Fiktion Bestsellere Fantasy og dystopi Klassikere Margaret Atwood Prisbelønnede romaner

“Gileads døtre” udkommer efteråret 2019. Sidste nyt om efterfølgeren til “Tjenerindens fortælling” af Margaret Atwood

"Gileads døtre" udkommer efteråret 2019. Sidste nyt om efterfølgeren til "Tjenerindens fortælling" af Margaret Atwood

Gileads døtre bliver den danske titel på Margaret Atwoods The Testaments – den meget efterspurgte efterfølger til Tjenerindens fortælling.

“Kære læsere: Alt, hvad I nogensinde har spurgt mig om i forhold til, hvordan Gilead fungerer, udgør inspirationen for denne bog. Eller: næsten! Den verden, vi lever i, er den anden inspiration.”

LÆS OGSÅ Kim Leine om Atwoods Katteøje

Sådan skrev canadiske Margaret Atwood tilbage i november 2018, da hun offentliggjorde, at hun var i færd med at skrive fortsættelsen til klassikeren Tjenerindens fortælling. I februar 2019 offentliggjorde hun omslaget til fortsættelsen, The Testaments – eller Gileads døtre, som romanen kommer til at hedde på dansk.

LÆS OGSÅ Tjenerindens fortælling – Margaret Atwoods dystopiske mesterværk er stadig aktuelt

Gileads døtre udkommer små 34 år efter Tjenerindens fortælling. Bogens handling er sat 15 år efter, at vi forlader Offred i sidste scene af Tjenerindens fortælling.

Da bildøren smækkede i på sidste side i Tjenerindens fortælling, anede læserne ikke, hvad det betød for Offreds fremtid – frihed, fængsel eller død.

I Gileads døtre samler Margaret Atwood tråden op med vidnesbyrd fra tre kvinder inde fra Gilead.

The Testaments udkommer overalt i den engelsktalende verden 10. september 2019 og udgives på dansk af Lindhardt og Ringhof i november 2019.

Læs mere og forudbestil Gileads døtre her

Margaret Atwood (f. 1939) er født i Canada. Hendes forfatterskab er de senere år blevet reaktualiseret igennem bl.a. HBOs succesfulde serie baseret på Tjenerindens fortælling samt Netflix’ udgave af den historiske roman Alias Grace. Margaret Atwoods forfatterskab er blevet tildelt en række prestigefyldte litterære priser, og hendes værker udkommer i mere end 25 lande.

LÆS OGSÅ Margaret Atwood hitter på skærm og papir