Fiktion Bestsellere Fantasy og dystopi Klassikere Margaret Atwood Prisbelønnede romaner

Atwoods nye roman er måske årets mest ventede udgivelse

Atwoods nye roman er måske årets mest ventede udgivelse

Det amerikanske forlag trykker 500.000 eksemplarer af The Testaments i første oplag. Interessen er massiv op til den engelsksprogede udgivelse 10. september. Boghandlere og biografer verden over live streamer fra lanceringsarrangementet, hvor Margaret Atwood vil fortælle, hvorfor hun nu vender tilbage til Gilead 34 år efter udgivelsen af Tjenerindens fortælling

Under de danske juletræer kommer der igen i år til at ligge masser af hårde pakker. Boghandlere og forlag er netop nu igang med at finpudse kataloger og kampagner til årets julesalg og forventningerne er høje til danske forfattere som Maren Uthaug, Ane Riel, Michael Katz Krefeld og Sara Blædel, men den største udenlandske roman dette efterår bliver af mange spået til at være Gileads døtre

Romanen hedder på engelsk The Testaments, men har på dansk fået titlen Gileads døtre. Den er netop blevet shortlistet til årets Man Booker Prize sammen med 5 andre bøger – vinderen afsløres 14. oktober.

LÆS OGSÅ: Tjenerindens fortælling. Margaret Atwoods dystopiske mesterværk er stadig aktuelt

’It’s terrifying and exhilarating.’ – Guardian

Den officielle lanceringsfest kommer til at finde sted aftenen før udgivelsen, den 9. september, og livestreames i en række biografer og boghandlere i hele verden. Det er samtidig startskuddet for en international turné, hvor Atwood besøger 22 steder i Storbritannien, USA og Canada. Margaret Atwood kommer ikke forbi Danmark i år, men både danske medier og litteraturfestivaler viser stor interesse for et besøg i 2020.

Atwoods nye roman er måske årets mest ventede udgivelse

“To af arrangementerne i USA er allerede udsolgt og de øvrige har meget få billetter tilbage. Vi regner med en udsolgt turné,” siger det amerikanske forlags PR-chef Todd Doughtly til Publishers Weekly.

Gileads døtre klar på dansk i november

FORUDBESTIL GILEADS DØTRE HER

Atwoods nye roman er måske årets mest ventede udgivelse

Gileads døtre udkommer i Danmark både som papirbog, e-bog og lydbog. Bogens første oplag i Danmark er endnu ikke fastlagt, men forventningerne hos Lindhardt og Ringhof er høje:

Gileads døtre bliver en af de helt store læseoplevelser for de mange danske læsere af Tjenerindens fortælling. Også de titusindvis af danskere, der har set de tre sæsoner af ‘The Handmaid’s Tale’ på HBO kan glæde sig til at læse, hvordan Atwoods egen ‘sæson 2’ spænder af”, fortæller Susanne Bent Andersen, der er ansvarlig for Lindhardt og Ringhofs danske udgivelse.

De danske læsere kan allerede nu forudbestille Gileads døtre både som e-bog og trykt bog. Man skal ikke forvente at kunne streame bogen på tjenester som Saxo Premium og Storytel før i 2020. Tjenerindens fortælling kan man dog allerede nu læse og lytte på de danske streamingtjenester.

FORUDBESTIL GILEADS DØTRE HER

LÆS OGSÅ Læseguide til Tjenerindens fortælling

Atwoods nye roman er måske årets mest ventede udgivelse

Er lige nu stærkt optaget af boganbefalinger: Hvor får vi dem fra, hvem lytter vi mest til, hvornår får vi den der trang til at få fat i en en bestemt bog straks? Hvor læser vi, hvornår, hvorfor, hvordan? Er dagligt glad for forlagets fantastiske redaktører og ikke mindst forfattere, der udtænker, skriver og redigerer bøger, vi ikke vidste vi ville komme til at elske. Er også født 1977, bor på Amager med mange reoler, en mand og to børn.