Young Adult-romaner Amerikanske YA-forfattere Bøger til unge Jenny Han Romantiske bøger

“Da jeg satte mig ned for at skrive på min næste bog, kunne jeg ikke stoppe med at tænke på Lara Jean og Peter.” ― Jenny Han

Lara jean, hvis bare du var min, to all the boys i've loved before, jenny han, ya, young adult, den sommer alting ændrede sig, sommer uden dig

Foto: Janelle Bendycki

Lara Jean stjal ikke kun Peters hjerte i Hvis bare du var min. Hun stjal også forfatterens. Eksklusivt interview med Jenny Han om bøger, kærlighed og vigtigheden af at kunne se sig selv repræsenteret i bøger.

Hvad fik dig til at skrive young adult-bøger?

Jeg har altid været draget mod den første gang. Du husker måske ikke den anden eller tredje eller de mange gange du gjorde noget, men du husker altid den første gang, du forelskede dig, dit første breakup, det første store skænderi med din bedste ven. Den slags øjeblikke kan ændre dit liv for altid, og det er derfor jeg elsker at skrive om dem. Den første kærlighed føles altid frisk, den føles altid vigtig.

Du har før talt om nødvendigheden af mere diversitet i young adult-bøger. Synes du, at YA-bøger er blevet bedre på det punkt?

Det sidste par uger har gjort det klart, at vi stadig har lang vej at gå for overordnet set at skabe mere diversitet i forlagsbranchen.

Det er ikke nok bare at antage bøger med diversitet, de skal også støttes gennem hele redigeringsprocessen, markedsføringen og hvert eneste skridt ud til læseren.

Jeg håber og tror, at forlagene forsat vil bestræbe sig på forbedring og give plads til mere diversitet hele vejen rundt, både med flere farvede forfattere og flere farvede redaktører, skribenter, agenter og ledere.

LÆS OGSÅ: Whoa, whoa, whoa – Lara Jean er tilbage i den nye film P.S. Jeg elsker dig stadig

Du har skrevet en del contemporary-bøger. Er du interesseret i potentielt at udforske andre genre?

Jeg har altid gerne ville skrive et eventyr.

Hvis bare du var min var kun planlagt som en duologi, men endte med at blive en trilogi. Hvorfor besluttede du dig for at skrive en tredje bog i serien?

Efter PS. Jeg elsker dig stadig troede jeg, at Lara Jeans historie var færdig. Der var kun planlagt to bøger, som to halvdele af et hjerte.

Men da jeg satte mig ned for at skrive på min næste bog, kunne jeg ikke stoppe med at tænke på Lara Jean og Peter. Jeg vidste, at jeg var nødt til at skrive en tredje bog.  

LÆS OGSÅ: Forfatteren bag Netflix-succesen Lara Jean har skrevet årets sommerhit

Hvad er dit bedste kærlighedsråd?

Spørg dig selv: Får dette forhold, denne person det bedste frem i mig? Hjælper de mig med at udvikle mig til det menneske, jeg gerne vil være? Og gør jeg det i virkeligheden for dem?


Hvis bare du var min


Hvis bare du var min, netflix, jenny han, ya, young adult

Lara Jean har aldrig indrømmet det, når hun var forelsket i en dreng.

Det ville jo alligevel ikke blive til noget, vel?

I stedet har hun skrevet et kærlighedsbrev til hver enkelt, hvori hun har fortalt om sine følelser – og derefter har hun lukket brevet og gemt det i sin hatteæske og aldrig gjort mere ved sagen.

Brevet er lukket og forelskelsen ude af verden. Tror hun.

For en dag opdager Lara Jean, at hendes hemmelige breve på en eller anden måde er sluppet ud i verden …

Du kan købe Hvis bare du var min online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.

Se filmtraileren


PS. Jeg elsker dig stadig


Hvis bare du var min, netflix, jenny han, ya, young adult

Lara Jean havde ikke regnet med, at hun ville falde for Peter, da de besluttede sig for at lade som om de var kærester. Det var jo slet ikke en del af planen, og nu er det virkelighed for dem begge. Deres kærlighed er ikke til at tage fejl af.

