Coffee table books er store, flotte pragtværker om kunst, rejser, historie og meget andet, som indbyder til inspiration og fordybelse. Her er ti coffee table books, vi ikke kan stå for.


Æstetisk smukke og fyldt til randen med fotos og fascinerende fortællinger. “Coffee table books” er betegnelsen for de flotte og ofte massive bøger, som elegant kan arrangeres på sofabordet eller pynte i et hyggeligt vindueshjørne. Foruden at være med til at give hjemmet en dejlig stemning og et personligt præg giver coffee table books ofte også anledning til samtaler om nye og spændende emner.

Her er ti af de coffee table books, som vi aldrig bliver trætte af at tage op, bladre i og fordybe os i.
Ure

Ure – Historien om de største brands og mest ikoniske armbåndsure er den ultimative bog om ure, som kan læses af alle med interesse for emnet. En fascinerende og rigt illustreret fortælling om verdens 25 mest kendte urmærker, og der ses også nærmere på mindre og unikke urmagere.

Du inviteres med på en rejse helt ind i de mindste dele af urværket, men også ned i havets dyb og ud i det ydre rum. For armbåndsure er mere end maskiner til at holde styr på tiden eller smykker til at pynte sig med.

De fortæller også om det 20. århundredes udvikling og om menneskelig formåen og stræben efter perfektion. Læs både om kvartsure, mekaniske ure, vintageure og moderne ure, og de banebrydende urskabere i verdenshistorien, skelsættende begivenheder og selvfølgelig alle de legendariske ure.

Du kan købe Ure online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.

Diana

Natten til den 31. august 1997 mistede prinsesse Diana livet i en voldsom bilulykke i Paris.Den chokerende nyhed fik millioner af mennesker verden over til at begræde tabet af Folkets Prinsesse, et ikon og en helt ekstraordinær kvinde, der havde formået at røre deres hjerter som ingen anden i det britiske kongehus.

Men først og fremmest kom nyheden til at betyde, at en far – prins Charles – måtte gå den tunge gang til sine to små drenges værelser for at vække dem med beskeden om, at deres mor var død.

Journalist og forfatter Lone Theils skriver om den kvinde, der i en alder af kun 20 år blev giftet ind i et af de mest traditionsbundne og lukkede kongehuse i verden. Et kongehus, der kun sjældent viste følelser, og som på mange måder blev en spændetrøje for Diana, indtil hun fandt modet til at gøre oprør.

Du kan købe Diana online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.

Skrøner

skrøner, jørn riel

I bogen Skrøner har Jørn Riel samlet og udvalgt 30 skrøner om de udstationerede fangstfolk i Nordøstgrønland.

I Skrøner finder man fortællinger om drikkegilder, kulde, ensomhed og at finde sig selv. Livet er ikke nemt som fanger nord for polarcirklen.

Jørn Riel er elsket for sine varmhjertede skrøner, som kredser om, hvad det vil sige at være kød og blod og sat i livet som et menneske. Disse 30 skrøner er ikke anderledes.

Trods barske omstændigheder er menneskets vilje til at holde sig i live ukuelig. Fortællingerne omhandler liv, død og overlevelse, og naturkraften spiller altid en central rolle.

Du kan købe Skrøner online, eller i din nærmeste boghandel.


Flora Danica

Med denne nye udgivelse kan vi endelig efter 260 år give alle danskere et indblik i dette nationale hovedværk – helt i oplysningstankens ånd. Dette bogprojekt fortæller hele historien om Flora Danicas tilblivelse med enestående 250 plancher – de fleste gengivet i oprindelig størrelse.

LÆS OGSÅ: Fortællingen om Flora Danica – Bog ved en tilfældighed

Den oplagte gavebog til:

Familiens have-, kultur- og historie- eller naturvidenskabsentusiast.

Du kan købe Fortællingen om Flora Danica online, fx hos Saxo, eller i din lokale boghandel.

Mercedes i Formel 1

mercedes i formel 1, peter nygaard

Historien om Mercedes er en fortælling om storhed, stolthed og det største comeback nogensinde i formel 1.

Mercedes er et af de mest sejrrige teams i verdens hurtigste løb. De har slået et utal af rekorder, og haft nogle af motorsportens største ikoner som Mercedes-kørere. Deres historie bærer præg af både sejrer og tragedier, og Peter Nygaard tager dig igennem hele den medrivende fortælling.

