Danske romaner

VØLVENS VEJ solgt til filmatisering

Anne-Marie Vedsø Olesen

Anne-Marie Vedsø Olesens anmelderroste roman VØLVENS VEJ er blevet købt til filmatisering af Apple Tree Productions.

“Allerede på udgivelsesdagen begyndte telefonen at kime: Hele tre seriøse filmselskaber var interesserede i at erhverve filmrettighederne til Vølvens vej. Det betød, at forlaget og jeg kunne kigge grundigt på, hvem der rent faktisk havde konkrete planer om filmatisering, og ikke blot ville hvile på guldet som dragen Smaug,” fortæller Anne-Marie Vedsø Olesen.

Hun endte med at indgå kontrakt med Piv Bernths Apple Tree Productions, som er 51 pct. ejet af britiske ITV, en magtfuld international aktør. Piv Bernth står bag megasucceser som Forbrydelsen og Nikolaj og Julie.

Hvornår kommer næste sæson?

“Det er en pageturner. Jeg fik straks fat på bogen og læste den over stok og sten – det samme gjaldt alle andre her, som lånte bogen efter mig. Først og fremmest er den vanvittigt velfortalt og har en fantastisk spændende hovedkarakter. Og så er den forankret i virkeligheden – man lærer virkeligt meget om nordisk mytologi. Den har alle kvaliteterne til en TV-serie – så snart man har læst, tænker man: Hvornår kommer næste sæson,” siger Piv Bernth.

Hun fortæller, at Apple Tree Productions forventer at finde forfattere til TV-serien og gå i gang med udviklingen inden for få måneder.

Udgives på 8 sprog

“Vølvens Vej 1 – Snehild”, som Weekendavisen kaldte “velskrevet, velresearchet, original og fundamentalt spændende”, handler om Snehild, der kommer til verden under en blodig krig. Hendes mor flygter gennem skovene og videre til Himlinge, hvor Snehild vokser op. Da byens magtfulde ypperstepræstinde Ragnfrid får mistanke om, at Snehild har evner, der overgår hendes egne, beslutter hun, at Snehild må skaffes af vejen. 

Snehild er første bind af den stort anlagt trilogi Vølvens vej, der lanceres internationalt af Saga Originals, som udgiver trilogien digitalt på 8 forskellige sprog.

Læs mere her: