Aktuelt Digtsamlinger Fiktion Margaret Atwood

Margaret Atwoods første digtsamling i mere end et årti

Margaret Atwood, Dearly, Poems, Digtsamling, Digte, Atwood

Margaret Atwoods digtsamling Inderligt (opr. Dearly), som endnu ikke har fået dansk forside, udkommer til november, samtidig med den internationale udgivelse.


Margaret Atwood har været en af Canadas mest fremtrædende digtere helt fra starten af sin karriere, og hun er en af de få forfattere, der både mestrer prosa og lyrik.

Inderligt behandler hun mange af de emner, hun er kendt og elsket for, men i destilleret form: fra presserende politiske temaer til myter, legender og drømme, tanker om kærlighed og tab samt naturens perfektion og de skader, vi har påført den.

LÆS OGSÅ: Margaret Atwood fortæller historier om det at være menneske

Samlingen emmer af Atwoods karakteristiske klarsyn, empati – og humor. Digtene i Inderligt er personlige i tonen, og i digt efter digt kaster Atwood sin fantasi og sit vågne og skarpe blik på det landskab, et levet liv udgør.

Digtsamlingen oversættes til dansk af forfatteren Caroline Minor. 

Margaret Atwood (f. 1939) er født i Canada. Hun er de seneste år blevet en international stjerne, ikke mindst grundet HBOs succesfulde serie baseret på romanklassikeren Tjenerindens fortælling. I 2019 udkom romanen Gileads døtre under stor international mediebevågenhed.Atwoods forfatterskab er blevet tildelt en række prestigefyldte litterære priser; bl.a. modtog hun i 2019 for anden gang Booker-prisen for Gileads døtre. Hendes værker udkommer i mere end 25 lande.

Portræt af Margaret Atwood (c) Liam Sharp.