Margaret Atwood Aktuelt Fantasy og dystopi Fiktion Inspirationslister og guides

Hvilken Margaret Atwood-bog passer bedst til dig? Få svaret her

Margaret Atwood, Atwood, Klassikerserie, Klassikere, Tjenerindens fortælling, Alias Grace, Den blinde morder, Katteøje, Røverbruden, Op til overfladen

Margaret Atwood har skrevet et imponerende antal bøger i mange genrer. Alt, hvad hun skriver er umiskendelige atwoodsk med underspillet humor, intelligens og afsindigt smukt sprog. Men hvilken bog passer bedst til netop dig?


Alle Margaret Atwoods bøger er fantastiske (hvis du spørger os), men også meget forskellige. Forfatteren skriver alt fra digte og noveller til romaner inden for enhver tænkelig genre: dannelsesromaner, sci-fi og mysterier … you name it.

LÆS OGSÅ: Få overblik over Margaret Atwoods imponerende forfatterskab

Netop derfor er der en god bog (læs: bøger i flertal) i vente til dig, ligegyldigt hvilken genre du foretrækker. Er du i tvivl om, hvor du skal starte med hendes forfatterskab? Så læs her.


Til dig, der vil læse om venskabers skyggesider

Røverbruden af Margaret Atwood

Tre meget forskellige kvinder – Tony, Charis og Roz – mødes til frokost én gang om måneden. Det usædvanlige venskabs omdrejningspunkt er mindet om deres nu afdøde rivalinde Zenia, som samvittighedsløst stjal deres mænd én efter én – og derefter forsvandt.

Men en dag under frokosten træder den smukke, charmerende og lyslevende Zenia ind på restauranten – på jagt efter mere.

Med Røverbruden sætter Margaret Atwood tingene på spidsen og i perspektiv uden nogen form for politisk korrekthed. En tankevækkende, tidløs og underholdende roman om kvinder og dynamikkerne imellem kvinder.

Du kan købe Røverbruden online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


Til dig, der elsker både historiske romaner – og true crime

Hvilken Margaret Atwood-bog passer bedst til dig? Få svaret her

Den psykologisk fængslende Alias Grace er Margaret Atwoods første historiske roman og er baseret på virkelige hændelser.

Romanen handler om den sekstenårige Grace Marks, som i 1843 idømmes livsvarigt fængsel for at være medskyldig i mordet på sin arbejdsgiver og dennes husholderske.

Grace kan dog intet huske. Dr. Simon Jerome er fascineret af Graces sag og besøger hende i fængslet. Grace fortæller doktoren sin historie, og sammen prøver de at danne billedet af, hvad der skete.

Du kan købe Alias Grace online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


Til dig, der elsker et godt mysterie med psykologisk dybde

Hvilken Margaret Atwood-bog passer bedst til dig? Få svaret her

Før hun dør, ønsker Iris at fortælle sit barnebarn Sabrina sin livshistorie. Historien tager sin begyndelse i tiden efter Anden Verdenskrig, hvor Iris’ søster Laura dør i et tragisk biluheld. Få år senere dør også Iris’ mand under mystiske omstændigheder.

Var der en sammenhæng mellem de to ulykker? Som fortællingen skrider frem, samles trådene i denne komplekse historie.

Den blinde morder er en labyrintisk familieroman, en kærlighedshistorie og en dramatisk beretning om kvinders liv gennem det tyvende århundrede.

Du kan købe Den blinde morder online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


Til dig, der elsker snigende uhygge med økokritisk bid

Hvilken Margaret Atwood-bog passer bedst til dig? Få svaret her

Op til overfladen er Margaret Atwoods anden roman fra 1972, som her genudgives i smukt udstyr med lærred og halvbind.

En ung kvinde tager med nogle venner ud i den canadiske ødemark for at lede efter sin far, der er meldt savnet.

Hun beslutter sig for at stikke af fra sine venner, og eftersøgningen af faren forvandler sig i stedet til hendes søgen efter sig selv.

Du kan købe Op til overfladen online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


Til dig, der elsker coming-of-age-bøger (med et twist)

Hvilken Margaret Atwood-bog passer bedst til dig? Få svaret her

Næsten 50 årige Elaine Risley vender tilbage til sin barndomsby Toronto – byen hun flygtede fra.

Som anerkendt maler rejser hun hjem til en retrospektiv udstilling af hendes værker, der rusker op i nogle af hendes barndoms værste minder.

Særligt det uafsluttede forhold til sin bedste veninde Cordelia spøger.

Katteøje vender Margaret Atwood blikket bagud i en rystende og fascinerende beretning om en kvindes fortid og pigers venskaber.

Du kan købe Katteøje online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


Til dig, der elsker isnende dystopier

Tjenerindens fortælling, Margaret Atwood

Margaret Atwoods klassiske roman bag TV-serien The Handmaid’s Tale er en rystende fortælling om frygt, uvidenhed og undertrykkelse.

Tjenerindens fortælling er sat i den nære fremtids USA, som er blevet til diktaturet Gilead. Her tvinges de få tilbageværende fødedygtige kvinder til at være tjenerinder og føde børn for samfundets elite.

Romanen følger tjenerinden Offred, som er blevet anbragt hos en af det totalitære samfunds spidser. Men Offred kan ikke lade være med at drømme om et bedre liv.

Du kan købe Tjenerindens fortælling online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


Til dig, der slet ikke synes én isnende dystopi er nok

Gileads døtre af Margaret Atwood

I denne selvstændige fortsættelse til Tjenerindens fortælling besvarer den anerkendte forfatter Margaret Atwood på de spørgsmål, som har forundret og pint læsere i årtier.

Da bildøren smækkede i på sidste side i Tjenerindens fortælling, anede læserne ikke, hvad det betød for Offreds fremtid – frihed, fængsel eller død.

Med Gileads døtre er ventetiden endelig forbi. Her samler Margaret Atwood tråden op, femten år efter at Offred trådte ud i det ukendte, med vidnesbyrd fra tre kvinder inde fra Gilead.

Du kan købe Gileads døtre online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


Til dig, der vil røres af livets skønhed – og forgængelighed

Margaret Atwood, Inderligt, digtsamling

Margaret Atwood er måske nok mest kendt for bestsellere som Tjenerindens fortælling og Gileads døtre, men hun er faktisk også en af de få forfattere, som mestrer både prosa og lyrik.

LÆS OGSÅ: Margaret Atwoods første digtsamling i mere end et årti

Digtsamlingen Inderligt, der er den første digtsamling af Margaret Atwood i mere end 10 år, består af en række meget personlige digte, som dog spænder vidt tematisk og tager så forskelligartede emner som kærlighed, tidens fylde og zombier under behandling. Fælles for dem alle er dog Margaret Atwoods enestående blik for det landskab, et levet liv udgør.

Du kan købe Inderligt online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.Besøg Margaret Atwood egen hjemmeside her