K.

“En skønne dag vil alt dette være et bevis, at vi var her, et bevis på, at vi elskede hinanden. Det er garantien for, at uanset hvad der sker med os i fremtiden, så var det her vores tid” – Lara Jean

Forelskelse, kærester, kærlighed – hvad er egentligt forskellen?

Serien om Lara Jean består foruden tredje bind For altid, Lara Jean også af Hvis bare du var min og PS: Jeg elsker dig stadig, og tilsammen beskriver de tre romaner Lara Jeans år på high school.

Hvis bare du var min skriver sekstenårige Lara Jean kærlighedsbreve til alle de drenge, hun har elsket i løbet af sit liv. Brevene gemmer hun i en hatteæske, så hendes hemmeligheder er skjult for nysgerrige blikke. Men en dag er brevene væk, sendt ud til hver enkelt af de drenge, hun har skrevet om i brevene, og her fra tager Lara Jeans kærlighedsliv fart. På trods af ydmygelsen ved at få lagt sine inderste tanker frem til offentligt skue, kommer der alligevel noget godt ud af det for Lara Jean.

PS: Jeg elsker dig stadig er anden bog i serien, og her bliver Lara Jean lige pludseligt konfronteret med forskellen på at være forelsket og at være kærester. Hun havde jo egentlig ikke regnet med, at hun kunne falde for Peter, for de var jo slet ikke kærester – de lod jo bare som om. Alligevel begynder følelserne at spire, og Lara Jean skal derfor lære at være i et forhold. Samtidigt dukker en anden fyr fra Lara Jeans fortid op, og ham får Lara Jean også følelser for. Men kan man overhovedet være forelsket i to fyre på samme tid?

Med For altid, Lara Jean bliver serien fuldendt på fineste vis, når Lara Jean bliver konfronteret med voksenlivet. Romanen tager fat i det svære spørgsmål om, hvorvidt man skal vælge med hjernen eller hjertet – eller begge dele.

“Jeg tænker, at det vel også er en del af det at blive ældre – at sige farvel til ting, man engang har elsket” – Laura Jean

Da to bøger blev til tre

Jenny Han har skrevet en række børne- og YA-bøger og har haft stor succes med sin serie om Lara Jean. Egentlig var der dog kun planlagt to romaner i serien, men i al hemmelighed arbejdede Jenny Han videre på tredje bog i serien. Nyheden om den tredje bog var derfor en glædelig overraskelse for fans af Lara Jean-bøgerne.

Og fans af Lara Jean elsker den nye bog:

“Uden tvivl min ultimative favoritbog af Jenny Han. Det var den perfekte slutning på serien, og den fyldte mig med glæde og varme og nostalgi. Jeg er helt forelsket i den her bog” – læser på  Goodreads

“Fantastisk afslutning på en fantastisk kærlighedshistorie” – læser på Amazon

“Peter Kavinsky, Lara Jean, Song/Covey-familien og bøgerne i det hele taget står mig så utrolig nært. Jeg anede ikke, hvor meget denne triologi betød for mig før nu, hvor jeg skal sige et endeligt farvel til den” – læser på Goodreads

Skal du læse med, når Lara Jean skal tage en af de største beslutninger i sit liv?

Snart kommer den danske oversættelse af For altid, Lara Jean, så du kan godt begynde at glæde dig til den perfekte YA-kærlighedshistorie.

Imens du venter, kan du jo passende læse (eller genlæse) de to første bøger i serien. Mangler du stadig at få fingre i bøgerne, kan du købe dem i din lokale boghandler eller finde både Hvis bare du var min og PS: Jeg elsker dig stadig online.

PS: Vidste du, at Hvis bare du var min, den første bog i serien, er ved at blive filmatiseret? Vi kan næsten ikke vente!


Du kan forudbestille For altid, Lara Jean her og finde den i din lokale boghandler fra  den 10. november.

Jenny Han, Lara Jean, For altid, Hvis bare du var min, PS Jeg elsker dig, kærlighed, YA, forelskelse, ungdomsbog

Jeg blev bogafhængig i en ung alder, hvor jeg var blandt det lokale biblioteks top tre mest lånende brugere. Siden har jeg tygget mig igennem krimier, kærlighedsbøger, tykke murstensromaner og alt derimellem – og jeg har ingen planer om at stoppe lige foreløbigt! På Bog.dk skriver jeg artikler samt laver lister og læseprøver for at give den gode historie videre til andre bogorme.