Nu skal Lara Jean til at lære, hvad det vil sige at være i et rigtigt forhold og ikke bare et, der ligner.

Men da en anden fyr fra hendes fortid vender tilbage, begynder Lara Jean at få følelser for ham også, og det er ikke første gang. Lara Jean skrev nemlig et hemmeligt kærlighedsbrev til ham for længe siden. Hvad stiller hun op nu med sine nye følelser, for kan man overhovedet være forelsket i to fyre på samme tid?

Du kan købe PS: Jeg elsker dig stadig online, fx hos Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.

Se filmtraileren


For altid, Lara Jean


Jenny Han, For altid Lara Jean, Lara Jean, Netflix, Always and Forever Lara Jean, Hvis bare du var min

Lara Jean har aldrig haft det bedre!

Endelig har hun fået alt, hvad hun har drømt om, og så er hun hovedkulds forelsket i sin kæreste. Hendes far skal giftes igen, og hendes storesøster Margot når lige at komme hjem og deltage i brylluppet. Alt er godt.

Men der ligger og lurer tunge beslutninger lige om hjørnet, som kan ødelægge det hele. Og det er svære beslutninger, der snart skal tages: hvor skal Lara Jean gå på universitetet?

Og når tiden kommer kan hun s¨å forlade sin familie, og ikke mindst sin kæreste? Når dit hjerte siger én ting, og dit hoved en anden, hvad for en af dem, skal du så lytte til?

Du kan købe For altid, Lara Jean online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


Den sommer alting ændrede sig


Den sommer alting ændrede sig, Jenny Han, ungdomsbøger

I alle de år Belly har holdt sommerferie ved havet, har hun haft et crush på brødrene Conrad og Jeremiah. Men de har altid bare været venner.

Lige indtil den sommer altid ændrede sig. Lange blikke, generte smil og nye, ukendte følelser.

Problemet er bare, at det ikke kun er én af brødrene, som har fået øjnene op for Belly – det har de begge to.

Hvad skal Belly nu gøre?

Den sommer alting ændrede sig er første bog i Sommer-trilogien, der er skrevet af Lara Jean-forfatteren Jenny Han.

Fra ca. 12 år.

Du kan købe Sommer (1) – Den sommer alting ændrede sig online, eller i din nærmeste boghandel.


Sommer uden dig


Sommer uden dig, Jenny Han

Belly plejer næsten ikke at kunne holde ventetiden til sommerferien ud. I år er det dog anderledes. Susannah er blevet syg igen, og Conrad virker … ligeglad. Alt det, der før var så godt, er smuldret mellem hænderne på hende.

Men en dag ringer Jeremiah og fortæller, at Conrad er forsvundet, og Belly ved, at der kun er en ting at gøre: Hun må hjælpe Jeremiah med at finde Conrad, så de kan være sammen igen.

Sommer uden dig er anden bog i Sommer-trilogien, der er skrevet af Lara Jean-forfatteren Jenny Han.

Fra ca. 12 år.

Du kan købe Sommer (2) – Sommer uden dig online, eller i din nærmeste boghandel.


Vores sommer sammen


"Da jeg satte mig ned for at skrive på min næste bog, kunne jeg ikke stoppe med at tænke på Lara Jean og Peter." ― Jenny Han

Belly har kun været forelsket to gange i sit liv – og begge drenge deler efternavn. Efter hun blev kærester med Jeremiah føler hun virkelig, at hun har fundet sin soulmate.

Men Conrad er ikke kommer sig over, at have mistet Belly. Heller ikke selvom han ved, at hans bror har det godt sammen med hende. Og da forholdet bliver seriøst, er han nødt til at fortælle hende om sine følelser, før han endegyldigt mister hende.

Belly er nødt til at gøre op med sine følelser for Jeremiah og Conrad. Hun er nødt til at gøre det, hun altid har vidst var uundgåeligt: Hun bliver nødt til at knuse et af deres hjerter.

Du kan forudbestille Sommer (3) – Vores sommer sammen online, fx hos Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.