I dette imponerende og gennemillustrerede værk fortæller Peter Nygaard endnu et fascinerende kapitel i formel 1’s dramatiske historie.

Du kan købe Mercedes i Formel 1 online, fx. på Saxo.dk, eller i din nærmeste boghandel fra d. 2 november.
Kortlægningen af Grønland

I denne bog fortælles den fantastiske historie om kortlægningen af Jordens største og mest utilgængelige ø. Du finder omkring 100 historiske kort over øen, hvor det forklares, hvorfor kortene ser ud som de gør, samt hvordan og hvorfor de er blevet produceret.

Kortlægningen af Grønland er en rejse i historien fra de tidligste inuit-rejsende og op til den endelige kortlægning af øen.

Grønland skiller sig kortlægningsmæssigt ud jordens andre områder, og territoriets fysiske karakter har spillet en væsentlig rolle for kortlægningen. Men også praktiske, samfundsmæssige og politiske forhold har påvirket kortlægningen.

Du kan købe Kortlægningen af Grønland online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel fra d. 21 november.
Fugleatlas

Fugleatlas, Thomas Vikstrøm, Charlotte Moshøj, Dansk Ornitolog Foreningen

Den ultimate gavebog til alle fugleinteresserede.

På mere end 800 sider gives et komplet og systematiseret overblik over de danske ynglefugle.

Den er desuden rigt illustreret med akvareller og over 200 fotos.

Det imponerende værk bygger på mere end et årtis research og næsten 1.500 frivillige ornitologers observationer.

Bogen er tredje udgave af danske fugleatlas og er udgivet i samarbejde med Dansk Ornitologisk Forening.

Du kan købe Fugleatlas online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.
Tour de France

Tour de France

Her er alt, hvad du har brug for at vide om verdens hårdeste cykelløb – Tour de France.

LÆS OGSÅ: Bogen om Tour de France

Tour de France er en rigt illustreret udgave med portrætter, masser af action og væg-til-væg landskaber. Joakim Jakobsen fortæller hele historien bag løbet og følger dets udvikling år for år fra 1903 til 2020.

En monumental bestseller til fans af Tour de France og cykelsport i det hele taget. 

Du kan købe Tour de France online, fx på Gucca.dk, eller i din lokale boghandel.
Dronning Margrethe

Dronning Margrethe, coffee table books, dronningen

En flot fotobog om dronning Margrethe 2., der giver et omfattende portræt af Danmarks dronning.

LÆS OGSÅ: Karin Palshøj om sit pragtværk om Danmarks regent: Alle har vi vore historie med og om Dronningen

Helt enestående har H.M. Dronningen givet tilladelse til at vise mere end 70 private fotografier og også delt sine erindringer om et udvalg af bogens billeder.

Den perfekte bog til dig, der er interesseret i at vide mere om kongehuset.

Du kan købe Dronning Margrethe online, fx på Saxo.com, eller i din lokale boghandel.
Råvildt og råvildtjagt

Den ultimative danske håndbog om jagt på råvildt i en ny, flot udgave. Bogen kan både bruges af erfarne og nye jægere, og vil give både inspiration og vejledning til din jagt.

Råvildt og råvildtjagt fortæller om råvildtets oprindelse, udbredelse, biologi og adfærd, og på alle områder fremlægges den nyeste viden. I afsnittet om jagten gennemgås bl.a. valget af riffel og ammunition samt forskellige jagtformer, såsom pyrschjagt, anstandsjagt, trykjagt, drivjagt og støverjagt.

Forfatter Henning Kørvel beskriver både jagt i Danmark og i udlandet og kommer også ind på behandlingen af jagttrofæer.

Du kan købe Råvildt og råvildtjagt online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.
Besættelsen i billeder

Besættelsen i billeder

Tiden under tysk besættelse er den mest dramatiske periode i danmarkshistorien, og alle – høj som lav – blev i en eller anden grad påvirket af begivenhederne. Nogle mistede livet i modstandskampen; andre valgte at kæmpe på tysk side. Fælles for alle var, at man skulle få hverdagen til at fungere trods vareknaphed, mørklægning og arbejdsløshed.

LÆS OGSÅ: Besættelsen i billeder. Danmark 1940-45

Besættelsen i billeder er et imponerende værk med mere end 500 fotos og plakater, som fortæller om livet i Danmark under Anden Verdenskrig.

Du kan købe Besættelsen i billeder online, fx på Saxo.com, eller i din lokale boghandel.