Fiktion Danske romaner Merete Pryds Helle

Merete Pryds Helles stilsikre 90’er-romaner er mere relevante end nogen sinde før

Merete Pryds Helles stilsikre 90'er-romaner er mere relevante end nogen sinde før

Med debutromanen Vandpest og den selvstændige efterfølger Men Jorden står til evig tid fastslog Merete Pryds Helle sin betydning for dansk litteratur. Romanerne fås nu i smuk samlet udgave.


Nogle bøger er forud for deres tid. Merete Pryds Helles gennembrudsroman Vandpest og efterfølgeren Men Jorden står til evig tid udkom i 1993 og 1996, men som en forundret anmelder noterede sig, virker de “som skrevet et sted inde i det næste årtusind“.

LÆS OGSÅ: Merete Pryds Helle er tilbage – Læs første kapitel af Vi kunne alt

Et stykke inde i dette nye årtusind er de to bøger med deres indsigtsfulde betragtninger af køn og klima blevet litteratur til netop vores tid.

Vandpest rejser vi med Beatrice og Malcolm ud på en forunderlig ballonfærd over truende landskaber i konstant forandring. Men Jorden står til evig tid er et portræt af parrets datter, Iris. Mens Beatrice hænger fast i sorgen over Malcolms død, finder Iris sin egen stemme.

LÆS OGSÅ: Merete Pryds Helle modtager Otto B. Lindhardt Prisen 2018

Tilsammen skriver de to bøger en verden frem, hvor naturen spiller en lige så vigtig rolle, som vores hovedpersoner, men bøgerne handler også om menneskers anlæg for, at omstille sig til forandringer af klima og levevilkår samt vores forunderlige evne til, at indrette os efter omstændighederne.

LÆS OGSÅ:  3 hurtige til Merete Pryds Helle om den ny roman Vi kunne alt

Med genudgivelsen af ungdomsværkerne Vandpest og Men Jorden står til evig tid møder vi en legende og eksperimenterende Merete Pryds Helle, der klipper citater fra gamle naturvidenskabelige opslagsværker ind i sin tekst og lader byen, landskabet og englene få en stemme.

Sådan føres vi ind i et drømmende univers, sitrende af nerve og nærvær.Merete Pryds Helle: Vandpest & Men Jorden står til evig tid

Merete Pryds Helle, Vandpest, Men Jorden står til evig tid,

Smuk samlet udgave af Merete Pryds Helles romaner Vandpest og Men Jorden står til evig tid, som begge sitrer af nerve og nærvær.

Vandpest følger Beatrice og Malcolm, når de tager på ballonfærd over truende landskaber i konstant forandring. I efterfølgeren Men Jorden står til evig tid skildres parrets datter Iris og hendes vej til at finde sin egen stemme. Tilsammen tegner de to bøger et portræt af verdens hidtil eneste konstant: Jorden, som står til evig tid.

Da bøgerne udkom i 1990’erne, var de forud for deres tid. I dag er de med deres skarpe betragtninger af klima og køn litteratur til tiden.

Du kan købe Vandpest & Men Jorden står til evig tid online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel .


Find endnu flere gode bøger på vores liste fyldt med nye bøger 2023/2024.