Margaret Atwood Skønlitteratur

Kollektivromanen Fjorten dage er en hyldest til historiernes kraft

Fjorten dage

Fjorten dage er en kollektivroman skrevet af 36 amerikanske og canadiske forfattere og er en hyldest til historiernes magt og vigtighed. Margaret Atwood og Douglas Preston har redigeret bogen.

Under de første uger af coronalockdown mødes beboerne på taget af en bygning i Lower East Side i New York for at fortælle hinanden historier. For hver aften slutter flere og flere sig til flokken, og de sidder rundt omkring på medbragte stole, mælkekasser og paller og lytter til hinanden. Dag efter dag kommer de tættere og tættere på hinanden, og historierne bliver et nyt fælleskab i en svær tid, hvor isolation og nedlukning var hverdag.

Forfatterne Margaret Atwood og Douglas Preston har samlet og redigeret tekster fra 36 amerikanske og canadiske forfattere, der har bidraget til Fjorten dage, der kan betegnes som en kollektivroman. De 36 forfattere, der har bidraget til Fjorten dage repræsenterer mange forskellige genrer: romance, thriller, børnelitteratur, lyrik og faglitteratur og med en aldersmæssig spændvidde fra den yngste i trediverne til den ældste midt i firserne.

LÆS OGSÅ: Mød de store litterære stemmer bag romanen Fjorten dage, der endelig kommer på dansk

Bogen er en hyldest til historiernes magt. Mennesket har altid forholdt sig til verden ved at fortælle historier. Når vi bliver konfronteret med krig, vold, terror – eller en pandemi – fortæller vi historier for at få rede på tingene og give en skræmmende og uforståelig verden modstand. Historier fortæller os, hvor vi har været, og hvor vi er på vej hen. De skaber mening i det meningsløse og orden i uorden. Det er historier, der gør os menneskelige.

LÆS OGSÅ: Hvorfor fortæller Niels Hausgaard historier? Hvorfor gør mennesker?


Fjorten dage:

Fjorten dage

På taget af en Lower East Side-bygning mødes den brogede skare af lejere under de første uger af coronalockdown og fortæller hinanden historier. 

Fjorten dage er en overraskende og uimodståeligt fremdrivende roman med et uventet twist: hver karakter fra denne diverse og excentriske trup af New York-naboer er skrevet af seksogtredive forskellige, store litterære stemmer – fra Margaret Atwood og Douglas Preston til Tommy Orange og Celeste Ng.

Forfattere: Charlie Jane Anders,  Margaret Atwood, Jennine Capó Crucet, Joseph Cassara, Angie Cruz Pat Cummings, Sylvia Day, Emma Donoghue, Dave Eggers, Diana Gabaldon, Tess Gerritsen, John Grisham, Maria Hinojosa, Mira Jacob, Erica Jong, CJ Lyons, Celeste Ng, Tommy Orange, Mary Pope Osborne, Douglas Preston, Alice Randall, Ishmael Reed, Roxana Robinson, 
Nelly Rosario, James Shapiro, Hampton Sides, R.L. Stine, Nafissa Thompson-Spires, Monique Truong, Scott Turow, , Luis Alberto Urrea, Rachel Vail, Weike Wang. Caroline Randall Williams, De’Shawn Charles Winslow, Meg Wolitzer

Du kan købe Fjorten dage online fx hos Bog&idé eller i din nærmeste boghandel.

Jeg arbejder i presseafdelingen, hvor jeg har den fornøjelse at sørge for, at pressen og læserne bliver opmærksomme på de bøger, som forlaget udgiver. Det var vist Troldepus, der var min første litterære forelskelse og siden har der været mange andre, og det bliver bare ved. Jeg har læst dansk litteratur på Københavns Universitet og er siden havnet i forlagsbranchen, hvilket er dejligt og rigtigt.